۰ نفر
۴ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۵

بر اساس اسناد جدید منتشر شده از سوی سایت الجزیره هیات فلسطینی مذاکره کننده در جلسات مذاکره خود با اسراییلی‌ها مسجدالاقصی را خط قرمز نمی‌دانست.

به گزارش ایسنا، به نقل از این سایت خبری، قرار است سایت الجزیره بیش از 1600 سند محرمانه مربوط به مذاکرات تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی را منتشر کند.

سایت الجزیره سایت اینترنتی ویژه‌ای را از ساعت 23 روز یکشنبه به وقت مکه راه‌اندازی کرده که افشای اسناد محرمانه را آغاز می‌کند.

بر اساس این اسناد محرمانه صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینی در جریان مذاکرات خود در اول اکتبر 2009 با جورج میچل، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه اعلام کرده است که نگرانی ما درباره بیت‌المقدس شرقی که پایان روند سیاسی محسوب می شود به دلیل گره خوردن آن به سرنوشت تشکیلات خودگردان فلسطین است.

عریقات گفته است: اگر ما از چنین راه‌حل صلحی چشم پوشی کنیم پیامدهای وخیمی منتظر تشکیلات خودگردان و رهبران فلسطینی خواهد بود. شکست‌های گذشته در نتیجه بی‌توجهی و کم اهمیت خواندن این راه‌حل صلح نزد فلسطینی‌ها بوده است. باید راهکاری برای پایان دادن به نگرانی‌های ما در خصوص بیت‌المقدس ارایه شود.

سایت الجزیره اعلام کرده است که مفهوم بیت‌المقدس با این اوصاف به نظر غیر مشخص بوده و در سایه چشم پوشی‌هایی که خود عریقات اعلام کرده سرنوشت بیت‌المقدس مشخص نبوده است.

هم چنین عریقات در نشست خود با تزیپی لیونی، رهبر حزب کادیمای رژیم صهیونیستی در تاریخ 30 ژوئن 2008 اعلام کرده بود بر هیچ کس پوشیده نیست که ما در نقشه خود پیشنهاد دادیم که به اسراییلی‌ها بخش اعظم اورشلیم (بیت‌المقدس) را خواهیم بخشید اما باید درباره مفهوم بیت‌المقدس صحبت کنیم و به نتیجه برسیم. زمانی که لیونی از او پرسیده بود شما چه مفهومی برای بیت‌المقدس دارید؟ عریقات گفته بود که ما دید مفصلی نسبت به این مساله داریم اما تنها آن را با شریک خود بررسی خواهیم کرد و این راهکار ما قابل اجراست که لیونی آن را نپذیرفت.

بر اساس این اسناد محرمانه، بیت‌المقدس یکی از مهمترین مسائل پیچیده‌ای بوده که در جریان مذاکرات میان اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها مطرح بوده است.

اودی دیکل، رئیس شعبه مذاکرات در خصوص وضعیت نهایی اسراییل در نشست دوم ژوئیه 2008 خطاب به عریقات گفته بود چرا تیم مذاکره فلسطینی‌ها اصرار دارد که نام بیت‌المقدس در تمامی نشست‌ها مطرح شود. آیا رهبران دو طرف بر سر آن توافق نکرده‌اند. به گفته خالد الجندی، یکی از اعضای تیم مذاکره کننده فلسطینی‌ها در نشست میان مسئولان آمریکایی و فلسطینی در اول اکتبر 2009 به نظر می‌رسد که مذاکره کنندگان تشکیلات خودگردان دریافتند که مستثنی کردن بیت‌المقدس از هر گونه توافقنامه نهایی با اسراییل احتمالا بیشترین ضرر را در مقایسه با عدم دستیابی به توافق خواهد داشت.

براساس این افشگری‌ها عریقات از بخش‌های بزرگی از قدس چشم پوشی کرده و به لیونی پیشنهاد می‌دهد که سالانه فقط 10 هزار آواره فلسطینی آن هم به مدت 10 سال به میهن خود بازگردند.16146

کد خبر 125601

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین