بدون تردید یکی از عمده ترین وظایف جامعه اصناف سینمای ایران در مقطع کنونی، ترغیب دست اندرکاران و مخاطبان فرهنگ و هنر سرزمین اسلامی مان برای حضور فعال در عرصه های اجتماعی و تلاش برای تشخیص نگاه فرهنگی - هنری دولتمردان آینده و انتخاب اصلح آنان است.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر" خانه سینما در واکنش به اظهارات یکی از نامزدهای انتخاباتی اعلام کرد: برای خانه سینما، بسیار تاسف بار است که انرژی ذخیره شده برای این مهم، به خنثی سازی فرمایشات غلط و غیر کارشناسانه ای برسد که بدون هیچگونه مستندی قرار است برای اطرافیان گوینده، به سمع قبول شنیده شود!
خانه سینما در بیانیه خود افزود: بسیار طبیعی است که پخش گفتگوی خام و ناپخته یکی از نامزدهای انتخاباتی از برنامه ساعت 20/30 یکی از شبکه های رسانه ملی مبنی بر انکار هرگونه نگاه تخصصی و نگاه حرفه ای متمرکز و روشن در عرصه سینما و فیلم و در حالت رها و نامطلوب قلمداد کردن آن، واکنش سریع و صریح هنرمندان این عرصه را برانگیزاند. اوج این پریشان گویی ها زمانی آشکار می شود که ایشان هنر را اصولا ابزار مهمی تلقی می نمایند که بدون آن نمی شود پیشرفت کرد و بالندگی کرد.
خانه سینما اعلام کرد: برای جامعه اصناف سینمای ایران معلوم نیست که این نامزد انتخاباتی که عملکرد مدیریتی شان ، هیچ تمایلی را به سمت حرکت های فرهنگی و هنری البته اصیل و نه دامن زدن به خرافات و اوهامات را نشان نمی دهد ، در کدام حاشیه امن فرهنگی غنوده اند که به راحتی افتخارات ملی و جهانی سینمای فرهیخته میهن اسلامی را ملعبه اظهار نظرهای خویش می سازند؟!
خانه سینما تصریح کرد: آیا تمرکز نگاه تخصصی و نگاه حرفه ای باید نظیر پل هوایی خیابان حافظ، معضل بیافریند تا دیده شود، یا در داخل چاله های وسط بزرگراههای اصلی شهر تهران اتفاق افتد تا توجه برانگیزد؟!
این بیانیه افزود: آیا این نامزد انتخاباتی تصور نمی کنند که نادیده گرفتن یکی از اصلی ترین وظایف مدیریتی شان که همانا پرکردن اوقات فراغت شهروندان است و در طول تصدی ایشان هیچگاه جنبه عملی به خود نگرفت.
اجازه هرگونه اظهار نظر فرهنگی را از وی سلب نموده وسهل انگاریشان در ساخته نشدن،عدم تجهیز و نوسازی هیچ سینمایی در دوران ایشان همواره نقطه ضعف بزرگی در عملکردشان محسوب می شود؟ آیا خلاء بوجود آمده از عدم توجه به سینما که موجب آسیبهای جدی فرهنگی - اجتماعی شده و می شود در کارنامه ایشان قابل گذشت است؟
خانه سینما ادامه داد: حداقل انتظار ما از مشاورین فرهنگی و هنری این نامزد انتخاباتی آن بود که چشم ایشان را بر این حقیقت بگشایند که "هنر"، "ابزار" نیست و یقینا ، نگاه ابزاری به هنر، نگاه ابزاری به همه چیز، از جمله رای مردم را به دنبال خواهد داشت.
به راستی چه چیزی در این شهر "حالت رها" دارد؟ هنر ، سینما و فیلم که برنامه پنج ساله ، ده ساله و افق بیست ساله آن مشخص است، یا معضل آسفالت بزرگراهها؟ آب گرفتگی خیابان ها؟ از کار افتادن نبض زندی شهری در اثر بارش یک برف ساده" و یا نادیده گرفتن وظیفه با اهمیت پرکردن اوقات فراغت انسانها؟
خانه سینما افزود: دوران، دوران انتخاب است و بصیرت شهروندان به واسطه فرهنگ و هنر که نه ابزاری بلکه در جامعه ولایتی "الهی" است ، برای انتخاب اصلح، ارتقاء یافته و عقلانیت ، نه تنها حکم بلکه ایجاب می نماید، آنهایی که نیت دولتمردی دارند، عمل خود را با فرهنگ و هنر همراه سازند نه آنکه از سرغفلت و ندنستن از آن تبری جویند.
بدون تردید جامعه اصناف سینمای ایران وظیفه و بلکه تکلیف خود می داند که در موعد مناسب پاسخ هایی را از منظر فرهنگ و هنر که در حیطه مسوولیت های یک مدیر شهری قرار دارد از مدعی طلب نماید.
این حق اما بعد از انتخابات وسعت بیشتر خواهد یافت و هنرمندان و دست اندرکاران سینمای میهن مان مطالبات 25 ساله خود را طلب نموده و در خصوص تحمل تمامی ناملایمات و ناروایی هایی که به آنان رفته است زبان خواهند شود و حتی یک گام هم عقب نشینی نخواهند کرد.
در آن زمان شاید "شهروندان" بیشتر علاقه مند باشند که بدانند تاکنون چه مقدار از مطالبات و حقوق شهروندی شان زیر آسفالت هایی که روی آسفالت تلنبار شده در بوته تعلیق مانده است؟
16
نظر شما