وحید سعیدی: فیلم «بیرون آوردن مردگان» به کارگردانی جواد افشار مراحل پایانی صداگذاری و موسیقی خود را طی میکند تا طی دو هفته آینده برای اکران در جشنواره فیلم فجر آماده شود.
به گزارش خبرنگار خبر آنلاین این فیلم در حال حاضر زیر نظر ایرج شهرزادی مراحل صداگذاری خود را طی میکند و همزمان موسیقی متن آن نیز در حال ساخت است. این فیلم که نخستین ساخته سینمایی افشار محسوب میشود در ژانر وحشت تولید شده و داستان آن درباره سفر تحقیقاتی یک گروه چهار نفره دانشجویی پ است، آنها برای انجام تحقیقات، راهی غسالخانهای در جنگل میشوند ، اما در آغاز تحقیقات شب هنگام اتفاقاتی میافتد که گویی نباید به این سفر میآمدند.
افشار در روایت این فیلمنامه تلاش کرده تا با فاصله گرفتن از الگوهای هالیودی، فیلمی ایرانی در ژانر وحشت بسازد: «ما در این فیلم فضایمان را بسیار ایرانی دیدهایم و آن را متناسب و در راستای فکر، سلیقه و فرهنگ ایرانی قرار دادهایم. از اینرو ژانر وحشت ما، ژانر وحشت هالیوودی نیست. فضای آن کاملاً ایرانی، واقعگرا، سالم و شرافتمند است. به همین دلیل به هیچ وجه قصد ندارم تا با مسایل پیچیده و ارتباطات غیر واقعی و متافیزیک مخاطب را مورد حمله قرار دهم تا او را به وحشت بیندازم».
افشار با تأکید بر این نکته که در فیلم «بیرون آوردن مردگان» از وجوه اغراقآمیز برای خلق دلهره و وحشت پرهیز شده گفت: «هرکس برای نخستین بار فیلمنامه «بیرون آوردن مردگان» را مطالعه میکند خود اثر برایش ایجاد جذابیت میکند. در واقع فیلمنامه به تنهایی کشش جذب مخاطب را در خود دارد، در واقع فاصله گرفتن نویسنده از وجوه اغراقآمیز که به نوعی باعث پس زدن مخاطب از فیلم شود از عوامل جذابیت فیلمنامه بود از همین رو من به عنوان کارگردان کوشیدم تا آن را بصریتر کنم؛ چراکه من این اعتقاد را ندارم که فیلمنامه ممکن بوده چیز دیگری بوده باشد و در اجرا به چیز دیگری تبدیل شده است و ممکن است کارگردان فضای وهم آلود به آن داده باشد. بیشک اگر کارگران فیلمی را بر اساس یک فضای وهمآلود میسازد این فضا بر گرفته از فیلمنامه اثر و فضای آن است و این دو منفک از یکدیگر نیستند. امکان ندارد فیلمی در دنیا ساخته شود که کارگردان چیزی را خلق کند و فضای وهم آلود در کار ایجاد کند بدون آنکه در فیلمنامه به آن اشاره نشده باشد. این ویژگی و فضای ترس و وحشت در فیلمنامه و قصه کار ما بوده است». بنا به گفته افشاراتفاقها در این فیلم بسیار رئال، اما پر کشمکش بوده و در عین حال فیلم و فیلمنامه در لایههای زیرینش از پیامی قابل تأمل برخوردار است.
او در پایان صحبتهایش اشارهایی هم دارد به گرایش فیلمسازان به ژانر وحشت :« این تب وجود دارد اما ما در این چند سال اثر جدی و جدید و قابل تأملی در آن ندیدهایم. تنها تب آن در سینما داغ بوده است. ساختن فیلم در ژانر وحشت یک جسارت ویژهای میخواهد. من این جسارت را کردهام و با اعتماد به نفس کامل پا در این میان گذاشتهام. تا این مرحله من و دیگر دوستان سازنده فیلم از فعالیت انجام شده رضایت داریم».
در این فیلم کامبیز دیرباز، احمد مهرانفر، بهاره افشاری، سحر ریحانی، بابک حمیدیان، اصغر نقیزاده، هادی قمیشی، علی افشار و جمشید هاشمپور به ایفای نقش پرداختهاند. طبق گفته جواد افشار نخستین نمایش این فیلم در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر خواهد بود.
عواملی که در تولید این فیلم با افشار همکاری داشتهاند عبارتند از: نویسنده فیلمنامه: برزو نیکنژاد، مدیر فیلمبرداری: مسعود کُرانی، مدیرصدابرداری: هادی افشار، طراح صحنه و لباس: علی نصیرینیا، طراح چهرهپردازی: مهرداد میرکیانی، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: برزو نیکنژاد، منشی صحنه: لیدا مقری، روابط عمومی و تبلیغات: امیر شیبان خاقانی، مدیر تولید: سعید هاشمی، مجری طرح: محمود غلامی، سرمایهگذار: پرویز خادمی و تهیهکننده: ضحی فیلم با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی .
کارگردان فیلم «بیرون آوردن مردگان» در خصوص ویژگیهای این فیلم و ژانر وحشت آن چنین میگوید: «ما در این فیلم فضایمان را بسیار ایرانی دیدهایم و آن را متناسب و در راستای فکر، سلیقه و فرهنگ ایرانی قرار دادهایم. از اینرو ژانر وحشت ما، ژانر وحشت به نوعی هالیوودی نیست. فیلمی ایرانی در ژانر وحشت، واقعگرا، سالم و شرافتمندی است. به همین دلیل به هیچ وجه قصد نداریم تا با مسایل پیچیده و ارتباطات غیرواقعی و متافیزیک مخاطب خودمان را مورد حمله قرار دهیم تا او را به وحشت بیندازیم.
نظر شما