نفوذ جاسوس‌های مجاهدین خلق به بیت امام، وزارت اطلاعات و سپاه به روایت موسوی‌تبریزی

روزنامه شهروند نوشت:ترور سرچشمه، این یکی از فجیع‌ترین جنایت‌های تروریستی در تاریخ سیاسی دنیاست. جنایت علیه سران دولتی ایران به بهانه عزل رئیس‌جمهور و عدم رای آوری یک گروه سیاسی تندرو در دل انقلاب نوپای ضد استکباری مردم ایران. جنایتی که در آن عزیزترین چهره‌های انقلاب ، آن هم ۷۲ نفرشان به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

آیت الله موسوی تبریزی یکی از اعضای حزب جمهوری اسلامی است که بخش هایی از گفتگوی او درباره این این حادثه تلخ در ادامه آمده است؛

*آیا مجاهدین به دلیل شخص آیت الله بهشتی انهدام حزب جمهوری اسلامی را انتخاب کرده بودند؟
‎ببینید! حزب جمهوری اسلامی ایران اولین حزب طرفدار نظام و انقلاب و امام بود که تشکیل شده بود. می دانید اولین حزبی که تشکیل شد و اعلام موجودیت کردند با اجازه امام همین حزب جمهوری اسلامی بود. اعظم انقلابیون مبارز هم در آنجا عضویت داشتند و مدیریت می کردند ولی در عین حال در میان همان حزب هم شخصیت آیت الله بهشتی می توانست برای افراد دانشگاهی و باسواد و جوان های پرانگیزه جذابیت داشته باشد. در عین حال جبهه های دیگری هم مثل نهضت آزادی و جبهه ملی هم بودند اما در میان افراد متعلقین امام تنها جایگاهی بود که در آنجا جمع شده بودند.

این مسئله می توانست در جذب افراد با استعداد در مدیریت کشور بسیار مهم باشد و آن اوایل تا زمانی که مرحوم آیت الله بهشتی هم در قید حیات بود، همین طور بود. متاسفانه حزب جمهوری اسلامی بعد از شهادت آیت الله بهشتی دچار اختلاف تفکر شد. یک عده ای روشنفکر بودند و مقداری در مدیریت با اینکه چگونه مدیریت شود، با آنهایی که مثلا از موتلفه به آنجا آمده بودند یا عضو حزب شده بودند که آن موقع بازار یا سنتی ها نامیده می شدند، با اینها اختلاف نظر پیدا کردند به طوری که حزب جمهوری اسلامی به سه قسمت تقسیم شد. قسمتی که خط امامی ها بودند مثل میرحسین موسوی و اینها که کم هم نبودند. عده ای هم طیف بازار و سنتی ها مثل آقایان بادامچیان و عسگراولادی و دیگران بودند. عده ای هم لیبرال دموکراتها بودند آنها که آمریکا دیده و اروپا دیده و تحصیلکرده بودند و آقای جاسبی در راس این گروه مطرح بود. 

 
*آیا می توان گفت که اگر آیت الله بهشتی بود کار حزب به انحلال نمی کشید.
قطعا، من حتم دارم اگر آقای بهشتی بود، به اینجا نمی کشید.
 
*چرا تروریست ها چنین جنایت هولناکی را انجام دادند؟
آن موقع درواقع اوایل پیروزی انقلاب بود و آن هیجان انقلابی باعث شده بود افراد به عنوان انقلابی بودن داخل نهادها، سازمانها و احزاب شوند. این انگیزه های انقلابی هم باعث شده بودند نسبت به آنها که ظاهر انقلابی داشتند، خیلی بدبینانه برخورد نکنند. چون تجربه حکومت داری نداشتند که جاسوسها رخنه می کنند، دنبال نمی کردند. گرچه در ارتباط با منافقین اولین جاسوس که همین محمد سعادتی بود خیلی زود فاش شد که پرونده ها را از دادگاه انقلاب دزدیده و به روسها داده بود. پرونده تیمساری که در زمان شاه برای روسها جاسوسی می کرده و شاه او را اعدام کرده بود و روسها خواهان این پرونده بودند تا بدانند چه چیز از آنها در ایران لو رفته است و برایشان مهم بوده است. لذا از سعادتی از طریق مجاهدین خلق پرونده ها را خواسته بودند و او هم از دادستانی به سرقت برده و به کاردار روسیه در ایران داده بود. از این جهت دستگیر شده بود اما بعدها به مرور حتی دیدند که در بیت امام و بعد هم در اطلاعات و سپاه جاسوسان نفوذ کردند و به مرور پیدا شد. عمده هم در حزب به عنوان یک خدمتگزار حضور داشتند. در نخست وزیری به عنوان کارمند عالیرتبه دفتر نخست وزیری کار می کرد و حتی وقتی هیات دولت جلسه داشت، آماده بوده و دست آخر هم بمب کار گذاشته بود. در دفتر ایت الله قدوسی کسی بمب کار گذاشته بود که مجرد بوده و شب ها همانجا در دفتر می خوابید. یعنی یک اتاقی در دفتر داشت. یک چنین افراد نفوذی در اوایل انقلاب بودند که با هوشیاری انجام نشده بود. با اینکه این انفجارها ضایعه بزرگی برای انقلاب بود اما به هوشیاری مدیران انجامید که بعدا خیلی این مسائل را شاهد نبودیم. الان هم گاها جاسوسان نفوذ می کنند که باید خیلی بیدار بود. هیچ کشوری از آفت این جاسوس بازی ها در امان نیست و اطلاعاتشان باید درست کار کند.
 

به یاد دارم وقتی آیت الله صدوقی را شهید کردند امام پرونده اش را برای ارجاع داده بود و ما بررسی کردیم که سپاه در حفاظت تا حدودی کوتاهی کرده بود. در جلسه ای که به عنوان دادستان کل حضور داشتم، آقای محسن رضایی هم به عنوان فرمانده کل سپاه، امام در آن جلسه خیلی تاکید کرد و فرمود شما فکر می کنید مردم ایران که در تشییع جنازه بهشتی گفتند ایران پر از بهشتی است، نظیر آقای بهشتی باز هم هست؟ نظیر آقای مدنی هست؟ باید سالها بگذرد تا نظیر این افراد بیایند اما من امروز می گویم که تا الان هم نظیر آنها نیامده است. لذا از این جهت ضایعه بزرگی بود ولی در عین حال تجربه ای بود که حساسیت ها بیشتر شود و الان هم از آن تجربه ها بیشتر استفاده کنیم و نسبت به جاسوسی ها و نفوذی ها حساس باشیم و شاید خیلی هم می تواند موثر باشد. هرچند ممکن است ترور نباشد اما انحراف افکار و درز کردن اطلاعات ممکن است باشد.

1727212

کد خبر 1274501

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین