به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، میلاد نیکآبادی، مدیر کانون تئاتر دانشگاهی ادارهکل هنرهای نمایشی با اشاره به برنامههای متعدد کانون از آغاز به کارش در سال گذشته بیان کرد: «زمانیکه کانون تئاتر دانشگاهی بعد از چندسال وقفه دوباره در ابتدای سال ۹۷ احیا شد، شورایی با حضور فرهاد مهندسپور، رضا سرور، بهزاد آقاجمالی و یوسف باپیری تشکیل دادیم. بلافاصله جلسههای متعددی با هدف تعیین سیاستها و برنامهها برگزار کردیم و طی همین جلسهها برنامههایی در دو فاز «اجرایی» و «پژوهشی» تدوین شد که فاز اول، یعنی اجرایی به برگزاری کارگاههای آموزشی در شهرستانها اختصاص یافت. البته همین بخش نیز به دو فاز اجرایی تقسیم شد، یکی آموزش در شهرستانهایی که رشته تئاتر دارند و دیگری شهرستانهای فاقد این رشته.»
او افزود: «فاز دوم اجرایی نیز به فراهم کردن امکان اجرا برای آثار دانشجویی اختصاص داشت، چون از همان ابتدای کار با تقاضاهای متعدد مواجه شدیم که درخواست دریافت نوبت اجرا و سالن داشتند. از آنجا که راسا نمیتوانستیم برای یک سالن تصمیمگیری کنیم به رایزنی با مدیران مجموعههای مختلف پرداختیم، گرچه متاسفانه بهرغم پیگیریهای متعدد موفق نشدیم از این مدیران زمانهای مشخصی برای برنامهریزی دریافت کنیم.»
نیکآبادی به شکلگیری پروژه «امکان۱» و حمایت مالی از گروههای دانشجویی شاره کرد و ادامه داد: «این بحث در شورا جدی شد و فکر کردیم چه کاری از ما برای دانشجویان ساخته است؟ که پروژه «امکان» را بر همین اساس طراحی کردیم. البته ما در فاز نخست برنامه دیگری هم داشتیم و حمایت از آثار دانشجویی نیز در دستور کار قرار گرفت. در این مرحله به تبع شرایط آثار، از تعداد بازیگرها گرفته تا طراحی صحنه، کیفیت نمایش و فروش، به گروهها مبالغی پرداخت شد و ما در سال ۹۷ چیزی حدود ۱۶۰ میلیون تومان به آثار دانشجویی پرداختیم.»
مدیر کانون تئاتر دانشگاهی همچنین به فاز «پژوهشی» اشاره کرد و گفت: «در فاز «پژوهشی» چند بخش تعریف شد که هدف اصلی، تاسیس یک پژوهشگاه تئاتری بود. پژوهشگاهی که بتوانیم در آن به صورت رسمی مطالعات محوری و اساسی مورد نیاز تئاتر ایران را پیبگیریم که برای آینده و چشمانداز تئاتر ما راهگشا باشد. متاسفانه به دلیل مسائل مالی و شرایط اداره کل هنرهای نمایشی تاسیس چنین پژوهشگاهی در حال حاضر مقدور نیست و من نمیدانم کدام نهاد یا موسسه میتواند به اجرایی شدن چنین ایدهای کمک کند، چون ما خواه ناخواه به وجود چنین پژوهشگاهی نیازمندیم و این نیاز در آینده دو چندان نیز خواهد شد.»
نیکآبادی همچنین انتشار دفتر یکم مطالعات تئاتر را نتیجه همین برنامهریزیها دانست و در ادامه به برگزاری سمینار مطالعات اجرا پرداخت و گفت: «برگزاری سمینارهای گوناگون مرتبط با هنرهای نمایشی موضوع دیگری بود که برای ما اهمیت زیادی داشت. اولین ایده در این خصوص از سوی بهزاد آقاجمالی مطرح شد و بر همین اساس نیز دبیری علمی نخستین سمینار «مطالعات اجرا» برعهده ایشان قرار گرفت. اساسا از آنجا که در زمینه مفهوم «اجرا» سوءتفاهمهای متعددی بوجود آمده و تعریف واحدی در این زمینه وجود ندارد، مواجه شدن با دیدگاههای گوناگون امری مهم به نظر میرسید که طی سه روز برگزاری سمینار اتفاق خواهد افتاد.»
او افزود: «به این ترتیب سمینار «مطالعات اجرا» با حضور ۱۵ سخنران مختلف در روزهای ۶، ۷ و ۸ مرداد در تالار مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار میشود. پنلی نیز تعریف شده که طی آن گروهی از سخنرانان درباره سوءتفاهمهای بحث اجرا در ایران صحبت خواهند کرد.»
نیکآبادی با تاکید بر اینکه «باید ببینیم امکانات مالی اداره کل هنرهای نمایشی امکان برگزاری سمینارهای بعدی را خواهد داد یا نه»، بیان کرد: «خروجی این سمینارها، مقالات ارائه شده در آنها و آثار چاپی که در نتیجه برگزاری در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد، به پیشرفت تئاتر ما و یا برطرف کردن سوءتفاهمها و نقاط کور کمک میکند. بخش عمده هدف از برگزاری سمینارها برطرف کردن شبهات موجود است تا بتوانیم در مواجهه با تئاتر جهان برخورد دقیقتری داشته باشیم. ما تا پایان سال دو سمینار دیگر در نظر داریم و من امیدوارم حمایت وجود داشته باشد که بتوانیم ادامه دهیم.»
مدیر کانون تئاتر دانشگاهی در پایان از برنامه دیگری نیز خبر داد: «برنامه نقد کتاب تدوین شده که هر ماه به نقد کتابهای روز تئاتر میپردازد و جزو برنامههای آینده است.»
۵۷۲۴۳
نظر شما