ترکیه و قزاقستان چطور فارابی ایرانی را مصادره کردند؟

باشگاه خبرنگاران نوشت: فارابی، ملقب به معلم ثانی، دانشمندی جهانی با ملیت ایرانی است که ترکیه و قزاقستان با جعل تاریخ، قصد دارند او را از آن خود کنند.

ایران، این مرز پرگهر به واسطه قدمت تاریخی و انکار ناپذیر خود همواره در مرکز توجه جهانیان بوده است. شاید همین امر برخی کشورها را به فکر مصادره داشته‌های کشورمان انداخته تا جایی که حتی به مفاخر کشورمان نیز رحم نمی‌کنند و سعی دارند آن‌ها را به نام خودشان مصادره کنند!

به عنوان نمونه ترکیه که در گذشته مولانا، شاعر پرآوازه کشورمان را به نام خود مصادره کرد. این کشور به تازگی تلاش کرده که فارابی را نیز به نوعی مصادره کند! ترکیه با همین قصد خانه-موزه فارابی را در شهر استانبول افتتاح کرده اما به راستی فارابی کیست؟

ابونصر محمد بن محمد فارابی یکی از بزرگ‌ترین فلاسفه و دانشمندان عصر طلایی اسلام است. وی در فرارود که در گذشته شرقی‌ترین ایالت ایران بوده، متولد شد.

این سرزمین در دوران هخامنشیان جزو ساتراپی سغد بوده است. سغد یک تمدن باستانی ایرانی بوده است که مرزهای آن امروزه در کشورهای تاجیکستان، شمال افغانستان، شرق ازبکستان و قزاقستان واقع شده است.

شاید همین امر باعث شده که قزاقستان در خصوص بازگشایی خانه-موزه فارابی به ترکیه کمک کند، اما نمی‌توان انکار کرد که ساتراپی سغد در زمان هخامنشیان بخشی از ایران بزرگ بوده است.

فارابی در جوانی برای تحصیل به بغداد رفت. وی سپس به حران رفت و درسش را در آنجا ادامه داد. حران اکنون در استان شانلی اورفه ترکیه قرار گرفته است، اما در گذشته بخشی از میان‌رودان بوده است. میان‌رودان در گذشته در میان دجله و فرات قرار داشت و در اصل ایرانیان نام میان‌رودان را روی این منطقه گذاشتند. از نام‌های دیگر میان‌رودان می‌توان به بین‌النهرین اشاره کرد. تمدن‌های ایرانی مانند کاسی، عیلام و ماد هر کدام در گوشه‌ای از میان‌رودان رونق گرفته و روی آن تأثیر گذاشته‌اند.

فارابی سپس به بغداد بازگشت و در در سال ۳۳۰هجری قمری به دمشق رفت. وی در سن هشتاد سالگی در دمشق جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.

باید گفت ایرانی بودن فارابی با توجه به گستردگی مرزهای فرهنگی کشورمان در گذشته، غیر قابل انکار است؛ البته افرادی چون مولانا و فارابی هرگز در مرزهای یک کشور منحصر نشده‌اند و به واسطه داشته‌های علمی و فرهنگی خود و تأثیری که روی اقصی نقاط دنیا گذاشته‌اند، جهانی هستند. اما به راستی با این توضیحات، ترکیه با چه سندی فارابی را از آنِ خود می‌داند؟!

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1288943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
    17 9
    مسئولین خوابند . چشم امید ما به اطلاع رسانی و ایجاد سرو و صدا توسط شما رسانه هاست. نگذارید بیشتر از این به فرهنگ و تاریخ این سرزمین جفا بشه .
  • یاسین IR ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
    26 12
    جعل تاریخ و دزدی فرهنگی که خیلی وقته شده کار ترکیه. معمولا کشورهایی که هویت ندارن دزدی میکنن
    • IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
      2 1
      آقا ، فارابی و مولانا و ابن سینا و غزالی و ... به چه درد میخوره ؟ با اینا میشه پول درآورد ؟ آخه با اینا میشه اختلاس کرد ؟ میشه با اینا تو کانادا قصر خرید و ... فکر و ذکر مسئولین ما فعلا درگیر مسائل مهمتری چون ساخت کاخ در باستی هیلز لواسان و خرید قایقهای تندرو و تجملاتی و یا فرستادن دلار و یورو برای آقازاده و دخترخانوماشون هست بیخود حواسشون رو پرت نکنید خواهشا
  • IN ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
    3 6
    ترک ها تاریخ رو از ما فرزندان کورش بدزدید. ...
  • شمس تبریزی IR ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
    0 2
    من هم یه روزی مثل شما به این چیزها حساس بودم بعدا فهمیدم اشتباه میکردم. میدانید چرا؟ چون فارابی و بیرونی و بوعلی و رازی و... هزار سال مال ما بودن و ما هنوز در علم عقب افتاده هستیم. بگذارید چند صباحی هم مال چهار تا عقب افتاده دیگه چون ترکیه و قزاقستان باشند چرا که آنها هم مثل ما متوهم هستند و خیال میکنند با زدن قباله اینها به نام خودشان میتوانند پیشرفت کنند. شاه عظمت و شوکت ملی را در استخوانهای پوسیده کوروش جستجو میکرد. اردوغان در استخوانهای پوسیده سلیمان پاشا. حالا ما شوکت علمی را در استخوانهای پوسیده فارابی جستجو میکنیم و بر سر آن با ترکیه و قزاقستان نزاع داریم. ترکیه بکش و ما بکش. فارابی ترک بود یا فارس یا قزاق؟ نمیدانم. فقط میدانم نه ترک برنده جایزه نوبل شده و نه فارس و نه قزاق. شب بخیر
  • امیر IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
    3 0
    شهر فرارود در زمان تولد فارابی جزو قلمرو عباسیان بود نه ایران