به طورکلی 70 درصد زنان و 50 درصد مردان بالای 50 سال در ایران به نوعی دچار پوکی استخوان یا ضعف استخوان بوده اند.
مسوول برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای عضلانی استخوانی وزارت بهداشت گفت: مرحله سوم طرح جامع پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان در کشور با انتخاب شهرستانهای سنندج و اراک برای تکمیل اطلاعات شیوع کشوری کاهش توده استخوانی و کمبود ویتامین «د» آغاز شد.
مرجان قطبی ادامه داد: در این طرح که به صورت مشترک توسط واحد بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت و شبکه کشوری تحقیقات استئوپروز پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی کردستان و مرکزی در حال انجام است، 2هزار و 100 نفر از افراد بالای 20 سال از نظر عوامل خطر بروز پوکی استخوان، وضعیت تراکم استخوانی و ویتامین «د» مورد بررسی قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: براساس نتایج حاصل از دو مرحله قبلی این مطالعه که در شهرهای تهران، شیراز، تبریز، بوشهر و مشهد و سپس ساری و یزد انجام شد ، بهطورکلی70 درصد زنان و 50 درصد مردان بالای 50 سال در ایران به نوعی دچار پوکی استخوان یا ضعف استخوان بودهاند.
مسوول برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای عضلانی استخوانی وزارت بهداشت اظهارداشت: پوکی استخوان در ناحیه گردن، استخوان و ران حدوداً در 1درصد افراد جامعه دیده شده ولی در گروههای سنی بالاتر افزایش می یابد، بهطوری که در سنین بالای 60 سال به حدود یک چهارم افراد می رسد.
قطبی ادامه داد: با توجه به اهمیت و بار بیماری پوکی استخوان که بروز آن به عنوان شایعترین بیماری متابولیک استخوان وابسته به عوامل خطر قابل پیشگیری است، برنامه مداخلهای برای پیشگیری از بروز بیماری و جلوگیری از عوارض آن براساس نتایجی که از مطالعه تکمیلی حاضر حاصل میشود، دردست تدوین است که برای اجرا در مرحله آزمایشی آماده میشود. این برنامه به کاهش میزان شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان؛ کاهش مرگ و هزینههای اقتصادی مربوط به درمان آنها و افزایش بهرهوری در سالمندی منجر میشود.
گفتنیاست پیشگیری از این بیماری، با نهادینه کردن شیوه زندگی سالم در نوجوانی (تغذیه مناسب، فعالیت بدنی متناسب و عدم مصرف دخانیات) موجب دستیابی به حداکثر توده استخوانی در دوران جوانی، شادابی در میانسالی و حفظ و ارتقای کیفیت زندگی در سالمندی میشود که در نهایت منجر به بهبود کیفی سلامت اجتماعی می شود.
44
نظر شما