۲۵۰ یورو، قیمت یک کتاب از محقق شهیر آلمانی

فارس نوشت: گنجینه‌ای گرانبها از اسناد و دستنوشته‌های محقق شهیر آلمانی به مناسبت دویست و پنجاهمین سالگرد تولدش منتشر می‌شود.

«الکساندر فون هومبولت» بنیان‌گذار جغرافیای نوین، یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان و ماجراجویان سده‌های ۱۸ و ۱۹ میلادی است و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی زیادی در دنیا به اسم او تأسیس شده. امسال به مناسبت دویست‌وپنجاهمین سالگرد تولد این محقق مشهور آلمانی، کتابی ۱۰ جلدی با عنوان «تمام نوشته‌ها» از او منتشر شده است که شناخت جدیدی از او به نمایش می‌گذارد. کتابی که مبلغ بالای ۲۵۰ یورویی آن بسیاری را متعجب کرده است.

۹۵ درصد از مطالب کتاب ”تمام نوشته‌ها“، پس از مرگ او دیگر منتشر نشده‌اند. در نتیجه این کتاب می‌تواند گنجینه‌ای گران‌بها برای همه محققان حوزه فرهنگ و علوم انسانی، پژوهشگران علاقه‌مند به سده‌های هجدهم و نوزدهم میلادی و همچنین علاقمندان به فعالیت‌های هومبولت باشد.

اولیور لوبریچ و توماس نهرلیچ، جمع‌آوری و ویراستاری این کتاب را برعهده داشته‌اند. اولین متنی که در این کتاب از هومبولت چاپ شده، مقاله‌ای علمی درباره درختان سمی در هند است که او در سن ۱۹ سالگی نوشته است. در حاشیه این متن، یادداشتی از «گرتا تونبرگ» دانش‌آموز و فعال محیط‌زیست اهل سوئد نیز وجود دارد.

آنطور که رایزنی فرهنگی ایران در آلمان گزارش کرده، نوشته‌های هومبولت در کتاب جدید، بدون هیچ تغییر و به زبان‌های مختلف فرانسه، لاتین، اسپانیایی یا انگلیسی منتشر شده است. اما در کنار متون اصلی، ترجمه آلمانی متن‌ها نیز وجود دارد. نوشته‌های هومبولت نشان می‌دهد که او در زمان پیری نیز دست از کار نکشیده، در آخرین متنی که او پیش از مرگش نوشته، تاکید کرده است که می‌خواهد بر روی کارش تمرکز کند.

در کتاب «تمام نوشته‌ها» علاوه بر این دو متن، مقالات دیگری که بیانگر ۷ دهه پژوهش هومبولت بر روی گیاهان، حیوانات، کوه‌ها، معادن و نقشه‌ها است، وجود دارد. با این وجود، آثار معروف او مانند «کیهان» در این کتاب جایی ندارند. از سوی دیگر، قیمت بالای این کتاب باعث شده که بسیاری توان خرید آن را نداشته باشند. در واقع مخاطبان این کتاب بیشتر پژوهشگران و محققان خواهند بود. البته برای علاقمندان به آثار هومبولت که توانایی خرید این کتاب را ندارند، نسخه کوچکی از کتاب نیز منتشر شده است. این نسخه با عنوان «کیهانی دیگر» با مبلغ ۳۰ یورو در اختیار علاقمندان قرار دارد.

اما این تنها کتابی نیست که امسال درباره هومبولت منتشر شده است. «ماجراهای الکساندر فون هومبولت» نیز نام کتابی بسیار خاص از آندرا وولف است که لیلیان ملچر تصویرگری آن را انجام داده است. این نویسنده لندنی، سفر هومبولت به مکان‌های ناشناخته را در کنار تصاویری رنگارنگ روایت کرده است.

او سه سال پیش نیز کتابی درباره این محقق منتشر کرد که مورد توجه خوانندگان و منتقدان قرار گرفت. همچنین علاقمندان به الکساندر فون هومبولت می‌دانند که او اغلب در آکادمی زینک برلین سخنرانی می‌کرد. این سخنرانی‌ها که با عنوان سخنرانی‌های کیهانی معروف بود، مخاطبان زیادی داشت.

از این رو، امسال ۱۶ سخنرانی هومبولت در قالب کتابی با عنوان “سخنرانی‌های کیهانی در آکادمی زینک برلین” منتشر شده است. علاوه بر این‌ها، «در سایه هومبولت: تاریخ تراژیک مردم‌شناسی آلمانی» نیز کتاب دیگری است که امسال از سوی گلن پنی، مورخ آمریکایی منتشر شده است.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1304116

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین