به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رمزی عزالدین رمزی، سفیر مصر در آلمان، در گفتوگو با رادیو آلمان گفت: سالیان متمادی در مصر هیچ دموکراسی مطلوبی وجود نداشت. سالهای متمادی حقوق اساسیای که ملت مصر نیازمند آن بودند، وجود نداشت.
رمزی عزالدین رمزی گفت: ما به ویژه برای تحقق هدف خود در زمینهی آزادی عقیده به دلایل سیاسی احتیاج داشتیم. گرچه وضعیت ما در منطقه بسیار بهتر از دیگر کشورها بود، اما این شرایط کافی نبود. ما برای درک حقوق بشر به چیز بیشتری احتیاج داشتیم. دومین مشکل نبود عدالت است و این دو دلیل اصلی، برای روی دادن این اتفاق کافی بود.
رمزی در پاسخ به این سوال که آیا مصر یک دیکتاتور نظامی است یا خیر، گفت: این کارشناسان مسائل نظامی هستند که در این خصوص تصمیم گیری میکنند. ما مطمئنا از سال 1952 تا کنون اشکال مختلفی از حکومت ارتشی داشتهایم اما نه به مفهوم دیکتاتوری نظامی. ما یک جامعه نظامی فعال داشتیم و مبارک خود یک افسر سابق است که نه توسط ارتش که به وسیله کارمندان غیر نظامی حکومت میکرد.
رمزی در ادامه مصاحبه خود گفت: من نماینده کشورم هستم و همچنان نماینده کشورم باقی خواهم ماند.
این مقام مصری در ادامه گفت: مصر در شرایط فعلی یک انقلاب را تجربه میکند و ما امیدواریم که شرایط این کشور هرچه زودتر به وضعیت طبیعی برسد. یعنی وضعیتی که ما خواستار آن هستیم و آرزوی آن را داریم. یک کشور تکثرگرا، دموکراتیک و آزاد. برای رسیدن به این هدف ما همگی تلاش خود را انجام میدهیم و اطمینان داریم که به آن خواهیم رسید.
سفیر مصر در ادامه گفت: من تنها فردی نیستم که به کشورم خدمت میکنم، بلکه میلیونها اداره و نهاد مصری نیز وجود دارند که به مصر خدمت میکنند.
رمزی همچنین در پاسخ به این سوال که میزان اطلاعات شما از حسابهای بانکی مبارک چیست، گفت: به طور کامل در جریان این مساله نیستم اما از مصر پیامهایی دریافت کردم که بلافاصله آنها را به دولت آلمان منتقل کردهام. طبق این پیامها حسابهای بانکی بسیاری از مقامات بلند پایه دولت باید مسدود شوند. من بیشتر از این اطلاعی ندارم که آیا این مقامات در کشورهای دیگر نیز حساب بانکی داشتهاند یا نه. البته این تنها به مقامات بلند پایه مصر بر میگردد.
عزالدین رمزی در ادامه در پاسخ به این سوال که گمانه زنیهای مبنی بر آنکه مبارک در شرم الشیخ است را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: طبق اطلاعات موثق رسیده به ما مبارک تا روز سهشنبه در شرم الشیخ بوده است.
رمزی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مبارک طی روزهای آتی نیز در شرم الشیخ باقی خواهد ماند یا خیر، گفت: تصمیم گیری در مورد این مساله به عهده خود مبارک و مصر است. در هر صورت من دلیلی نمیبینم که وی در مصر به عنوان رئیس جمهور سابق این کشور به زندگی خود ادامه ندهد. وی به وضوح اعلام کرده است که دوست دارد همچنان در مصر زندگی کند و آرزو دارد که در این کشور بمیرد. البته تصمیم گیری در مورد این مساله به عهده خود مردم مصر است.
رمزی در پاسخ به این سوال که آیا ارتش ضمانتی برای انتقال قدرت به یک دولت دموکراتیک را دارد یا نه، گفت: ارتش برای دستیابی به این هدف متعهد شده است. مصریها طعم آزادی را چشیدهاند و بهای آن را خواهند پرداخت. من معتقدم ارتش به عهد خود عمل خواهد کرد و قول داده است که طی شش ماه انتخابات دموکراتیک برگزار شود و قدرت به دولت مصر که به شیوه دموکراتیک انتخاب شده، انتقال مییابد.
وی در ادامه افزود: اطمینان دارم که ما با ارتشی حرفهای روبرو هستیم. در هر صورت ما در قرن 21 هستیم. به سال 1952 فکر کنید، زمانی که ارتش قدرت را به دست گرفت. اما وضعیت در شرایط فعلی متفاوت از سال 1952 است. در شرایط فعلی، ملت دولت را سرنگون کرده است و اکنون انقلاب در دستان ملت است. ارتش نیز حامی ملت است تا از وقایع مقابل انقلاب مصر جلوگیری کند.
رمزی عزالدین رمزی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ژنرالهای پیر که از مبارک حمایت کردند اکنون قادر هستند شرایط ایجاد دموکراسی را فراهم کنند یا خیر، گفت: این ژنرالها به عنوان نیروهای کارشناس عمل خواهند کرد و اخوان المسلمین نیز به عنوان یکی از احزاب مسلمان در مصر یک حزب قوی است، اما فاقد اکثریت میباشد. علاوه بر این، آنها از این واقعیت بسیار فاصله دارند که بتوانند اکثریت را تشکیل دهند.
48
نظر شما