به گزارش خبرآنلاین، علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در جریان نخستین کنگره سراسری حزب جمهوریت طی سخنانی اظهار کرد: حزب هم دارای اثرات خیر و هم آفت است. حزب پرستی، تعصب حزبی و از بین رفتن استقلال فکری از آفات تحزب گرایی است.
اهم اظهارت وی را به به نقل از ایسنا و ایرنا بخوانید:
* متاسفانه افرادی حزب را به عنوان بت و معبود تلقی کرده و استقلال فکری خود را از دست میدهند که باید کسانی که حزب را تاسیس می کنند مراقب این آفت باشند.
* در ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی این سوال مطرح بود که آیا تعبیر جمهوری اسلامی تعبیری متناقض است یا خیر. جمهوری بودن با اسلامی بودن سازگار نیست و ممکن است در جاهایی تضاد در آن وجود بیاید چراکه جمهوری یعنی خواست مردم ولی اسلامی یعنی مبتنی بر احکام اسلامی بودن نظام که حالا به هر حال پاسخهایی داده شد و شهید مطهری نیز به آن پاسخ داد.
*در قانون اساسی ما توجه خوبی به مسئله دموکراسی و جمهوریت شده البته باید قبول کرد که در کشور ما دموکراسی به معنای محض خودش که در دیگر کشورهای دنیا وجود ندارد پیاده نمی شود و ما مقید به احکام اسلام هستیم.
* در کشور ما مجلس مظهر وجود دموکراسی است. قانون اساسی خوبی داریم ولی آنطور که در قانون آمده مجلس اختیارات لازم را ندارد مشکلی که برای ما به وجود آمده این بوده که مسئله جمهوریت به تدریج محدود شده است.
*تاسیس برخی شوراهایی که در قانون اساسی وجود ندارد مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی از مصادیق آن است. این شوراها به جای مجلس و مردم قانونگذاری می کنند. اینها به هر حال مسائلی است که به تدریج ایجاد شده و این شوراها کارهایی می کنند که در واقع وظایف مجلس یا قوه قضائیه را تحت الشعاع قرار می دهند. مثل شورای عالی امنیت ملی که درباره موضوعی تصمیم می گیرد که باید قوه قضائیه درباره آن تصمیم گیری کند. اینها آفتهایی است که ما دچارش هستیم. یا مثلا ورود قوه قضائیه در جاهایی که قانون وجود دارد به استناد مشاهده جرم یا احتمال وقوع جرم که معمولا چنین اقداماتی توسط دادستانها انجام میشود.
* یابه عنوان مثال هیئت نظارت بر مطبوعات دارای ۷ کارشناس است و تصمیمی درباره مطبوعات میگیرند اما به یکباره دادستان میآید و برای خود تصمیمات دیگری میگیرد. اینها همه محدود کردن جمهوریت است. یا کارگروه تشخیص مصادیق جرایم رایانه ای که یک کارگروه تخصصی است، تصمیماتی میگیرد و می بینیم دادستان مثلا می آید درست مقابل آن تصمیم، تصمیم دیگری می گیرد. اینها چیزهایی است که جمهوریت ما را محدود می کند.
*نظارت استصوابی در این شکلی که دارد اجرا می شود کاملا مسئله جمهوریت را محدود می کند. انشاءالله احزاب بتوانند در رفع کاستیها تلاش کند و برای مشارکت بالا در انتخابات تلاش کنند.
*شما را به شرکت در انتخابات و اهمیت دادن به شرکت در آن توصیه می کنم. به هر حال، آثاری در سطح دنیا خواهد داشت و به بهبود وضعیت فعلی ما بسیار کمک خواهد کرد. اگر مردم ما در انتخابات آینده مشارکت بالایی داشته باشند بسیار به حل مشکلات داخلی و اقتصادی ما کمک میکند و کسانی که احیانا معتقدند که شرکت نکنیم و فایده ای ندارد، اشتباه می کنند. ان شاءالله همه شرکت کنند و به تلاش ادامه دهند.
*{در پاسخ به این پرسش که آیا از لیست اصلاح طلبان کاندیدا میشود یا لیست اصولگرایان}: هنوز به جمع بندی نرسیدم که اصلاً در انتخابات شرکت کنم یا نه.
*{ در پاسخ به این پرسش که برخیها گفتهاند که اظهارات شما علیه نظارت مقام معظم رهبری بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام موجب رد صلاحیت شما میشود }: آقای جبرائیلی اشتباه کرده است.
اگر احزاب قوی باشند مجلس محل کارآموزی نمیشود
محسن مهرعلیزاده استاندار پیشین اصفهان و فعال اصلاح طلب هم در این مراسم گفت: وقتی امام می خواست اسمی را برای نظام انتخاب کند فرمودند جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد و ایشان بر هر دو بعد تاکید داشتند.
بنا به گزارش ایرنا وی با بیان این که بخشی از مشکلات کشور به خاطر رعایت نکردن جمهوریت نظام است، ادامه داد: بعد از ۴۰ سال هنوز در مورد مسائل اقتصادی، اشتغال و دیگر زمینهها با ایدهآلها فاصله داریم.
مهرعلیزاده به نبود شاخص و ساختار برای پاسخگو کردن مسئولان اشاره کرد و افزود: هیچ شاخصی برای تعیین مصادیق خدمات مسئولان نداریم و معلوم نیست کجا و چه کسانی باید این شاخصها را تعیین کنند.
استاندار پیشین اصفهان در بخش دیگری از سخنانش با طرح این سوال که چرا مجلس از کفایت لازم برای حل مشکلات برخوردار نیست، اظهار داشت: دلیل آن این است که مسائل در احزاب پخته نمیشوند و کادرهای ساخته شده و متخصص وارد مجلس نمی شوند. در حالی که اگر احزاب قوی شوند مجلس محل کارآموزی نمیشود.
مهرعلیزاده گفت: اگر بر اساس اصولی که در دنیا هست، افراد در چارچوب حزبی رشد کنند و به مجلس بروند پاسخگو خواهند بود. حزب با وحدت منافاتی ندارد و تمرین مردم سالاری است و میتواند جامعه را رشد دهد.
این فعال سیاسی از احزاب خواست برای حل مسائل جوانان به ویژه اشتغال اندیشه و برنامه تولید کنند
27214
نظر شما