به گزارش خبرآنلاین، مؤسسه شهرکتاب همزمان با میلاد پیامبر اعظم(ص) مراسم افتتاح بزرگترین مجموعه فرهنگی را به عنوان فروشگاه مرکزی این موسسه برگزار کرد. این فروشگاه که مجموعهای است برای عرضه کامل کتابها و کالاهای فرهنگی مورد نیاز سنین و اقشار مختلف جامعه روز گذشته با حضور مدیرعامل شهرکتاب، غلامحسین ابراهیمی دینانی، خسرو سینایی، آیدین آغداشلو، سیدمحمود دعایی و دکتر محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و جمعی از استادان و صاحبنظران قلمرو فرهنگ و تصمیمسازان و مسئولان فرهنگی کشور به صورت رسمی افتتاح شد.
مهدی فیروزان، مدیر عامل شهر کتاب در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه شهر کتاب یک موسسه غیرانتفاعی عامالمنفعه است و فعالیتهای این موسسه تماماً در جهت توسعه فرهنگ کشور است، گفت: یکی از ضعفهای امروز جامعه ما ارتباط ضعیف بین شهروندان است. این فروشگاه بهگونهای طراحی شده است تا خانوادهها بتوانند 2 یا 3 ساعت از وقت خود را در آن بگذرانند و به موضوعات مختلف بپردازند. حضور در این فروشگاه میتواند موجب ایجاد موضوعات گفتگو شود و ارتباط موثری میان شهروندان به وجود آورد. بنابراین ایجاد موضوع گفتگو از دیگر عواملی بود که در اهداف ساخت و توسعه این شهر کتاب در نظر گرفته شد.
خسرو سینایی، سینماگر و مستندساز نیز در این مراسم به این نکته اشاره کرد که کشور ما به یک ظرف فرهنگی احتیاج دارد. این شهر کتاب که در آن هستیم مکانی است که میتواند قسمتی از بار ظرف فرهنگی کشور را به دوش بگیرد. فرهنگ کمیتی است که کیفیت زندگی انسانها را ارتقا میدهد.
وی ادامه داد: مکانی چون شهر کتاب نه تنها میتواند جوانها بلکه میتواند هم سن و سالان من را نیز جذب کرده و علم و فرهنگ جامعه را ارتقا ببخشد. تنها آرزویم این است که بتوانیم فرهنگ کشورمان را ارتقا بدهیم. نباید فقط در شهر کتاب حضور یافت بلکه باید دیگران را نیز برای رفتن به شهر کتاب تشویق کرد.
بنابراین گزارش، غلامحسین ابراهیمی دینانی دیگر سخنران این مراسم، کتاب را تنها رفیقی دانست که بهترین خدمت را به هر فرد ارایه میدهد و ذرهای خیانت نمیکند و تاکید کرد که اگر حوصله خواندن کتاب ندارید فقط آن را ورق بزنید.
به گفته این استاد فلسفه کتاب چیزی است که همه چیز است. پیامبر اسلام(ص) امی بود و این یعنی درسنخوانده بود ولی در قرآنی که برای بشر آورده است به قلم و آنچه مینگارد سوگند الهی خورده شده است. خداوند بزرگترین موجود عالم هستی و غیرمتناهی است. او زیباترین است و اگر بخواهد به بزرگترین وجود یا زیباترین قسم بخورد باید به خود سوگند بخورد ولی عجیب است که خدا به قلم سوگند میخورد که این به معنی عظمت طراز قلم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اگر خط اختراع نمیشد و کتابت به وجود نمیآمد بشر در غار باقی میماند، ادامه داد: سقراط هیچگاه ننوشت در عوض شاگردش افلاطون مینوشت. وقتی از سقراط علت ننوشتنش را پرسیدند گفت: وقتی مینویسم تمام میشود ولی وقتی نمینویسم درونم هیجان ایجاد میشود که موجب زایش و بروز خلاقیت میشود. سقراط سکوت کرد اما به راستی چه کسی میتواند سکوت کند؟
دینانی معتقد است: کسی که حرفی برای گفتن دارد سکوت میکند و کسی که چیزی برای گفتن ندارد سکوت نمیکند. اگر کتابت و آثار مکتوب نبودند فرهنگ و تمدن بشری شکل نمیگرفت. به راستی اگر قرآن مکتوب نمیشد چه اتفاقی میافتاد؟ اولین سوره بعد از سوره حمد سوره بقره است که در آن داریم: ذلک الکتاب... این یعنی کتاب مکتب است و کسی که مطالعه نداشته باشد، هر چه کند عبث و بیهوده است.
میزان پیشرفت هر کشور به میزان کتابخوانی در آن کشور بستگی دارد؛ این امر به گفته دینانی در کشورهای پیشرفته قابل لمس است و باید میزان کتابخوانی را در این کشورها بررسی کرد تا بدانیم چه شده به جایگاههای کنونی رسیدهاند و چرا جامعه ما کتاب نمیخواند؟ یا کتاب خوب نداریم یا فرهنگ کتابخوانی را به درستی نهادینه نکردهایم.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران به عنوان آخرین سخنران این مراسم، سخنان خود را با ذکر این نکته آغاز کرد که در طول خدمت در شهرداری مهمترین نکته ای که بر آن تاکید داشته ام این بوده که شهرداری را از یک سازمان خدماتی به یک نهاد اجتماعی تبدیل کنم و این موضوع مهمترین هدف گذاری من در شهرداری تهران بوده است، آغاز کرد.
وی معتقد است که اساس زیرساخت فرهنگ هر جامعه ای کتاب و کتابخوانی است از این رو شهرداری تهران در این زمینه گام های اساسی برداشته و اینک بیش از 215 کتابخانه در شهر تهران فعال است که 54 کتابخانه به صورت شبانه روزی فعالیت می کند. فعالیت این کتابخانه ها به گونه ای است که فرزندان خانواده ها با اطمینان می توانند از شب تا صبح در این کتابخانه ها که بیشتر حالت قرائت خانه دارد، به مطالعه بپردازند.
شهردار تهران افزود: البته بعضی از کتابخانههای ما تبدیل به قرائتخانه شدهاند ولی با این حال زیبایی این موضوع در این است که مردم کتابخانه را برای قرائت انتخاب کردهاند. من نباید این حرفها را بزنم ولی در زمینه نویسندگان و ناشران و کلاً حوزه کتاب، فعالیتهای ماندگاری در شهرداری انجام شده و در حال انجام است که بدون ذکر نام شهرداری انجام میشود. البته چنین اقداماتی وظیفه شهرداری است و هیچگونه شکایتی نداریم.
به گفته قالیباف، شهرداری در حوزه ناشران نیز گام های جدی برداشته است. همچنین تلاش کرده در تولید کتاب و توجه به نویسندگان کارهای ماندگاری انجام دهد.
قالیباف درباره رویکرد فرهنگی اجتماعی شهرداری گفت: در همین چارچوب، در حوزه سینما و تئاتر نیز چنین اقداماتی صورت گرفته و در حوزه های دینی نیز توجه قابل ملاحظه ای به مساجد و حوزه های علمیه و توسعه علوم دینی شده و در این مدت اتفاق های بزرگی افتاده است که یکی از آنها کمک های شهرداری به این مراکز فرهنگی و مذهبی است.
در حال حاضر علاوه بر فعالیتهای عمرانی شهرداری 3 میلیون متر مربع فضای فرهنگی برای احداث داریم که عمده این فضاها در تپههای عباسآباد است و امیدواریم که فعالیتهای آمادهسازی و بهرهبرداری آن تا 2 سال آینده به اتمام برسد؛ شهردار تهران به این نکات اشاره کرد و ادامه داد: با اطمینان میگویم مجموعه تپههای عباسآباد وقتی به بهرهبرداری برسد بزرگترین مرکز فرهنگی منطقه و کشورهای اسلامی خواهد بود که میتوان باشکوهترین فستیوالهای هنری را در آن برگزار کرد.
شهردار تهران درباره فروشگاه مرکزی شهر کتاب گفت: همیشه میخواستم کتابفروشیهایمان از آن حالت خمودگی و کوچکی که اگر دو مراجعهکننده به فروشگاه میآمدند یکی مجبور میشد بیرون بایستد تا دیگری خارج شود و فروشنده در فضایی کوچک و در محاصره تعداد زیادی کتاب بود، بیرون بیاید و مانند فروشگاههای بزرگ و باشکوه شود. از این که امروز میبینم این اتفاق افتاده است بسیار خوشحالم.
در ادامه این برنامه از 3 نفر از افرادی که در احداث فروشگاه شهر کتاب مرکزی دست داشتند توسط فتحالله مجتبایی و سید صادق خرازی تقدیر شد. محمدباقر قالیباف شهردار تهران نیز لوح تقدیری را از دست سید صادق خرازی دریافت کرد. سپس حاضران و مسئولان به بازید از فروشگاه مرکزی شهر کتاب پرداختند.
گزارش تصویری از داخل فروشگاه را اینجــــــــا مشاهده بفرمایید.
درباره فروشگاه اینجـــــــــــا بیشتر مطالعه بفرمایید.
191/60
نظر شما