انتقاد علی مطهری از تندروی‌های مذهبی/وقتی رهبری با پخش اذان اهل سنت موافقت کردند چرا برخی بازهم به سنی‌ها توهین می‌کنند؟

علی مطهری، نماینده تهران در یادداشتی با عنوان «وحدت اسلامی» در کانال تلگرامی اش منتشر کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، در این مطلب آمده است؛

اعلام دوازدهم تا هفدهم ربیع‌الاول به عنوان هفته وحدت اسلامی، ابتکار مناسب و لازمی بود که به پیشنهاد مرحوم آیت‌الله منتظری و موافقت امام خمینی(ره) انجام شد. وحدت اسلامی موضوعی است که از سالها پیش در میان شیعه و سنی مطرح بوده است. شاید بتوان سید جمال‌الدین اسدآبادی را سلسله جنبان این شعار در مقابل استعمار انگلیس دانست و در دوره معاصر باید مرحوم آیت‌الله بروجردی میان شیعه و مرحوم شیخ محمود شلتوت میان اهل سنت را پرچمدار این نهضت به شمار آورد و بعد از آن امام خمینی(ره) و شهید آیت‌الله مطهری و مرحوم آیت‌الله منتظری و امروز رهبر گرامی انقلاب اسلامی به طور جدی به آن پرداخته‌اند. باید مقصود از وحدت اسلامی روشن شود. آیا مقصود این است که فرقه‌های مختلف اسلامی عقاید یکی از فرقه‌ها را بپذیرند و عقاید خود را رها کنند؟ یا مقصود این است که از مشترکات عقاید فرقه‌های مختلف، فرقه جدیدی بسازند؟ مقصود هیچ‌کدام از این دو نیست، بلکه مقصود از وحدت اسلامی این است که هر فرقه‌ای از فرق اسلامی می‌تواند بر عقاید خود باقی بماند و البته باب بحث و گفت‌وگو و مباحثه علمی مفتوح است اما همه فرقه‌ها در مقابل دشمن مشترک جبهه واحد تشکیل می‌دهند. 

اگر اختلافات فرقه‌ای ما مسلمانان شدید نبود، امروز آمریکا و اسرائیل نمی‌توانستند از اختلافات ایران و عربستان بهره‌برداری کنند. متأسفانه تندروهای شیعه و سنی در دامن‌زدن به اختلافات نقش دارند. از یک طرف اقدامات مصلحانه صورت می‌گیرد، مثلاً رهبر انقلاب با پخش اذان اهل سنت در کردستان موافقت می‌کنند یا توهین به زوجات رسول اکرم را نهی می‌نمایند و از طرف دیگر اقدامات تفرقه‌افکنانه انجام می‌شود و مثلا به بهانه تجلیل از حضرت زهرا به پیشوایان مورد احترام اهل سنت توهین می‌شود. ما باید همان طور که در مقام شعار از وحدت اسلامی دم می‌زنیم در عمل نیز در این راه گام برداریم. نمی‌شود وحدت اسلامی را بر زبان برانیم و از آن طرف محدودیت‌های غیرضروری برای اهل سنت ایجاد کنیم و مثلا از منصوب کردن آنها به برخی پستهای دولتی بهراسیم.

قرآن کریم چهار عامل را عامل انقراض امتها و جامعه‌ها دانسته‌ است. یکی ظلم، دیگری فساد اخلاقی، سوم ترک امر به معروف و نهی از منکر و چهارم تفرق و تشتت. به عنوان مثال دولت غاصب صهیونیستی پس از تفرق و تشتت میان مسلمانان در جریان انقراض دولت عثمانی به دست اروپایی‌ها ایجاد شد و هفتاد سال است که گرفتار آن هستیم.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1320955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
    1 1
    وقتی حضرت علی علیه السلام ضربت خوردند امام حسن علیه السلام حاذق ترین طبیب کوفه را که یک یهودی بود بربالین ان حضرت اوردند واصلا نگفتند که امیر مومنان زیر دست یک یهودی هستند اما الان ما می ترسیم یک مسلمان سنی را به وزارت انتخاب کنیم
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
    6 0
    والا. چکار به کار عقاید دیگران دارید؟ هر گروه طبق راه خود به سمت خدا می رود. به قول معروف مقصود تویی کعبه و بت خانه بهانه.
  • IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
    3 3
    یک اهل سنت کل زندگی من رو خراب کرد هیچ یک از شیعیان پاسخگو نبودن
  • IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
    2 2
    "نمی‌شود وحدت اسلامی را بر زبان برانیم و از آن طرف محدودیت‌های غیرضروری برای اهل سنت ایجاد کنیم و مثلا از منصوب کردن آنها به برخی پستهای دولتی بهراسیم" امان از فضای دم انتخابات!
  • Teymour IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
    4 2
    باز نزدیک شدیم به انتخابات ؟؟؟
  • ناشناس IR ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
    0 1
    ما باید به یکدیگر احترام بگذاریم همانطور که در قرآن گفته شده توهین نکنیم ما که در آن زمان نبودیم ببینیم چه اتفاقی افتاده ما اون چیزی که از خانواده منتقل شده را قبول داریم
  • Motahari IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۴
    0 1
    خوبه که علی مطهری داره در مسیری پیش می‌ره که مردم بفهمند با چه کسی و در چه جناحی روبرو و بعضاً هم مسیر هستند؟