جلسه کارگروه توسعه صادرات استان آذربایجان شرقی برگزار شد/ آذربایجان شرقی معین تجارت با اتحادیه اوراسیا انتخاب شود

معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در جلسه توسعه صادرات استان گفت: آذربایجان شرقی آمادگی لازم برای انتخاب شدن به عنوان معین تجارت ایران با اتحادیه اوراسیا را دارد.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، علی جهانگیری معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ، ر جلسه توسعه صادرات استان با بیان اینکه تبریز و استان آذربایجان شرقی از قدیم شهری تجاری و اقتصادی بوده‌ است گفت: از سال ۹۷ برنامه مدون کارگروه توسعه صادرات استان تهیه و برای کشورهای مختلف برنامه صادراتی در نظر گرفته شده است .

وی با بیان اینکه ۸ میز تخصصی توسط بخش خصوصی استان ایجاد شده و برای هرکدام وظیفه مشخصی در نظر گرفته‌ایم گفت: پارسال هدف استان افزایش ۳۰ درصدی صادرات بود که تا حدودی به آن رسیدیم.

جهانگیری ادامه داد: امسال نیز ۳ میلیارد دلار صادرات برای استان درنظر گرفته شده ‌بود که بخش زیادی از آن تا امروز محقق شده‌است .

معاون امور اقتصادی استاندار با اشاره به اینکه صادرات استان ۳ برابر واردات است، گفت: ۹۷۰ میلیون دلار واردات و ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان استان با وجود تحریم ها نیازهای خود را تامین کرده‌اند گفت:  ۴۵درصد صادرات استان کالاهای صنعتی هستند.
جهانگیری با بیان اینکه دولت باید از توان همه استان ها به خصوص استان های مرزی برای صادرات استفاده کند گفت: درخصوص کشورهای همسایه بخش خصوصی و دولتی استان آماده عهده دار  شدن وظایف هستند.
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با انتقاد از تمرکزگرایی در کشور گفت: تمامی نمایشگاه های تجاری که منصوب به دولت هستند در تهران برگزار می‌شوند اما در استان های دیگر هم چنین پتانسیل هایی وجود دارد . 

جهانگیری ادامه داد: فرش تبریز در دنیا شناخته شده و مرکز فرش دستبافت محسوب می‌شود اما نمایشگاه فرش دولتی در تهران برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه شرایط امروز کشور به‌گونه‌ای است که از سال ۹۷ برای صادرات فرصت خوبی محیا شده، اظهار داشت: امروز باید برای صادرات پول خرج کنیم و باید به تشکیل کنسرسیوم های صادراتی کمک کرد چون بنگاه های کوچک توان صرف هزینه برای بازاریابی را ندارند و از طریق ایجاد کنسرسیوم می‌توان به صادرات آنها کمک کرد.

تاثیر آذربایجان و تبریز در تجارت قابل انکار نیست
حمید زادبوم، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران که مهمان ویژه این جلسه بود با بیان اینکه تحرک اقتصادی تبریز بسیار بالا و انرژی ساز است گفت: آذربایجان و تبریز منطقه‌ای تاریخی است که تاثیر آن در تجارت قابل انکار نیست .

وی با بیان اینکه بنده خوشحالم زمانی در سازمان توسعه تجارت هستم که صادرات نفتی کاهش یافته‌ گفت: امروز فرصت مناسبی برای افزایش صادرات غیرنفتی در کشور ایجاد شده که باید در کنار بخش خصوصی از آن بهره مند شویم.

زادبوم با بیان اینکه آذربایجان شرقی به عنوان یک هاب صنعتی و صادراتی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: آذربایجان شرقی با ترکیه مرز مشترک ندارد اما روابط بسیار نزدیکی با تبریز در ترکیه وجود دارد، سرمایه گذاران آذربایجان و تبریز در ترکیه جایگاه بسیار بالایی در میان مردم و مسئولان دارند.

وی با بیان اینکه ۹۵ درصد تجارت جهان از طریق موافقت نامه ها انجام می شود ابراز کرد: کشور ما امروز تجربه موافقت نامه در زمینه توافق تجارت آزاد را ندارد و باید تلاش کنیم در زمینه تجارت آزاد عملکرد مناسبی داشته باشیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به پتانسیل ۳۲۰ میلیارد دلاری اوراسیا در زمینه صادرات به این کشور گفت: واردات ما هرچقدر بیشتر باشد صادرات ما نیز افزایش می‌یابد و این نکته نیز قابل توجه است که بخشی از تولید وابسته به واردات است و در جاهایی باید واردات افزایش یابد تا صادرات نیز روند افزایشی داشته باشد.

منابع کشور باید صرف تولید شود

یونس ژاِله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه با اشاره به کاهش صادرات محصولات نفتی و وارد آمدن فشار اقتصاد بر روی صادرات غیرنفتی وظیفه سازمان توسعه تجارت را در حال حاضر بسیار کلیدی دانست.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به قدمت بیش از ۱۰۰ ساله اتاق بازرگانی تبریز گفت: با قدرت در حال فعالیت در زمینه صادرات کالاهای تولیدی کشور هستیم.

ژائله با استقبال از امضای توافق نامه همکاری ایران و اتحادیه اورآسیا گفت: این توافق موجب ایجاد شور و نشاط در گمرکات کشور شده و ایران را به سمت صادرات ترجیهی سوق می‌دهد.
این فعال صنعتی با بیان اینکه استان ما از نظر صادرات و بازگشت ارز جزو استان های برتر کشور است اظهار کرد: ما خواهان امضای تعهدات بالاتر با همسایگان برای رونق بیشتر صادرات هستیم.

رئیس اتاق تبریز با بیان اینکه اقتصاد ایران ۱۵ درصد خصوصی و ۸۵ درصد دولتی است گفت: دولت اوضاع اقتصاد را مشخص کند یا دولتی باشد یا اینکه بخش خصوصی توانمندسازی شود.
ژائله با بیان اینکه منابع کشور باید صرف تولید شود، گفت: در استان آذربایجان شرقی تمامی منابع صنعتی محیا است اما سیاست های تمرکزگرایی موجب عقب ماندگی اقتصاد استان شده‌ که با همکاری دولت میتوان بزرگترین شرکت های حمل و نقل صادراتی را در تبریز ایجاد کرد.

در سال گذشته ۵۰ درصد صادرات به ارمنستان از گمرکات آذربایجان شرقی انجام گرفته
علیرضا نظیف دبیر میز ارمنستان در این جلسه با اشاره به اینکه ارمنستان امروز فرصت خوبی برای افزایش صادرات استان است، گفت: امروز که این کشور ریاست دوره‌ای اتحادیه اوراسیا را در اختیار دارد فرصت طلایی برای ورود ایران به بازار صادراتی  اتحادیه اوراسیا محیا است.

وی با بیان اینکه ارمنستان یکی از راه های کریدور شمال به جنوب برای صادرات به دریای سیاه است بیان کرد: در خصوص ارمنستان باید به چهار نقطه اساسی توجه داشت "کریدور شمال به جنوب از ازمنستان می‌تواند بگذرد، ارمنستان راه صادرات به اوراسیا است، در صادرات به روسیه می‌توان از آن عبور کرد و همچنین منطقه آزاد جنوب ارمنستان راه خوبی برای صادرات است".

دبیر میز ارمنستان گفت: در سال ۹۷ بیشترین صادرات به ارمنستان از گمرکات آذربایجان شرقی بوده و ۵۰ درصد صادرات به ارمنستان از گمرکات  این استان انجام گرفته است.

نظیف با بیان اینکه رشد صادرات به ارمنستان ۲۱ درصد بوده‌ است گفت: جمعیت اوراسیا ۱۸۳ میلیون نفر بوده و بازار خوبی برای صادرات محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران فعلا به اوراسیا نپیوسته بلکه توافق اولیه انجام شده و این پروسه ۳ سال طول خواهد کشید بیان کرد: در نحوه تعامل با اتحادیه اوراسیا باید فرماندهی مشترکی داشته باشیم، کانال الکترونیکی میان ایران و اوراسیا ایجاد شود و باید گفت، توافق ایران و اوراسیا زمانی اجرایی می‌شود که الزامات آن تامین شود.

بنگاه های اقتصادی استان با ریسک پذیری بالا در مناقصات سوریه شرکت می‌کنند

انزلیچی دبیر میز سوریه در این جلسه با بیان اینکه قبل از بحران سوریه تجارت ایران و آذربایجان شرقی اصلا قابل قبول نبوده‌، به طور فردی صادرات وجود داشته و اصلا سیستماتیک نبود است، گفت: بنگاه های اقتصادی استان ریسک پذیری کرده و در مناقصات سوریه شرکت می‌کنند و در مناقصات برنده‌ می‌شوند.

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در صادرات به سوریه گفت: در حال حاضر چالشهائی برای حضور در بازار سوریه وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن تهیه ضمانت در سوریه است ولی امکان تهیه آن‌ وجود ندارد و ارزش آن به صورت ارزی پرداخت می‌شود و شرکت ها را از نقدینگی خالی می‌کند.

۵۰۰ کیلومتر شبکه آزادراهی در استان در حال اجرا است
ابوالقاسم سلطانی مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی نیز در حاشیه این جلسه با اشاره به اوضاع راه های استان گفت: ۵۰۰ کیلومتر شبکه آزادراهی در استان در حال اجرا است که ۸۰ درصد آن برعهده بخش خصوصی بوده و ۳۷۰۰میلیارد تومان هزینه کرد بخش خصوصی در آزادراه‌های استان می‌باشد. 

وی با اشاره به عملیات اجرایی بزرگراه خواجه - ورزقان گفت: این پروژه با هزینه کرد مس سونگون با سرعت در حال اجرا است  و آزاد راه تبریز اهر نیز رو به اتمام می‌باشد.

سلطانی با اشاره به توانمندی های پیمانکاران استان در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی در زمینه‌ راه و شهرسازی گفت: توانمندی های بالایی در حوزه خدمات فنی مهندسی وجود دارد که امیدواریم از این توانمندی‌ها در سطح کشور و منطقه استفاده خوبی انجام‌شود.

باید از ظرفیت استان های مرزی در صادرات بهره‌مند شویم‌

امین زاده رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه با بیان اینکه امروز باید از تمرکز صادرات در مرکز کشور بکاهیم گفت: ما باید از ظرفیت استان های مرزی در صادرات بهره‌مند شویم‌ و اگر امروز بخواهیم به بازار اوراسیا ورود کنیم باید مطالعاتی را انجام دهیم که استان های مرزی به خصوص آذربایجان شرقی بهترین گزینه برای این کار هستند. 

وی با بیان اینکه تقاضا داریم استان آإربایجان شرقی به عنوان معین تجارت با منطقه اوراسیا به صورت کارشناسی وارد شود، گفت: بحث ما تنها معین کردن آذربایجان شرقی نیست بلکه استان های دیگر هم این کار را انجام داده و برای کشورهای هم مرز خود معین شوند.

امین زاده گفت: استان آذربایجان شرقی از دولت می‌خواهد تا این استان برای اوراسیا معین تعین شود و این خواسته واحد تمامی فعالان استان است .

46

کد خبر 1321161

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار