۳ نفر
۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۱
مردم الصفدی را دوست ندارند

با وجود اینکه احزاب اصلی لبنان برای نخست وزیری الصفدی به توافق رسیده اند اما مردم از این تصمیم ناراضی هستند

به گزاش خبرگزاری خبرآنلاین، در لبنان بالاخره احزاب سیاسی بر سر نخست وزیری این کشور به توافق رسیدند و روز گذشته مشخص شد که سمت نخست وزیری در این کشور احتمالا به محمد صفدی، تاجر لبنانی خواهد رسید.مدتی قبل سعد حریری در پی اعتراضات در این کشور و با وجود مخالفت ها، از نخست وزیری استعفا داده بود. اما رایزنی های بسیاری بر سر بازگشت او صورت گرفت. در لبنان پروسه نخست وزیری یا هر انتخاب دیگری مانند آن، معمولا بسیار طولانی می شود و یکی از دلایل احزاب برای پافشاری بر روی ماندن حریری، جلوگیری از ایجاد نابه سامانی در دولت به مدت طولانی بود. اما دیروز احزاب اصلی در این کشور توانستند بر روی یک اسم برای نخست وزیری آینده، به توافق برسند. آنها محمدصفدی سیاستمدار سنی را که سال ها به عنوان وزیر اقتصاد و دارایی فعالیت داشته را انتخاب کرده و بر سر آن با یکدیگر به توافق رسیدند. با اینکه صفدی در سال های گذشته با سعد حریری رابطه چندان خوبی نداشت، اما انتخاب او از سوی حریری مورد پذیرش قرار گرفت. مستقبل نوشته : توافق بر سر نخست وزیری صفدی در ملاقات سعد حریری با علی حسن خلیل، نماینده جنبش امل، و حسین الخلیل، نماینده حزب‌الله لبنان به دست آمد. براساس این گزارش، حزب جریان ملی آزاد، از احزاب عمده مسیحی لبنان نیز از این پیشنهاد حمایت کرده است.

سعد باید برگردد

هر چند که گفته می شود بر سر نخست وزیری صفدی احزاب اصلی کشور به توافق رسیده اند، اما به نظر می رسد این چهره ثروتمند لبنانی، مسیر ساده ای در پیش نخواهد داشت. در حالی که منابع لبنانی از موافقت "محمد الصفدی" وزیر دارایی پیشین لبنان برای تصدی پست نخست وزیری این کشور خبر داده اند، سه نخست وزیر پیشین لبنان نخست وزیری دوباره "سعد حریری" را خواستار شدند.  حزب الله و جنبش امل به رهبری نبیه بری در این خصوص سکوت کرده اند. آنها پیش از این خواهان باقی ماندن حریری بر نخست وزیری بودند و به نظر می رسد که چندان علاقه ای به تصمیمات تازه گرفته شده، ندارند. به نوشته روزنامه الجمهوریه ، فواد سنیوره (2005-2009)، نجیب میقاتی (2011-2014) و تمام سلام (2014-2016) سه نخست وزیر سابق لبنان، نخست وزیری مجدد سعد حریری را خواستار شده و از نیروهای سیاسی خواستند ماموریت او را تسهیل کنند.

این سه در آغاز ناآرامی های لبنان همبستگی خود را با سعد حریری اعلام کردند اما اندکی بعد سنیوره در گفتگو با روزنامه سعودی "عکاظ" و میقاتی در گفتگو با شبکه "الحدث" وابسته به عربستان سعودی استعفای او را خواستار شدند و اکنون بار دیگر با تغییر موضع خود، نخست وزیری مجدد حریری را خواستار شده اند. این در حالی است که "جبران باسیل" وزیر امور خارجه دولت پیشبرد امور لبنان دیروز در گفت وگو با شبکه تلویزیونی "ام. تی. وی" لبنان گفت که محمد الصفدی وزیر دارایی سابق با تصدی ریاست دولت آینده "در صورت موافقت نیروهای سیاسی اساسی شرکت کننده در دولت" موافقت کرده است.

باسیل پیش بینی کرد در صورت ادامه روند به روال طبیعی، رایزنی های جریان های سیاسی از روز دوشنبه به منظور توافق نهایی درباره نخست وزیری الصفدی آغاز خواهد شد و در غیر این صورت، در شرایط کنونی باید در انتظار توافق بر سر نام نخست وزیر آینده باقی ماند. اما بدون توافق میان همه احزاب تاثیرگذار، احتمالا کار برای صفدی به این آسانی نخواهد بود.

صفدی دل معترضان را به دست نیاورده

منابع خبری لبنان گزارش دادند که بعد از انتشار خبر احتمال تشکیل کابینه جدید از طرف محمد صفدی اعتراض‌ها در کشور پایان نیافته . معترضان لبنانی برنامه هایی برای توقف این اتفاق دارند. آنها از همان ساعات اولیه اعلام امکان نخست وزیری صفدی در خیابان ها گرد آمدند تا اعتراض خود را اعلام کنند. در شبکه های اجتماعی هم شهروندان، به موضوع فساد اقتصادی پرداختند و برخی هم اسنادی  درباره اکانت بانکی وی در سوئیس و نیز املاک او در انگلیس رو کردند.  برخی از کاربران هم از  مقاله منتشر شده علیه حسابهای بانکی الصفدی در گاردین که در سال 2006 نوشته شده بود اسکرین شات گرفته و منتشر کردند.

تداوم اعتراضات در لبنان و اعتصاب‌ها در برخی مناطق، نگرانی مقامات این کشور را در پی داشته . به گزارش شبکه روسیا الیوم، الیاس بوصعب، وزیر دفاع لبنان روز جمعه در سخنانی نسبت به دامنه اعتراضات در این کشور، عنوان داشت: «تنش در خیابان‌ها و بستن مسیرها جنگ داخلی را که در سال ۱۹۷۵ رخ داد، در ذهن تداعی می‌کند. اوضاع بسیار خطرناک است». اوبه رخدادهای متعددی از جمله تلاش معترضان برای ایجاد دیوارهایی در اتوبان اصلی ساحلی اشاره کرد. بوصعب تصریح کرد: «ارتش و دستگاه‌های امنیتی نمی‌توانند هیچ فردی را که به فکر انجام اقدامات خشونت‌آمیز است، بپذیرند». اعتراضات در لبنان از یک ماه پیش در واکنش به فساد دولتی و مشکلات معیشتی شروع شد و به‌رغم برکناری سعد حریری، این اعتراضات همچنان ادامه دارد. معترضان خواستار پایان یافتن فساد گسترده و سوء مدیریت از جانب طبقه سیاسی هستند که به مدت سه دهه بر کشور حاکم است. بحران اقتصادی در لبنان پس از شروع اعتراضات تشدید شده است و با خروج سرمایه‌های کشورهای عربی از بانک‌های لبنان و قطع کمک‌های مالی امریکا و اروپا، این کشور وارد بحران جدیدی شده است. امریکا و رژیم صهیونیستی و برخی رژیم‌های عربی با دامن زدن به اعتراضات لبنان، تلاش دارند نفوذ گروه‌های مقاومت در این کشور را تضعیف کنند.

 310 310

کد خبر 1321706

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شمس تبریزی IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۵
    7 5
    مردم لبنان در اعتراضات اخیر، به این آدم فاسد هم معترض بودن. از مافیای اقتصاد لبنانه. اونوقت یه فاسد را برکنار میکنن و فاسد دیگری را جاش میذارن. خب همینه که اسراییل دایم بر گرده ی لبنانی ها سواره. تا اتفاقی هم میفته میگن تقصیر حزب الله است.
  • IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    0 0
    صفدر انتصابيست شتيل بگيره ببم جان
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    0 2
    ديگه تغيير مهره قديمي شده