پایگاه اینترنتی شبکه خبری سی ان ان آمریکا عصر شنبه گزارش داد سرانجام حسن مشیمع رهبر مخالفان بحرین پس از ورود به این کشور، ضمن تاکید بر لزوم حفظ وحدت ملی، اجماع گروههای مخالف درمورد سطح مطالباتشان را خواستار شده است. این در حالی است که پیشتر مخالفان نظام شاهنشاهی در این کشور خواستار تغییر قانون اساسی، انحلال دولت و پارلمان مشورتی ، آزادی زندانیان سیاسی و مشارکت حقیقی مردم در روند سیاسی بحرین از جمله مطالبات ده ها هزار تن از مردم این کشور شده اند.
حسن مشیمع دبیرکل جنبش آزادیها و دموکراسی (حق) که در هنگام ورود به این کشور از سوی تعدادی از طرفدارانش مورد استقبال قرار گرفت طی سخنانی در منزلش بر وحدت ملی در بحرین تاکید کرد و افزود: به نظر من اولویت در حال حاضر این است که تمام گروههای مخالف و جوانان متحصن در میدان لؤلؤ با هم جلسه تشکیل دهند و درمورد سقف خواستههایشان بحث و گفتوگو کنند.
وی با بیان این که درست نیست هرکسی حرف خود را بزند، اظهار کرد: باید خواستهها متناسب با میزان فداکاری و از جان گذشتگی ملت باشد. مشیمع که طی تبعیدی اختیاری در انگلیس به سر میبُرد، روز سهشنبه گذشته و هنگامی که قصد بازگشت به بحرین از طریق لبنان را داشت، توسط نیروهای امنیتی این کشور دستگیر شده بود، اما پس از آنکه نیروهای امنیتی بحرین در تماس با همتایان لبنانی خود اعلام کردند که وی مورد عفو قرار گرفته، آزاد شد.
همچنین در پی شدت گرفتن تظاهرات اعتراض آمیز بحرینی ها در رزوشنبه ، پادشاه این کشور با اعلام برکناری چهار وزیراز کابینه تلاش کرد بار دیگر چهره ای مسالمت جویانه از خود نشان دهد. با این همه مخالفان این اقدام پادشاه را فاقد کارآمدی لازم دانسته و اعلام کرده اند که این وزرا پست های کم اهمیتی در کابینه داشته اند و مطالبات معترضین نیز جابجایی افراد نیست.
حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، "احمد بن عطیه الله آل خلیفه" وزیر مشاور دولت، "فیصل الحمر" وزیر بهداشت، "ابراهیم بن خلیفه آل خلیفه" وزیر مسکن و "فهمی الجودر" وزیر آب و برق را با این اتهام که وزرای دردسرساز هستند برکنار کرد.
مخالفان بحرینی معتقدند با توجه به مطالبات اصلی مردم بحرین مبنی بر خارج کردن همه نیروهای مسلح و امنیتی از خیابانها، استعفای دولت، ایجاد نظام مشروطه سلطنتی و آزادی همه بازداشت شدگان سیاسی ؛ اخراج 4 وزیر کم اهمیت و باقی ماندن پست های کلیدی در دست همان مهره های سابق رژیم، هیچ تاثیری بر وضعیت این کشور نخواهد گذاشت.
حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین پیشتر خواستار گفتگو بین مخالفان و دولت شده است اما گروههای مخالف از جمله الوفاق گروه اصلی مخالفان در پارلمان اعلام کرده است با دولت مذاکره نمی کند مگر اینکه دولت با گام برداشتن به سوی مشروطه سلطنتی موافقت کند. شیعیان 70 درصد از جمعیت بحرین را تشکیل می دهند اما در حکومت حمد بن عیسی آل خلیفه که خود سنی است شیعیان از نظر سیاسی در حاشیه قراردارند.
در این میان عیسی قاسم مرجع شیعیان بحرین در واکنش به اظهارات خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه این کشور که گروه ها را به گفت و گو دعوت کرده بود، تاکید کرد پیشنهاد گفت و گو برای گفت و گو پذیرفتنی نیست. وی در خطبه های نماز جمعه اظهار داشت: مردم از گفت و گویی استقبال می کنند که برای احقاق حقوق آنان صورت گیرد، بنابراین گفت و گو باید ریشه ای و قانع کننده و بر اساس اندیشه تغییر صورت بگیرد، و خواسته های عادلانه ملت را پذیرا باشد.
مرجع شیعیان بحرین، مذاکرات غیراصولی را که چارچوب مشخصی نداشته باشد غیرقابل قبول دانست، و بر ضرورت تعیین جدول زمانی مشخص برای تضمین دستاوردهای گفت و گو تاکید کرد.46
نظر شما