اقدام ضد ترکیه‌ مجلس سنا آمریکا موجب خشم آنکارا شد

فارس نوشت: وزارت خارجه ترکیه شامگاه سه‌شنبه به تصویب طرح تحریم این کشور ذیل لایحه بودجه نظامی سال 2020 آمریکا در مجلس سنای این کشور، واکنش نشان داد.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح» این وزارتخانه با صدور بیانیه‌ای تحریم ترکیه به بهانه خرید سامانه پدافند موشکی «اس-400» از روسیه را «توهین به حاکمیت» خود قلمداد کرده و تصمیم واشنگتن برای لغو تحویل جنگنده‌های «اف-35» را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: «بار دیگر، پیش‌نویس قانون مجوز دفاع ملی [آمریکا] برای سال 2020... شامل بندهای خصمانه علیه ترکیه است. اعضای کنگره [آمریکا] که در پی کسب امتیازهای سیاسی داخلی بوده و تحت نفوذ حلقه‌های ضد ترکیه‌ای فعالیت می‌کنند، به صدمه زدن به چشم‌انداز بهبود روابط با آمریکا ادامه می‌دهند».

وزارت خارجه ترکیه با انتقاد از لحن تهدیدآمیز کنگره آمریکا درباره جنگنده‌های اف-35، تصریح کرد: «این طرح نشان می‌دهد که کنگره [آمریکا] به توهین به تصمیمات مستقل حاکمیتی ترکیه از طریق اتخاذ رویکرد خصمانه غیرمقعول ادامه می‌دهد و علی‌رغم عمل کردن ترکیه به تمام تعهداتش، مانع مشارکت ما در برنامه اف-35 می‌شود».

به نوشته دیلی‌صباح، این بیانیه همچنین به تصویب طرح لغو تحریم تسلیحاتی قبرس نیز واکنش نشان داده و می‌گوید: «[این اقدام] هیچ نتیجه‌ای به غیر از تضعیف تلاش‌ها در راستای توافق در این جزیره (قبرس)‌ و ایجاد تنش‌های خطرناک نخواهد داشت. لحن تهدیدآمیز هیچ‌گاه ترکیه را از برداشتن گام‌های تامین امنیتی ملی خود منصرف نمی‌کند».

وزارت خارجه ترکیه در پایان تاکید کرد که اقدامات ضروری در پاسخ دادن به چنین طرح‌هایی را انجام می‌دهند.

مجلس سنای آمریکا بامداد چهارشنبه در اقدامی - که به زعم برخی تحلیلگران، ضد ترکیه‌ای تلقی می‌شود - به لغو تحریم تسلیحاتی سی‌ودو ساله قبرس رأی مثبت داد.

روابط آمریکا و ترکیه در ماه‌های گذشته به واسطه مجموعه متعددی از اختلافات به شدت پرتنش شده و حتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده است که ممکن است اقتصاد ترکیه را «نابود» کند. آمریکا همچنین ترکیه را از برنامه تولید مشترک جنگنده «اف-۳۵» کنار گذاشته و جنگنده‌های فروخته‌شده به این کشور را هم تحویل نداده است. در روزهای گذشته برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که آنکارا اخراج نیروهای آمریکایی از پایگاه نظامی «اینجرلیک» را بررسی می‌کند.

قطعنامه به رسمیت‌شناسی نسل‌کشی ارامنه پیش از این در مجلس نمایندگان آمریکا هم تصویب شده بود. ترکیه در واکنش به آن اقدام، سفیر آمریکا را احضار و مراتب اعتراض شدید خود را اعلام کرده بود.

23311

کد خبر 1332499

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =