واکنش‌ها به تخلف در قیمت‌گذاری مکمل‌ها و حق نادیده ورزشکاران و بیماران

فرآورده‌ها و مکمل‌ها یا مشمول قیمت‌گذاری هستند که باید به کمیسیون قانونی قیمت ارجاع داده شوند و یا مشمول نیستند که خودشان (شرکت‌ها) قیمت‌گذاری کنند و سازمان نظارت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رییس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران با اشاره به این موضوع گفت:«درگذشته و در دوره‌ای منوال به این شکل بود و مکمل‌ها را خود شرکت‌ها قیمت‌گذاری می‌کردند اما این روال به هرج و مرج در بازار ختم شده و باعث شده بود حقوق مصرف‌کننده و بیماران نادیده گرفته و رعایت نشود. همچنین در آن دوره اختلاف قیمت‌های شرکت‌های مختلف نیز بسیار زیاد بود.»

او افزود:« سازمان غذا و دارو در آن مقطع برای اینکه نظمی به قیمت محصولات شرکت‌های واردکننده و تولیدکننده بدهد، هم در بخش دارویی و هم در بخش مکمل‌ها و گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، اختیار قیمت‌گذاری را بر عهده سندیکاها گذاشت.خوشبختانه در سازمان حمایت از مصرف‌کننده نیز این قانون مورد تائید قرار گرفت و آن‌ها نیز گفتند که نظارت سندیکاها بر قیمت‌ها باعث می‌شود روی بازار کنترل وجود داشته باشد.»

کبریایی‌زاده گفت:«رییس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران گفت: در همه جلسات قیمت‌گذاری نماینده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو حضور دارند و بلافاصله قیمت‌هایی که در سندیکا تعیین تکلیف می‌شوند به‌صورت آنلاین برای وزارت بهداشت ارسال می‌شوند. متأسفانه نامه وزارت حمایت از مصرف‌کننده به‌نوعی بر هم زننده‌ی نظمی است که به‌صورت منطقی و معقول ایجاد شده است.»

او در ادامه گفت:« ما معتقدیم با قانون جدید که اختیار قیمت‌گذاری از سندیکاها سلب کرده قطعاً شاهد بی‌نظمی در بازار مکمل‌ها خواهیم بود و باعث خواهد شد شرکت‌ها قیمت‌گذاری‌هایی داشته باشند که منجر به افزایش هزینه برای بیماران خواهد شد. به همین خاطر به‌شدت با این قانون مخالفیم و از جناب آقای دکتر شانه‌ساز مدیریت محترم سازمان غذا و دارو تقاضای جلسه‌ای فوری با سازمان حمایت هستیم. در حال حاضر نیز در سندیکاها قیمت‌گذاری را متوقف کرده‌ایم تا تصمیم‌گیری نهایی برای آن انجام شود.»

کبریایی‌زاده در جواب این سؤال که مبنای قیمت‌گذاری سندیکاها بر چه اساسی بوده است گفت:« ما چند فاکتور را برای قیمت‌گذاری در نظر می‌گیریم. اولاً قیمت تمام‌شده شرکت‌ها را گرفته و مقایسه می‌کنیم. مثلاً یک شرکت نمی‌تواند مدعی باشد ویتامین E را هزار دلار خریده و شرکتی دیگر مدعی شود آن را به قیمت دیگری خریده است. ما بانک قیمت داریم و رقمی که شرکت‌ها عنوان می‌کنند با این قیمت‌ها مقایسه می‌شوند. دوما از قیمت وارداتی در بازار دارویی کشور مطلع شده و عددی میانگین برای دارو انتخاب می‌کنیم که عموماً از میانه قیمت پایین‌تر است؛ یعنی در 99 درصد از مواقع مکمل‌های تولید داخل از نمونه‌های خارجی که در بازار موجود است ارزان‌تر هستند.»

 251 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1337105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =