آقای دکتر؛ آیا بینی مصنوعی هم داریم؟
برای ساختن بینی و گوش جدید، هم میتوان از بافتهای خود بیمار کمک گرفت هم از پروتزهای عضوی. البته این درمانها قادر به رفع همه ایرادهای به وجود آمده نیست، اما درجههای زیادی از نقصهای زیبایی صورت و البته بخشی از کارکرد عضوی را اصلاح میکند.
پیوند از بدن خود بیمار بهتر است یا پروتز؟
انتخاب روش درمانی در هر بیماری متفاوت است و پزشکان با بررسی همه جانبه شرایط تصمیم میگیرند. اگر بخواهیم گرافت را از بدن خود بیمار برداریم بافتهای مورد نیاز را از مناطق مختلف بدن بیمار میگیریم و در محل بینی یا گوش، آنها را یکپارچه میکنیم. به عنوان نمونه برای پوست بینی جدید از پوست پیشانی و برای ساختار غضروفی بینی، غضروف گوش یا دنده، برای گوش، پوست پشت گوش و دندهای که تراشیده و شبیه غضروف گوش شده استفاده میشود.
روشهای جراحی ترمیم نقایص صورت چیست؟
1-استفاده از گرافت: برداشتن بافت از قسمتی دیگر و قرار دادن در محل نقص که معمولاً در مورد نقایص محدود به یک نوع از بافت مانند پوست یا غضروف به کار میرود.
2-استفاده از فلپ: انتقال داده شده همراه با سرخرگ متصل شونده به آن. خونرسانی فلپ مطمئنتر از گرافت است و برای نقایص خیلی عمیق نیز کاربرد دارد که یک نمونه آن بازسازی کامل بینی است. انتخاب یک فلپ ویژه به موقعیت و اندازه نقص و خصوصیات درونی فلاپ بستگی دارد.
در ایران هم انجام میشود؟
در کشور ما مواردی متعددی از جراحیهای پیوند نیمه کامل یا کامل بینی با استفاده از پوست پیشانی انجام شده و امروزه به عنوان یک روش انتخابی برای جبران نقایص بینی، در مراکز دانشگاهی این روش را آموزش میدهیم.
پروتز بینی چطور؟
اگر جراح تصمیم بگیرد از پروتزهای مصنوعی برای بینی و گوش استفاده کند برای هر بیمار، به صورت جداگانه طی مراحلی، پروتزهای خاص تهیه میشود در طراحی پروتزها ویژگیهای اختصاصی صورت بیمار و ملاحظات زیبایی شناختی مدنظر قرار میگیرد.
یک بینی میگذارید و تمام؟
پس از جراحی اولیه پیوند، معمولا جراحیهای ثانویهای برای تکمیل زیبایی با عملکرد بینی انجام میشود. نقایص تمام ضخمات بینی نیازمند جایگزین کردن پوشش داخلی، بازگرداندن حمایت ساختار با گرافتهای غضروفی یا استخوانی و جایگزین کردن پوشش خارجی با فلپ میانجی از ناحیه پیشانی یا گونه هستند.
بو و صدا شنیده میشود؟
پروتزها، تاثیری محدود در بهبود کار کرد عضوی، اما نقشی قابل ملاحظه در وجهه زیبایی شناسانه چهره بیمار دارند. چراکه قطع بین و گوش خارجی، به از دست رفتن بخش محدودی از کارکرد آنها متنهی میشود و با وجود اختلالات زیبایی مهم ایجاد شده،حس بویایی و شنوایی همچنان برقرار است.201
بی بی عایشه دختری افغان است که تا همین چند ماه پیش وقتی به نمیرخش نگاه میکردی، چیزی در صورتش کم بود؛ بینی. شوهرش بنا به قانون طالبان، بینی و گوش عایشه را بریده بود.. هفته نامه سلامت درباره جزئیات عمل ترمیمیاش با دکتر محسن نراقی، رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت وگو کرده است
کد خبر 134763
نظر شما