به گزارش خبرآنلاین، با اصلاح یک بند از قانون بودجه 89 بخشی از اعتبارات عمرانی استانها که از محل 2 درصد درآمد نفت و گاز برای اختصاص به مناطق نفتخیز، گازخیز و کمتر توسعهیافته استانها منظور شده است از ردیف درآمد- هزینه خارج میشود.
همچنین تخصیص این بخش از اعتبارت عمرانی استانها مشابه سایر بخشهای اعتبارات عمرانی استانهاست و در صورتی که یک میلیارد و صد میلیون (1.100.000.000) دلار پیشبینی شود دو درصد (2%) نفت و گاز از محل حساب ذخیره ارزی به حساب درآمدهای عمومی واریز شود. تخصیص این بخش از اعتبارات عمرانی (از محل حساب ذخیره ارزی) 100 درصد تخصیص یافته تلقی میشود.
سیدمصطفی ذوالقدر نماینده بندرعباس، با اعلام اینکه مناطق نفتخیز به دلیل استخراج نفت مشکلات بسیاری دارند، در موافقت با این طرح گفت: تنها 2 درصد از فروش نفت به مناطق نفتخیز که محروم هستند، اختصاص مییابد
این عضو فراکسیون روحانیون مجلس اظهار کرد: حدیثی میگوید اگر کسی درآمد دارد، خسارت دارد و اگر خسارت دارد حتما باید درآمد داشته باشد و این حدیث شامل حال مناطق جنوبی و نفتخیز کشور میشود. ما میگوییم 98 درصد از درآمدهای حاصل از فروش نفت به مردم، کشور و شهرهای دیگر اختصاص مییابد و تنها 2 درصد از آن برای کارهای عمرانی، ساخت مدارس، درمانگاه و بیمارستان به مناطق محروم و نفتخیز پرداخت شود.
به گفته وی، در بندرعباس روستایی به نام "نان" وجود دارد که در این روستا پالایشگاه مجهز نفت خودنمایی میکند و از آنجا که کارگران این پالایشگاه از مناطق دیگر جذب میشود، مردم این روستا نان ندارند که بخورند.
سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین نیز با بیان اینکه تاکنون هیچ اعتباری از درآمدهای صادرات نفت و گاز به مناطق محروم و نفتخیز اختصاص نیافته، در موافقت با این طرح گفت: حتی اگر پولی در صندوق حساب ذخیره ارزی ارزش نیست، با تصویب این طرح ساختار بودجه به هم نمیریزد. چون 60 درصد از اعتبارهای پروژه عمرانی واریز شده است، اما به این ردیف هیچ اعتباری اختصاص نیافته است. به این ترتیب مناطق محروم و نفتخیز حتی از پروژههای عمرانی نیز عقب ماندهاند.
وی ادامه داد: 2 درصد از درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز باید به استانهای نفت و گازخیز و محروم اختصاص پیدا کند، اما عملا اقدامی صورت نگرفته، چون به صورت درآمد هزینهای در نظر گرفته شده است. اگر پولی نیست، پس اختصاصی هم وجود ندارد و در ساختار بودجه هم خللی وارد نمیشود.
اما محمدرضا خباز نماینده کاشمر مخالف این طرح بود که گفت: نباید در مردم انتظاری به وجود بیاوریم که نتوانیم آنها را برآورده کنیم. البته اختصاص 2 درصد از درآمد نفت به مناطق نفت خیز و کمتر توسعه یافته، حداقل خدمتی است که میتوانیم به این مناطق کنیم.اما در زمان بررسی بودجه باید توجه کنیم که در مردم انتظاری به وجود نیاید که نتوانیم در بودجه آنها را برآورده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه زمانی که عنوان می شود، "دولت می تواند" به معنای این است که دولت هر گاه خواست آن را انجام می دهد و هر وقت نخواست انجام نمی دهد، گفت: در زمان بودجه نباید بگوییم به دولت اجازه میدهیم بلکه باید دولت را مکلف کنیم.
خباز تصویب این طرح را بدون نتیجه دانست و افزود: دولت تا به امروز اقدامی نکرده است، اما آیا اگر اقدامی هم صورت گرفته بود با این مصوبه به هدفتان می رسید؟
/111
نظر شما