مطالب دوشنبه شب و بامداد سه شنبه رسانههای آمریکا درباره ایران محدود بود به اظهارات و مذاکرات وزیر دفاع آمریکا در اسرائیل و دیدار او از عراق (که گفته است بدون اقدام نظامی و از طریق تحریم و... هم میتوان ایران را به دست کشیدن از برنامههای اتمیاش وادار کرد) و ادامه اختلاف نظرهای برخی از اصولگرایان با احمدینژاد (که از مخالفت با انتصاب اسفندیار رحیممشایی آغاز و اینک پیرامون برکناری محسنی اژهای و کنارهگیری صفار هرندی دور میزند) و اظهارات میرحسین موسوی (که گفته است اعتراض به نتایج انتخابات در آینده و در هرفرصتی ادامه خواهد داشت) و چاپ عکس مونتاژ شده ندا آقا سلطان با مهدی کروبی در صفحه اول یک روزنامه هوادار او در تهران.
رسانههای آمریکا مجرم شناخته شدن وزیر صنایع کابینه احمدینژاد در یک دادگاه استیناف (تجدید نظر) تهران را ضربهای به او دانسته و پیشبینی کردهاند که تأیید اعضای کابینه تازهاش در مجلس آسان نخواهد بود و اگر صفار هرندی برود، با او حمایت و علاقهمندی بسیاری از اصولگرایان هم از احمدینژاد دور خواهد شد. تلویزیون آمریکایی «دبلیو تی کی آر» گزارش کرده بود که یک عضو شورای نگهبان گفته است که از این پس صلاحیت موسوی برای نامزد شدن در انتخابات تأیید نخواهد شد. مفسر این تلویزیون مدعی شد از آنجا که اعتراضها و اظهارات موسوی و مهدی کروبی به دست مخالفان بهانه داده و به جمهوری اسلامی لطمه وارد ساخته، بر ضد این دو اقدام قضایی و اعمال محدودیت قابل پیشبینی است و مقامات در انتظار به دست آمدن مطالبی از بازجوییها و محاکمههای دستگیرشدگان وقایع اخیر بر ضد آن دوتن هستند این مقامات میکوشند که منابع هزینه تبلیغات انتخاباتی این دو نامزد معترض را بیابند. هزینه تبلیغات کروبی سنگین گزارش شده است.
روبسپیر و سخنرانی 2ساعته
روبسپیر انقلابی رادیکال فرانسه 26 ژوئیه 1794 در سمت رئیس کمیته امنیت عمومی و با هدف کوتاه کردن دست تجدید نظرطلبان و «تازه بورژواها» از امور، طرحی را به کنوانسیون ملی فرانسه (مجلس انقلاب) برد و برای هموارساختن راه جهت تصویب فوری آن و تصفیه آن گروه (طبق برآورد، 17 هزار نفر) که از پرتو انقلاب به ثروت و مکنت دست یافته و راه توانگری و در نتیجه سازش در پیش گرفته بودند به سخنرانی پرداخت. روبسپیر، خود عادت به طولانی گفتن داشت که درآن جلسه، کف زدن ممتد حاضران و تشویق آنان و شعار حمایتت میکنیم بر طول سخنرانی او افزود و دو ساعت ادامه یافت و باعث اتمام وقت جلسه مجمع شد و در نتیجه، اخذ رأی به روز بعد موکول گردید. در فاصله دو جلسه، آن شمار از اعضای مجمع که موقعیت خودرا با تصویب طرح در مخاطره میدیدند که تصویب طرح به دلیل اکثریت داشتن هواخواهان روبسپیر (رادیکالها) قطعی بود ضمن تماس شبانه با یکدیگر به چاره جویی پرداختند و قرار براین گذاردند که در جلسه بعد نگرانی خودرا به صورت سؤال و غیرمستقیم مطرح کنند تا از روبسپیر اطمینانهایی به دست آورند و از بیم آنان بکاهد.
جلسه 27 ژوئیه (روز بعد) با پرسشهای آنان از روبسپیر آغاز شد و ضمن این پرسشها بیم از برکناری هزاران تن و احیاناً بازداشت و اعدام برخی از آنان ـ درصورت تصویب طرح به آن صورت ـ به میان آمد. چون روبسپیر انتظار چنین پرسشهایی را نداشت چهره و لحنی خشونتآمیز به خود گرفت و به وارد کردن اتهام و تهدید دست زد که مخالفان از همین فرصت استفاده کردند و با صدای بلند وی را فردی خواندند که قادر به کنترل اعصابش نیست، شایستگی آن سمت را ندارد، دیکتاتور و خشن است و قال راه انداختند که دفعتاً ورق برگشت و اکثریت اعضای مجمع که در جلسات قبل برای روبسپیر کف میزدند و حمایتش میکردند ناگهان برضد او شدند و با صدای بلند او را قاتل خواندند و درخواست دستگیری و محاکمهاش را کردند که پلیس (گارد) حاضر در جلسه کنوانسیون ، هماندم او و 20 تن از همفکرانش را دستگیر کرد که همان روز محاکمه و روز بعد در ملاء عام با تیغ سنگین همان گیوتین اعدام شدند که قبلاً صدها تن را به آن سپرده بودند.
درپی اعدام روبسپیر، انقلاب فرانسه صورت دیگری به خود گرفت و ظرف مدت کوتاهی به شکلی که قرار بود ادامه یابد از میان رفت و مختصر نتایجی از آن باقی مانده است. روبسپیر هنگام اعدام 36 ساله بود (متولد ششم ماه مه 1758). عبارت «لحظهها تاریخ میسازند» از همان زمان است که ایرانیان صدها سال پیش از آن دارای این ضرب المثل بودند: یک زمان غافل شدم صد سال راهم دور شد. چرچیل بیشتر اوقات مهره مکعب شکلی را که روی آن کلمه «احتیاط» حک شده بود در جیب داشت و در جلسات مهم این مهره را از جیب خارج میکرد و روی میز و مقابل چشم میگذاشت تا حواسش جمع باشد.
نظر شما