انجمن مهندسان ایران که 22 سال است فعالیت دارد در یک هشدار تأمل برانگیز احمدینژاد را به اطاعت مطلق از ولی فقیه و تبعیت از او فراخوانده و خواسته است که متکلم وحده نباشد. رسانههای چاپی آمریکا نوشته بودند که تعلل چندروزه احمدینژاد از رعایت تذکر آیت الله خامنهای در مورد انتصاب رحیم مشایی باعث این هشدار به صورت یک نامه سرگشاده بوده است و از آنجا که محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس ریاست آن انجمن را برعهده دارد طرح نمایندگان به محدود شدن اختیار انتصاب معاونان ریاست جمهوری دنباله همین هشدار بوده است. در ایران تاکنون رئیسجمهور نیاز به تأیید انتصاب معاونانش در پارلمان نداشته است که چهارنفرند. در هشدار این انجمن که فعالیت سیاسی هم دارد اشاره به عزل بنیصدر از سوی مجلس شده است که گوشزدی به احمدینژاد تلقی شده است که اگر در کارایی قوه اجرایی ضعف و نارسایی احساس شود، مجلس وارد اقدامی از همان دست خواهد شد. این رسانهها که از باهنر به عنوان نامزد احتمالی ریاست جمهوری در انتخابات آینده نام بردهاند بعید نمیدانند که تأیید برخی از وزیران کابینه آینده در مجلس اگر در شایستگی آنان تردید باشد با مشکل رو به رو شود. این رسانهها قبلا نوشته بودند که در انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران علی اردشیر لاریجانی و محمدباقر قالیباف ممکن است خودرا نامزد کنند.
شکایت نوه ژنرال پهلوی
یک دادگاه استیناف (تجدیدنظر) آمریکا ضمن رسیدگی به حکم قضایی دادگاه بدوی که به شکایت نوه غلامعلی اویسی (سپهبد و نخستین فرماندار نظامی تهران در سال انقلاب) رسیدگی میکرد که 17 فوریه 1984 در پاریس کشته شد و لبنانیها اعتراف به کشتن او کردند پرونده را به همان دادگاه بازگردانید و خواست که طبق قوانین فرانسه به آن رسیدگی شود و بنابراین پرونده بسته نشد. جمهوری اسلامی نسبت به شکایت نوه اویسی بیاعتنا بوده است.
سالگرد درگذشت «دیدورو» نویسنده و فیلسوف فرانسوی
«دونی دیدورو» نویسنده، فیلسوف، روشنفکر، دایرهالمعارف نویس، نقد نویس و طنزگوی قرن 18 فرانسه سیام ژوئیه سال 1784 (در آستانه انقلاب بزرگ) در 71 سالگی درگذشت. وی از فلاسفه «ماتریالیسم» بود و این افکار او در دو کتاب فلسفیاش منعکس است.
دیدورو به عنوان سردبیر «دایرهالمعارف» تقریباً همه نویسندگان عصر روشنگری فرانسه را به کار گرفت و از قلم و اطلاعات آنان بهره برد و «دایرهالمعارف» یعنی گردآوری دانش بشر و «اطلاعات پایه» در هر زمینه در یک مجموعه که کمک بزرگی به پیشرفت فرهنگ و تمدن و توسعه اندیشه بوده است.
«دیدورو» کتابهای داستانی متعدد نوشته است و نوشتههای دیگر او و نامه هایش منعکس کننده اوضاع روز (آن زمان) بوده و واقعیات زمان خود را به خوبی ترسیم کرده است. وی در عین حال نفوذ زیاد روی کاترین دوم رهبر وقت روسیه داشت.
نظر شما