نگاهی به دهمین نامگذاری اقتصادی سال از سوی رهبر انقلاب

ایسنا نوشت: سال جهش تولید؛ این نامی است که رهبر انقلاب اسلامی در پیام نورورزی خود به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹ برای سال جدید انتخاب کرده اند و برای دهمین بار است که به خصوص در سال های اخیر بر مساله اقتصاد از سوی مقام معظم رهبری در نامگذاری سال تاکید می شود.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی هر سال در پیام نوروزی خود با توجه به اتفاقات سال پیش رو و انتظاراتی که از مسئولان دارند، نامی را به عنوان شعار سال برای سال جدید انتخاب می کنند. در ادامه نامگذاری سال ۱۳۹۸ که توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان "رونق تولید" نامگذاری شده بود، امسال و در آغاز، سال ۱۳۹۹ سال "جهش تولید" نامیده شده است.

رسیدن به جهش تولید در شرایطی که کشور تحت فشار تحریم های ظالمانه آمریکا و متحدانش قرار دارد قطعا می‌تواند راه برون رفت از فشار اقتصادی و تکیه بر تولیدات داخلی باشد و مسئولان از همین ابتدای سال باید اقدامات لازم را برای رسیدن به جهش مورد نظر رهبر انقلاب انجام دهند.

تقریبا از سال ۱۳۸۷ به بعد رهبر انقلاب اسلامی در نامگذاری سال ها بر مسائل اقتصادی و لزوم پیشرفت اقتصادی و تکنولوژیک کشور تاکید داشتند. به همین دلیل هم سال ۱۳۸۷ با عنوان "نوآوری و شکوفایی" نامگذاری شد و سال ۱۳۸۸ تحت عنوان سال "حرکت مردم و مسئولین به سوی اصلاح الگوی مصرف" نامیده شد تا از همان زمان فرهنگ سازی های لازم برای اصلاح برخی عادات اشتباه صورت گیرد.

در راستای تاکید بر خودکفایی اقتصادی و با توجه به فشارها و تحریم های بین المللی که هر روز از سوی آمریکا و متحدانش به بهانه برنامه هسته ای ایران بیشتر می‌شد، سال ۱۳۸۹ با عنوان "همت مضاعف و کار مضاعف" نامگذاری شد و به دنبال آن سال ۱۳۹۰ سال "جهاد اقتصادی" و سال ۱۳۹۱ تحت عنوان "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" نامیده شد.

سال ۱۳۹۲ همزمان با انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بود، اما رهبر انقلاب با نامگذاری این سال به عنوان "حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" باز هم بر لزوم توجه به اقتصاد علاوه بر مشارکت سیاسی تاکید کردند. در سال ۱۳۹۳ باز هم اقتصاد مورد توجه قرار گرفت و البته بر فرهنگ نیز که همیشه از دغدغه های مقام معظم رهبری بوده در نامگذاری این سال تاکید شد و سال ۱۳۹۳ تحت عنوان "اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی" نامیده شد. در سال ۱۳۹۴ رهبر انقلاب با نامگذاری "دولت و ملت، همدلی و همزبانی" بر این موضوع و کم شدن شکاف بین مردم و مسئولان تاکید کردند.

اما موضوع اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخلی که از سال ها پیش مورد توجه مقام معظم رهبری بود این بار مشخصا از سال ۱۳۹۵ به بعد در نامگذاری سال ها مورد تاکید قرار گرفت و به همین دلیل سال ۱۳۹۵ سال "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل"، سال ۱۳۹۶ سال "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال"، سال ۱۳۹۷ سال "حمایت از کالای ایرانی" و سال ۱۳۹۸ سال "رونق تولید" نام گرفتند.

نامگذاری سال ۱۳۹۹ هم با عنوان "جهش تولید" دقیقا در راستای همان سیاست توجه به اقتصاد مقاومتی و درون زا، حمایت از کالای ایرانی و به دنبال آن بالا رفتن تولید و ایجاد اشتغال  است که امسال هم مورد تاکید رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1367226

برچسب‌ها