پیشنهاد به روحانی برای تغییر ساعت کاری مشاغل با ریسک متوسط /ماسک رایگان در مترو و پمپ بنزین‌ها توزیع شود/زمان دعوای سیاسی نیست

ایسنا نوشت: یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: دولت می‌تواند وسایل حفاظتی بخصوص ماسک را در مکان‌های پر تردد مثل پمپ بنزین‌ها، مترو و اتوبوس ها به صورت رایگان توزیع کند تا این تلنگری برای مردم باشد که هنوز خطر این بیماری رفع نشده است.

بهروز بنیادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه اخیرا دبیر کل سازمان بهداشت جهانی به این موضوع اشاره داشت که مهمترین نکته با شیوع بیماری کرونا آموزش است، گفت: نباید آموزش مردم را رها کرد باید به آنها به طور مداوم خطر و اهمیت بیماری را یادآوری کرد. چون هنوز این خطر رفع نشده است.

بنابر گزارش ایلنا، وی افزود: اگر درباره کرونا ساده انگاری شده و مردم فکر کنند خطر از بین رفته و به دنبال آن بسیاری از اقدامات بهداشتی را کنار بگذارند مجددا بحران تشدید می‌شود پس وظیفه همه آگاهی بخشی و ادامه آموزش و انجام اقدامات حفاظتی فردی است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طبق آمار ارائه شده شدت بیماری در کشور کاهش یافته لذا در این مرحله دولت می‌تواند وسایل حفاظتی بخصوص ماسک را در مکان‌های پر تردد مثل پمپ بنزین‌ها، مترو و اتوبوس ها به صورت رایگان توزیع کند تا این تلنگری برای مردم باشد که هنوز خطر این بیماری رفع نشده است. قطعا با رعایت حفاظت‌های فردی میزان ابتلا و مرگ و میر هم بیشتر کاهش پیدا می‌کند و قدم بزرگی خواهد بود. این یک کار ساده‌ای است که دولت می‌تواند با انجام آن ذهن مردم را درباره خطر کرونا بیدار نگه‌ دارد.

مشاغل با ریسکِ متوسط از ساعتِ ۱۴ باز شوند

علی بختیار در خصوص آغاز به کار مشاغل با "ریسک متوسط" از امروز دوشنبه اول اردیبهشت، گفت: روز گذشته رییس جمهور به وزیر بهداشت دستور داد که بازگشایی مشاغل با ریسک متوسط مورد بررسی قرار بگیرد. پس مشاغلی که هم اکنون باز شده‌اند و در حال بازگشایی هستند باید بازتاب و بازخورد این بازگشایی به ستاد مقابله با کرونا واصل شود و ستاد با بازخوردی که دریافت می‌کند نسبت به لغو محدودیت‌ها یا اعمال محدودیت‌های جدید اقدام کند.

بنابر گزارش ایسنا، وی افزود: بنده در مجلس تذکری به رئیس جمهور در رابطه با بازگشایی مشاغل دادم و پیشنهاد دادم که اگر ادارات از ساعت ۷ تا ۱۳ باز هستند فروشگاه‌ها و مغازه‌ها باید از ساعت ۱۴ باز شوند تا هم بتوان حمل و نقل عمومی را برای شیوع کمتر ویروس کرونا کنترل کرد و هم از حجم ترافیک کاسته شود. این نگرانی وجود دارد که موج دوم شیوع ویروس کرونا مانند اتفاقی که در چین افتاد، رخ دهد. در چین ابتدا محدودیت های زیادی وضع شد که جواب داد و بعد از لغو محدودیت‌ها و جدی نگرفتن موضوع، سبب شد آمار فوت و ابتلا بالا رود.

رئیس فراکسیون پاسخگویی مجلس شورای اسلامی گفت: پس ستاد ملی مقابله با کرونا باید متناسب با بازخوردهای حاصل از بازگشایی تصمیم بگیرد و در وهله دوم باید از ترددهای همزمان کارمندان و افراد شغل آزاد در شهرها جلوگیری شود. نباید ادارات و فروشگاه‌ها همزمان باز شوند و کار درست این است که مشاغل با ریسک متوسط هم از ساعت ۱۴ به بعد باز شوند و تا ۹ شب به کار خود ادامه دهند.

بختیار تصریح کرد: خوشبختانه چشم انداز بیماری کرونا در کشور مثبت است. با مدیریت خوبی که در ایام نوروز به عمل آمد و محدودیت‌های لازم برقرار شد شیوع ویروس تا حد زیادی کنترل شد. مردم در میدان خوب عمل کردند و هم اکنون هم رعایت می کنند به غیر از حمل و نقل عمومی که نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. همکاری اصناف با مسئولان و دولت خوب بوده است و انتظار می‌رود این همکاری ادامه یابد.

 کرونا ثابت کرد هیچ کشوری در دنیا جزیره جداگانه نیست

عباسعلی منصوری آرانی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، با بیان این که بیماری کرونا یک بحران بسیار پیچیده است که مولفه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی دفاعی را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: در این شرایط مدیریت بحران حرف اول را می‌زند و چون این بحران به آحاد مردم برمی‌گردد چگونگی همراهی و همکاری مردم هم اهمیت دارد و نوع همکاری مردم در نحوه مدیریت بحران تعیین‌کننده است.

بنابر گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: مدیریت بحران کرونا یک آزمون بسیار بزرگی است که در دهه‌های اخیر کمتر مشابه چنین بحرانی داشته‌ایم. این بیماری به همه سیاستمداران این درس را داد که جهان پیوسته به هم بوده و هیچ کشوری جزیره جداگانه‌ای نیست و باید درک کرد که هر اتفاقی در هر گوشه‌ای از جهان می‌تواند کل دنیا را تحت تاثیر قرار دهد.

وی همچنین درباره تاثیر این بحران بر فضای سیاسی کشور، خاطرنشان کرد: بحران کرونا نباید محل نزاع‌های سیاسی باشد و همه جناح‌های سیاسی باید برای بهتر مدیریت کردن این بحران در یک خط قرار گیرند و نمی‌شود هر فرد و گروهی مسیر جداگانه برود. مدیریت این بحران به ما نشان داد چگونه می‌توانستیم سایر بحران‌های خود را مدیریت کنیم و دعواهای سیاسی تا چه حد بر مدیریت این بحران‌ها تاثیر گذاشته است.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه همه گروه‌های سیاسی، فکری و اندیشمندان باید بر روی شرایط پساکرونا تمرکز کنند، تصریح کرد: باید از هم اکنون برای پساکرونا برنامه‌ریزی کنیم؛ زیرا پساکرونا شرایط ویژه‌ای دارد. دعواهای سیاسی باید کنار گذاشته شود اگر این دعواها کنار گذاشته شود موفق می‌شویم در غیر این صورت شکست می‌خوریم. گروه‌های سیاسی باید عبرت گرفته و خود و جامعه را به خطر نیدازند. اگر این گروه‌ها به بلوغ رسیده باشند اشتباهات گذشته خود را تکرار نمی‌کنند، اما اگر به بلوغ نرسیده باشند همچنان دعواهای سیاسی را ادامه خواهند داد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1378967

برچسب‌ها