۰ نفر
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰
برهوت برنامه‌های کودک ماندگار در مصر

ایسنا نوشت: سایت خبری الجزیره در گزارشی به ضعف برنامه‌سازی در حوزه کودک در کشور مصر پرداخته و اعلام کرده است: ماه رمضان امسال برخلاف سال‌های گذشته شبکه‌های مصری برنامه‌های مناسب و قابل قبولی را برای کودکان ارائه نداده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است:

«برنامه‌های حوزه کودک مصر در سال‌های گذشته بسیار خاطره‌انگیز و آموزنده بودند. در این برنامه‌ها فضیلت‌های اخلاقی و رفتارهای صحیح اجتماعی با زبانی کودکانه آموزش داده می‌شد؛ به طوری که خیلی مخاطبان برنامه‌های کودک در مصر بزرگسالان بودند اما اکنون برنامه‌هایی در حوزه کودک ساخته می‌شود که مثل گذشته آموزنده نیستند و در ذهن کودکان مصری ماندگار نمی‌شوند.

تلویزیون‌های مصر را برنامه‌های دوربین مخفی و یا مجموعه‌هایی پر کرده است که گفت‌وگو با چهره‌های شناخته ‌شده که اغلب از دنیای بازیگری و یا فوتبال انتخاب می‌شوند را در دستور کار قرار داده‌اند.

امسال هم برنامه‌هایی برای کودکان ساخته شده اما آن‌طور که در گذشته برنامه‌های کودک روی رفتار و گفتار کودکان مصری تاثیر گذاشته و آموزنده بودند، عمل نمی‌کنند.»

الجزیره در ادامه نوشته است:

«یکی از معروف‌ترین و ماندگارترین برنامه‌های کودک مصری، مجموعه عروسکی «بوجی وطمطم» بود که به مدت دو دهه نقش زیادی در شکل‌گیری شخصیت و فرهنگ کودکان مصری داشت. نویسنده و کارگردان این برنامه محمود رحمی (کارگردان درگذشته مصری) است.

این مجموعه نخستین بار در سال ۱۹۸۳ پخش شد و در ۱۸ فصل تا سال‌ها ادامه یافت. آموزش فرهنگ مصری و مفاهیم اخلاقی به کودکان، هدف اصلی آن بود.

این مجموعه رمضانی در سال ۲۰۰۱ با درگذشت نویسنده و کارگردانش تلویزیون مصر را برای همیشه ترک کرد. در سال ۲۰۰۹ قسمت‌هایی از آن ساخته شد اما ادامه نیافت.»

طارق شناوی ـ منتقد هنری مصری ـ در گفت‌وگو با الجزیره گفته است: تولید کارهای برجسته در حوزه کودک نیازمند صرف وقت و هزینه زیادی است؛ از این رو برنامه‌سازان دیگر سمت آن نمی‌روند. لازم است تا طراحان برجسته و متخصصان گرافیکی ماهری در این زمینه فعالیت کنند تا بتوانند برنامه‌ای بسازند که مخاطب را جذب کند.

این منتقد افزوده است: شکل‌گیری شخصیت کودکان مسئله بسیار مهمی است و ما باید در زمینه ساخت برنامه‌های کودک تجدید نظر کرده و جدی‌تر عمل کنیم.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1389062

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =