۰ نفر
۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۹

اسب‌های آبی،‌ بدون هیچ ترسی، حتی با لذت به سراغ تمساح‌ها می‌روند. عجیب این که تمساح‌ها هم به حضور آن‌ها توجهی نمی‌کنند و حتی به بچه اسب‌های آبی هم حمله نمی‌کنند. راز این زندگی مسالمت‌آمیز چیست؟

بهنوش خرم‌روز:‌ تمساح‌ها شکارچیان خطرناکی هستند. آن‌ها با آرواره‌های قوی خود هر موجودی را به وحشت می‌‌اندازند. اما چه می‌شود که گاهی از خیر شکار می‌گذرند؟

همان‌طور که در فیلم نشنال‌جئوگرافیک می‌بینید،‌ درست وقتی تمساح‌ها سرگرم تقسیم گوشت شکار بین خود هستند و بر سر آن با هم نزاع می‌کنند،‌ سر و کله اسب‌آبی پیدا می‌شود. هنوز برای دانشمندان یک معما است که چرا اسب‌های‌آبی به این موجودات ترسناک، درست در زمانی که از همیشه وحشی‌تر و خونخوارتر به نظر می‌رسند، نزدیک می‌شوند و شروع می‌کنند به لیسیدن پوست یا بهتر است بگویم فلس‌های تمساح‌ها! آن‌چه واضح است این است که اسب‌آبی این کار را با رغبت یا حتی لذت انجام می‌دهد.

از سوی دیگر، ‌این سوال مطرح است که چرا تمساح‌ها واکنشی نسبت به اسب‌های آبی نشان نمی‌دهند و مثلا چرا آن‌ها را شکار نمی‌کنند یا به آن‌ها حمله نمی‌کنند. برخی ممکن است بگویند چون اسب آبی خطری برای تمساح ندارد و یک گیاهخوار بی‌آزار است. آیا این دلیل کافی است؟ مگر آهوها گوشت‌خوار یا خطرناکند؟

عده‌ای دیگر ممکن است بگویند که اسب آبی از تمساح قوی‌تر است و تمساح می‌داند که نمی‌تواند از عهده شکار این موجود سنگین و قوی بربیاید. اما در قسمت دوم فیلم می‌بینید که یک بچه اسب آبی، چطور با فلس‌های یک بچه تمساح سرگرم است و سایر تمساح‌ها که در مقایسه با بچه اسب آبی،‌ غول‌پیکرند،‌ حتی توجهی هم به حضور او ندارند و در عمل هیچ کاری نمی‌کنند،‌ در حالی که می‌توانند با یک حرکت، بچه اسب آبی را از پای دربیاورند. این زندگی مسالمت‌آمیز تمساح‌ها و اسب‌های آبی، علامت سوال بزرگی در زندگی این دو حیوان است.

50172

کد خبر 140842

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۶
    1 2
    به گمونم انگلی چیزی رو از پوست تمساحا جدا ميکنه و به نوع بهشون خوش خدمتی میکنه و خودشم چيزی گیرش میاد! معمولا در دنيای حيوانات اين نوع روابط مسالمت آمیز زیاده
  • بدون نام IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۶
    1 1
    این ها اغلب در میحطی آزمایشگاهی مثلا مثل محیط های حفاظت شده حیوانات نگه داری می شوند چه بسا این همزیستی نتیجه دستکاری علمی برای یک کار تحقیقاتی باشد مثل همزیستی دوران توله گی تا رشد به علاوه تمساح ها اگر در محیط حفاظت شده تغذیه شده باشند دیگر رغتبی به شکار ندارند یا حتی بلد نیستند
  • محسن IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    1 0
    اینا میدونن از پس هم بر نمیان گفتن ولش بابا بیا باهم رفیق شیم این الگوییه برای ما انسان های جنگ طلب
  • بدون نام US ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۴
    0 1
    عید سال91 مبارک
  • بدون نام IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۳
    0 0
    تمساحه رو مشت و مال میده، دندون های خودش هم تمیز میشه!