مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

با رعایت درست پروتکل های بهداشتی فاصله زیادی داریم / نظارت ها جامع و کامل نبوده

اگر پروتکل های بهداشتی به درستی و کامل رعایت شده بود ، امروز با چنین بحرانی روبرو نبودیم و باید بپذیریم که هنوز فاصله زیادی با آنچه باید باشد ، وجود دارد .

به گزارش خبرآنلاین استان مرکزی ؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک که ۱۹ مردادماه در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار سخن می گفت ، با بیان این موضوع تاکید کرد : آیا آنچه امروز در بسیاری از اماکن عمومی و پرتجمع انجام می شود ، به معنی واقعی رعایت توصیه های بهداشتی مقابله با کرونا است ؟ واقعیت ها را نباید انکار کنیم و خودمان را گول بزنیم .
سید محمد جمالیان با تاکید به اینکه نظارت ها تا کنون جامع و کامل نبوده و به همکاری بیشتر دستگاه های نظارتی استان نیاز داریم ، افزود : همه از دانشگاه علوم پزشکی مطالبه و انتظار دارند ، در حالی که اجرای صحیح مصوبات ستاد مدیریت بیماری کرونا در شرایط فعلی به همکاری بیشتر اعضای این ستاد نیاز دارد و باید با حساسیت و توجه بیشتری اقدام شود و بحث سلامت مردم اولویت باشد .
*کادر درمان واقعا خسته است و از نظر روحی و روانی بریده اند  
وی عادی انگاری و بی تفاوتی بعضی از مردم نسبت به شرایط بحرانی شیوع کرونا را سبب دلسردی و تضعیف روحیه کادر درمان عنوان کرد و گفت : اگر مشابه این رفتار در کادر درمان اتفاق بیفتد ، خدا می داند چه می شود. کادر درمان واقعا خسته است ، از نظر روحی و روانی بریده اند ، کار کردن در لباس های حفاظت فردی در گرمای تابستان طاقت فرساست. آنها حتی مدت هاست که از ترس ابتلا و انتقال بیماری در محیط خانواده خود آرامش نداشته اند ولی با همه این مشکلات ، همچنان متعهدانه پای کار هستند .
جمالیان به اینکه بسیاری از مبتلایان در مراسم های عروسی و ترحیم و مهمانی ها و... درگیر بیماری شده اند ، درحالی که هنوز عده ای از مردم بر میهمانی ها و حضور در اینگونه مراسم اصرار دارند و شواهد هم نشانه بی توجهی بخشی از مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی است ، اشاره کرد و افزود : شیوع بیماری کووید ۱۹ یک بحران پیچیده است که دنیا را به چالش کشیده و در ایران نیز به دلیل شرایط خاص اقتصادی و عادات فرهنگی و رفتاری مردم ، مشکلات بیشتر و حل کردن آنها نیز دشوارتر است .
برای ادامه این راه به همکاری و کمک رسانه ها نیاز داریم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک به لزوم تغییر عادات فرهنگی و اجتماعی جامعه با وجود مقاومت هایی که وجود دارد ، تاکید و بیان کرد : با توجه به اینکه حداقل ۶ ماه تا یکسال دیگر با این ویروس درگیر هستیم ، برای سرعت دادن به این روند تغییر و مدیریت ارتباط های اجتماعی ، خانوادگی و عاطفی به اطلاعات بیشتر نیاز داریم تا ابهامی در ذهن مردم باقی نماند و بتوانند خود ، خانواده و دیگران را ایمن نگه دارند .
وی همکاری رسانه ها را که از ابتدای شیوع ویروس کرونا یاریگر مجموعه بهداشت و درمان بوده اند و در اطلاع رسانی و آموزش های لازم کمک کرده اند ، در ادامه این راه نیز لازم و ضروری دانست .
وی با اشاره به اینکه بارها در جلسه استانی ستاد مقابله با کرونا در خصوص بسته شدن کامل آرامستان ها و برخورد جدی و قانونی با برگزاری مراسم در تالارها و باغ های خصوصی تذکر داده شد ، تصریح کرد : با همکاری شهرداری بالاخره آرامستان اراک با دیوارهای پیش ساخته مسدود شده است ، اما مردم همچنان در صدد ورود به این مجموعه هستند که جای سوال و تعجب دارد. در روستاها وضعیت بحرانی تر است و قطعا نیازمند کمک و همکاری بیشتر دهیاری ها برای جلوگیری از برگزاری این مراسم ها هستیم .


عدم مشارکت و همکاری صنایع بزرگ استان در تامین نیازهای کادر درمان
جمالیان در بخش دیگری از صحبت های خود از عدم همکاری صنایع بزرگ استان برای انجام مسئولیت اجتماعی و بی تفاوتی نسبت به سلامت مردم در چنین شرایطی انتقاد کرد و گفت : عملکرد صنایع سایر استان ها با استان مرکزی قابل قیاس نیست ، طبق مصوبه ستاد استانی مقابله با کرونا ۵ میلیارد تومان شرکت پتروشیمی شازند و ۵ میلیارد تومان شرکت ایرالکو باید کمک می کردند که تاکنون ۵۰۰ میلیون تومان توسط پتروشیمی و دو میلیارد تومان توسط ایرالکو کمک شده است و این عدم همکاری ها جای گلایه دارد. این در حالی است که باید مراقب سلامت پرسنل صنایع و عواقب شیوع این بیماری در کارگاه ها نیز باشیم .
وی ادامه داد : متاسفانه کمک های خیرین نیز کاهش چشمگیری داشته است و به ندرت کمک مالی و غیرمالی انجام می شود و حتی فراخوان ها نیز کمتر مورد اقبال قرار گرفته است. البته همکاری سمن ها و نیروهای داوطلب و جهادی ادامه دارد.
 با برگزاری هرگونه مراسم پرازدحام مخالفیم / باید حساسیت بیشتری نسبت به سلامت مردم وجود داشته باشد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه این نشست خبری با تاکید به اینکه مخالف مراسم های مذهبی و نذورات در ماه محرم نیستیم ، ولی در شرایطی که روزانه مرگ حدود ۲۰۰ نفر از هموطنان اتفاق می افتد ، سلامت مردم باید در اولویت و حساسیت باشد ، اضافه کرد : با توجه به اینکه هیات های مذهبی از امروز به دنبال تدارکات مراسم ها هستند ، باید به سرعت این موضوع تعیین تکلیف و اعلام شود تا بهانه ای برای عدم توجه به اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا ایجاد نشود .
جمالیان متذکر شد : طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا برگزاری نماز جمعه در شهرهای دارای شرایط قرمز ممنوع است ، ولی برخی گزارش ها نشانه بی توجهی به این مسئله است که باید نظارت جدی تری اعمال شود و از ائمه جمعه هم انتظار توجه بیشتر را داریم .
وی به اینکه لازم است در روزهای باقی مانده تا ماه محرم که جشن ها بیشتر می شود ، نظارت ها با شدت بیشتری انجام شود ، ادامه داد : با برگزاری هر گونه مراسم های پرازدحام و پخت و پز مخالفیم ، برای پخش نذورات پیشنهاد شده است که ماسک و الکل توزیع شود که البته نظر مراجع تقلید به منظورر تغییر نذر باید اعلام شود. .
پیش بینی افزایش بیماری های استرس و اعصاب و روان در آینده
وی افزایش استرس و اضطراب در جامعه را از پیامدهای شیوع کرونا دانست که البته مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور هم در این افزایش موثر بوده است و افزود : در آینده نه چندان دور افزایش بیماری های استرسی و اعصاب و روان دور از ذهن نیست ، اما کمبود تخت های اعصاب و روان در استان یکی از معضلات اساسی است و پیگیر افزایش ۵۰ تخت در این بخش در صورت تامین نیروی پرستاری هستیم. چون اعمال محدودیت های سنگین فشار روانی را بالاتر می برد ، شاید به این دلیل مسئولان در نظارت و برخورد با عدم رعایت پروتکل های بهداشتی مماشات می کنند . .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص ملاک تعیین وضعیت قرمز و نارنجی و زرد و سفید از نظر شیوع بیماری کرونا عنوان کرد : وضعیت دو هفته یک منطقه ملاک قرار می گیرد ، به طوری که اگر روزانه بیش از سه نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بستری قطعی شوند ، وضعیت قرمز اعلام می شود . بهتر است از عناوین پر خطر و کم خطر به جای رنگ بندی استفاده شود. سفید بودن یک منطقه به معنی بدون بیمار بودن آن نیست.
 از عملکرد پیمانکار پروژه بیمارستان ولیعصر راضی نیستیم

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص تکمیل پروژه بیمارستان ولیعصر اراک بیان کرد: از روند کاری پیمانکار راضی نیستیم و علیرغم اعمال ماده ۴۶ و دادن فرصت مجدد به مجموعه ، اما خواسته ها محقق نشده است و مقرر است به زودی جلسه ای در تهران با حضور وزیر محترم و مسئولان استان برگزار و وضعیت پیمانکار تعیین تکلیف شود و در صورت نیاز تجدید نظر لازم صورت گیرد. پیمانکار در حال حاضر طلبی از دانشگاه ندارد و مشکل مباحث مالی نیست ، شاید با توجه به شرایط اقتصادی دلایل تاخیر از نگاه وی نیز قابل قبول باشد ، اما وظیفه ما پیگیری و مطالبه سرعت در ساخت بیمارستان است.

جمالیان در بخش پایانی صحبت های خود با بیان اینکه در شرایطی که داروی کرونا وجود ندارد، ماسک زدن روش قطعی مقابله است و مردم باید روش صحیح استفاده از آن را نیز یاد بگیرند ، ادامه داد : برخی افراد ماسک خود را برمی دارند و روی چانه می گذارند که در واقع این باعث انتقال ویروس از روی چانه به بینی و دهان می شود و در واقع نزدن ماسک با این شرایط بهتر از استفاده از ماسک است، علاوه بر این برخی افراد ماسک پارچه ای را چند روز مدام استفاده می کنند که روش صحیحی نیست و لازم است این روش ها اصلاح شود.

48

کد خبر 1420079

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار