۰ نفر
۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۴:۲۴

بدون شک اطلاع‌رسانی و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی شهروندان می‌تواند در پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی مؤثر باشد.

روزنامه ایران نوشت:

به همین خاطر اصحاب رسانه و مطبوعات می‌توانند در این زمینه پیشگام بوده و رسالت خود را به نحو مطلوب انجام دهند.

در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه معمولاً شهروندان از آمار دقیق جرایم به نحو مقتضی، مطلع و حتی به طور منطقه‌ای از آن آگاه می‌شوند. برهمین اساس مراقبت‌ها و صیانت از اموال و جان خود و اطرافیان را افزایش می‌دهند. حال اگر سیمای جنایی هر شهر براساس مناطق جرم‌خیز و اماکن آلوده درست تبیین شود، برنامه‌ریزی برای برخورد و پیشگیری اصولی و صحیح نیز هدفمند خواهد شد. مسئله ناامنی و احساس ترس ناشی از پدیده مجرمانه از موضوعات شناخته شده در جامعه‌شناسی جنایی است و رشد بزهکاری بی‌تردید یکی از مسائل و معضلات جدی اجتماعی است. بنابراین صفحه حوادث روزنامه‌های کثیرالانتشار که یکی از صفحات پربیننده و جذاب هستند، می‌توانند القاکننده ناامنی، احساس ترس و غیره باشند یا بالعکس می‌توانند در پیشگیری از وقوع جرم و اطلاع‌رسانی نیز مؤثر باشند. بنابراین ضروری است سیاست‌های مدرن رسانه‌ای تعبیه گردد و حدود و ثغور نقش رسانه‌ها در کنترل اجتماعی و پیشگیری از جرایم و مبارزه با آن مشخص شود. از طرفی بین رسانه‌ها باید قائل به تفکیک شد. بعضی‌ها مخل نظم و امنیت عمومی و اجتماعی می‌باشند که باید با آنها برخورد قانونی شود و از سوی دیگر به الگودهی رسانه‌های امنیت‌گستر باید توجه بیشتر شود و به عبارتی بعضی مطبوعات احساس امنیت، اطلاع‌رسانی و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی را افزایش می‌دهند. به همین خاطر باید رسانه‌ها و مطبوعات با حقوق و تکالیف خود در قانون اساسی، قانون مطبوعات، حقوق رسانه‌ها و ابهامات و ضعف‌های قانونی بین مرز بازدارندگی از بزه و تشویق به بزهکاری آشنا شوند و نقاط مثبت عملکرد آنها در بحث اطلاع‌رسانی و پیشگیری از وقوع جرم تقویت و نکات منفی عملکرد نیز پس از بررسی‌های کارشناسان، کاهش یابد. البته این امر نیاز به آسیب‌شناسی جدی دارد.
هر چه ارتباط بین قوه قضائیه و اصحاب رسانه و مطبوعات تقویت شود و اخبار بموقع و مناسب و دقیق و هدفمند اطلاع‌رسانی شود، می‌تواند مؤثر و مفید فایده واقع شود و بعضی از رسانه‌ها از اخبار تصنعی یا اخباری که دلیل واقعی برای وجود آن ندارد،‌ خودداری نمایند. البته در شهر مقدس مشهد، دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در قالب تشکیل شورای هماهنگی پیشگیری از وقوع جرم توانسته 5 کارگروه امنیتی انتظامی، فرهنگی اجتماعی، آموزش و تحقیقات نظری، قضایی و از همه مهم‌تر رسانه و مطبوعات را تشکیل دهد که رسانه‌ها و مطبوعات با اطلاع کافی و وافی از اولویت جرایم آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها و جرایم سازمان یافته و باندی بموقع و مناسب اطلاع‌رسانی می‌نمایند به طوری که جنبه بازدارندگی آن بر جنبه تشویق به بزهکاری ارجحیت داشته باشد و هم اصحاب رسانه و مطبوعات از تکنیک‌های خاص رسانه‌ای استفاده و جذابیت صفحه حوادث را حفظ و طوری عمل می‌نمایند که جنبه جرم‌زدایی بر جرم‌زایی غلبه نماید.

سیدامیر مرتضوی
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادستان عمومی و انقلاب مشهد

/56

کد خبر 142732

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین