حسین قاسمی، ناشر مجموعه سهجلدی «شاهکارهای مهندسی دفاع مقدس» است. بخشهایی از گفتگو با او را مرور میکنیم.
استان اصفهان نیروها و فرماندهان زیادی در دوران دفاع مقدس داشت. از نظر تاریخ شفاهی این نیروها چقدر کار انجام شده و چه میزان دیگر جای کار دارد؟
دربارۀ اینکه چقدر دیگر جای کار دارد باید بگویم که ما هرچه تلاش میکنیم، نمیرسیم. اینقدر سوژهها و ظرفیتهای نابی وجود دارد که تلاش ۵۰ انتشاراتی مثل ما با کار تمام وقت هم نمیتوانند حتی یک دهم این پروژۀ عظیم را هم پوشش دهند. ظرفیت کار بسیار زیاد است اما متناسب با آن اتفاقات خوبی هم رخ داده است.
شهید مقیمیزاده زمانی به جبههها رفت که دورۀ کارشناسی را تمام نکرده بود؛ اما با کار و تحقیق توانست در آن دوران یک پهپاد بسازد ما سال گذشته دو مجلد از کتابهای کارنامه عملیاتی لشکر امام حسین (ع) را منتشر کردیم به اسامی «اصفهان دارالشهدا» و «خط شیر». بقیۀ مجلدات هم در حال آمادهسازی است و انشاءالله سال آینده یک مجلد دیگر از این مجموعه هم آمادۀ انتشار شود. برای لشکر ۸ نجف هم دو کتاب آماده انتشار کردهایم که انشاءالله ظرف دو ماه دیگر در دسترس مخاطبان و علاقهمندان قرار میگیرد. اکنون این دو مجلد در مرحله نمونهخوانیاند. این پژوهشها در موضوع کارنامۀ عملیاتی است.
در کنار مجموعۀ کارنامۀ عملیاتی، حوزۀ تاریخ شفاهی را هم به صورتی جدی پیگیری میکنیم. انشاءالله امسال ۶ عنوان از مجموعهای به نام سیمرغ را منتشر خواهیم کرد. این مجموعه درباره ۳۰ شخصیت از فرماندهان دفاع مقدس است که اصالتاً اصفهانی بودند اما خارج از اصفهان مسئولیت داشتند. از این مجموعه، کتابی به نام «مثل خودش» را پیشتر منتشر کرده بودیم که دربارۀ شهید حسین قجهای است. این شهید بزرگوار فرماندۀ گردان لشکر ۲۷ حضرت رسول (ص) در تهران بود. کتابی هم دربارۀ شهید طیاره در دست انتشار داریم.
دربارۀ مدافعان حرم اصفهانی هم برنامهای دارید؟
راجع به تنی چند از شهدای بزرگوار مدافع حرم مثل شهید عبدالمهدی کاظمی، کارهایی را در دست تولید داریم که در مرحلۀ بازبینی و ویرایش نهایی است. ما دورههای نویسندگی را ویژۀ همسران شهدای گرانقدر مدافع حرم برگزار کردیم تا خود این بزرگواران شروع به نوشتن کنند و آرامآرام دست به قلم ببرند و دربارۀ همسران خود بنویسند. همچنین پروژهای را نیز برای شهدای مدافع وطن هم تعریف کردهایم که اکنون در مرحله انتخاب نویسنده است.
۲۴۱۲۴۱
نظر شما