شاغل بودن و استقلال مالی زنان, یکی از موضوع های بسیار مهم و حتی چالشی جامعه امروز است که همواره موافقان و مخالفانی دارد چرا که یکی از دغدغه های زندگی مشترک زوجین است و برخی از آن ها در این خصوص به توافق رسیده اند و برخی دیگر, در این رابطه اختلاف هایی دارند.
پرسش هایی که ممکن است در خصوص استقلال مالی زنان مطرح شود عبارتند از: آیا زنان باید استقلال مالی داشته باشند؟ این استقلال مالی باید تا چه حد باشد؟ زنان مستقل و شاغل باید چه کارهایی انجام دهند تا بتوانند میان زندگی زناشویی و شغل خود, تعادل به وجود آورند تا در این میان, فرزندانشان نیز دچار آسیب نشوند؟
براساس توصیه های روانشناسی, بهتر است یک خانم تا حدّی استقلال مالی داشته باشد. امّا این استقلال بدین معنا نیست که تمامی جوانب مهمّ زندگی اش را نادیده بگیرد و یا بدون رضایت همسر این کار را انجام دهد.
نکته حائز اهمیت در این گزارش این است که منظور از رضایت همسر به معنای تبعیض جنسیتی نیست بلکه توافق زوجین در تمامی امور است که استقلال مالی و شاغل بودن زن را نیز در بر می گیرد.
راحیل شمسایی, روانشناس در گفتوگویی, در رابطه با استقلال مالی و شاغل بودن زن اظهار کرد: بهترین کار در زندگی زناشویی این است که تمامی کارها با توافق دو طرف صورت بگیرد و استقلال مالی زن هم به عنوان یکی از موضوع های مهم, از این قاعده مستثنی نیست چرا که استقلال مالی داشتن زن تا حدّی خوب است امّا باید به شرط توافق همسر صورت بگیرد و اهمیت رضایت همسر تا جایی است که دین مبین اسلام به آن تاکید کرده است و این توافق و رضایت به هیچ عنوان به معنای تبعیض جنسیتی نیست.
وی بیان کرد: هنگامی که دختر و پسر ازدواج می کنند و زندگی مشترک تشکیل می دهند تمامی کارهایشان باید با آگاهی و توافق یکدیگر باشد چرا که زیر یک سقف رفتن آن ها بدین معناست که دیگر منِ تنها نیستند بلکه ما می شوند. از اینرو, یکی از سوالات کلیدی جلسه خواستگاری دختران جوان که می خواهند استقلال مالی داشته و شاغل باشند باید در خصوص این موضوع مهم باشد و باید از خواستگار خود بپرسند با شاغل بودن و استقلال مالی داشتن آن ها مشکلی ندارد؟! و در رابطه با محیط کار نیز صحبت کنند که به نتیجه مطلوب برسند که می تواند موافقت یا مخالفت طرفین را از همان قبل از ازدواج به همراه داشته باشد که در این میان باید گفت: جنگ اوّل بهتر از صلح آخر است.
این روانشناس در پاسخ به سوالی مبنی بر شاغل بودن و استقلال مالی داشتن زنان متاهلی که چند سال از ازدواج آن ها می گذرد و فرزند هم دارند, گفت: به طور کلی, زن در زندگی می تواند از همسر خود, هزینه ای جدا از مبلغ تعیین شده برای خرج منزل درخواست کرده و برای امورات شخصی یا پس انداز صرف کند. امّا برخی از زنان پس از گذشتن مدّتی از ازدواج خود, علاقه دارند که شاغل باشند و به یک استقلال مالی برسند که این موضوع باید با توافق دو طرف صورت بگیرد. به صورتی که زوجین در فضای عاری از خشونت, تحقیر, تهدید و در نهایتِ احترام در خصوص این موضوع مهم با یکدیگر صحبت کنند و زن برای شروع درخواست سرِ کار رفتنش می تواند از روش پیام های " من " استفاده کند.به طوری که با مهربانی و احترام به همسر خود بگوید : " دوست دارم دستم توی جیب خودم باشه و استقلال مالی داشته باشم. " یا " حالاکه فارغ التحصیل شدم دلم میخواد یه خدمتی به جامعه بکنم و کار کنم. " که مرد هم می تواند با رعایت احترام به تمامی پیام های همسر خود پاسخ های منطقی دهد و هر دو در جلساتی, مرزها را مشخص کنند و در نهایت, به توافق برسند.
شمسایی تصریح کرد:موضوع مهم دیگری که پیش می آید فرزند داشتن و نادیده گرفتن و توجه به اوست.بدین معنا که زن باید میان کار بیرون و استقلال مالی خود و وظایف زنانه و مادرانه اش تعادل ایجادکند که این را می تواند با توافق همسرش انجام دهد. به طوری که آن ها وظایف را میان یکدیگر تقسیم کنند و با همکاری هم حتی به جزئی ترین امور زندگی بپردازند تا از بروز مشکلات ناشی از شاغل بودن هر دو طرف کاسته شود.
وی ادامه داد: شاغل بودن زنان لزوما به معنای کارمند بودن آن ها یا فعالیت خارج از منزل نیست. چرا که در حال حاضر, مشاغل مختلفی مانند دیجیتال مارکتینگ, آموزش های آنلاین, آنلاین شاپ و... وجود دارند که افراد می توانند مهارت و هنر خود را در آن ها عرضه کنند.
این روانشناس با اشاره به اهمیّت گفت و گوی سالم زوجین خاطرنشان کرد: گفت و گوی سالم, یکی از راهکارهای مهم برای توافق و تصمیم گیری های زوجین است و اغلب مشکلات موجود درجامعه هم ناشی از فقدان گفت و گو در رابطه با مسائل مهم زندگی است که زوجین باید به این مهم توجّه زیادی کنند.
2323
نظر شما