آنا ماریا ماتوته، نویسنده 85 ساله اسپانیایی که پنج ماه پیش به عنوان برنده جایزه «سروانتس» معرفی شده بود جایزه خود را دریافت کرد.

به گزارش خبرآنلاین، ماتوته روز چهارشنبه پس از دریافت جایزه گفت نوشتن به او در سپری کردن روزهای سخت و لحظات دشوار زندگی کمک کرده است.

این نویسنده که با رمان‌های غنایی‌اش شهرت دارد در آثارش اغلب به زندگی کودکان و نوجوانان می‌پردازد. او جایزه «سروانتس» سال 2010 را که معتبرترین جایزه ادبیات زبان اسپانیایی است از دستان خوان کارلوس گرفت، مراسم اهدای جایزه از تلویزیون اسپانیا بطور زنده پخش شد.

در تاریخ 35 ساله این جایزه ادبی این سومین بار است که زنی برنده جایزه می‌شود. ماریا زامبرانو اسپانیایی در سال 1988 و دولچه ماریا لویناس از کوبا در سال 1992 برنده این جایزه شده بودند. ماتوته گفت: «نوشتن برایم مثل یک فانوس دریایی نجات بخش در توفان‌های متعدد زندگی من بوده است.»

آثار ماتوته با غمی تاثیرگذار بر احساساتی چون تنهایی تاکید می‌کنند، بسیاری از این آثار اسپانیای خونین دوران جنگ داخلی (1936-1939) را به تصویر می‌کشند.

«حابیل‌ها»، «سربازها شب گریه می‌کنند» و «دام» از مشهورترین آثار او هستند. این 3 اثر همگی جو حاکم بر دوران جنگ داخلی اسپانیا را به تصویر می‌کشند. آثار او تا کنون به بیش از 20 زبان ترجمه شده‌اند.

مراسم اهدای جایزه در دانشگاه مرکزی شهر آلکالا دهنارس، محل تولد میگل دوسروانتس برگزار شد، سروانتس نویسنده مشهور قرن هفدهم کتاب «دن کیشوت» است.

ماتوته سخنرانی اش را با یادی از گونزالو روخاس، شاعر بزرگ شیلیایی و برنده سال 2003 جایزه «سروانتس» آغاز کرد، این شاعر روز دوشنبه همین هفته درگذشت.

این بانوی نویسنده که از بزرگان ادبیات اسپانیای پس از جنگ شناخته می‌شود گفت از اولین بار که در سن پنج سالگی عبارت «روزی روزگاری» را شنید به نوشتن مشغول شد.

او افزود: «سنت جان معتقد است آنکه مرگ را دوست ندارد و آنکه خلق نمی‌کند اصلا زنده نیست.» ماتوته اهل بارسلونای اسپانیا است و این سخنان را در حالی گفت که به علت ضعف جسمانی روی صندلی چرخدار نشسته بود.

ماتوته گفت: «هرگز در طول سفر دراز زندگی خود که مملو از توفان بود تصور چنین روزی را نمی‌کردم.» این نویسنده که سعی می‌کرد جلوی ریختن اشک‌هایش را بگیرد ادامه داد: «در کنار شادی وصف‌ناپذیری که تمام وجودم را گرفته باید اعتراف کنم ترجیح می‌دهم سه رمان و 25 داستان کوتاه پشت سر هم بنویسم و از سخنرانی معاف شوم.»

این نویسنده برای رمان‌های ویژه کودکان و نوجوانان خود نیز شهرت دارد، «بچه‌های نادان» و «داستان واقعی زیبای خفته» برخی از این آثار هستند.

او که عضو آکادمی سلطنتی زبان اسپانیایی است سال 1984 برنده جایزه ملی اسپانیا برای ادبیات کودک و نوجوان و سال 2007 برنده جایزه ملی ادبیات اسپانیا شد.

جایزه «سروانتس» در ادبیات اسپانیایی زبان مترادف با جایزه نوبل ادبیات است. این جایزه به همراه جایزه نقدی 183 هزار دلاری اهدا می‌شود.

از برندگان پیشین این جایزه می‌توان به خورخه لوئیس بورخس از آرژانتین، ماریو بارگاس یوسا از پرو و کارلوس فوئنتس از مکزیک اشاره کرد. سال 2009 خوزه امیلیو پاچکو برنه این جایزه شد.

آسوشیتدپرس / 27 آوریل / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

72241

کد خبر 147211

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین