به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روند کاهش شیوع کروناویروس در ایران همچنان ادامه دارد و خوشبختانه امروز تعداد قربانیان و مبتلایان این بیماری به کمترین میزان خود در ماههای اخیر رسیده است.
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت در این رابطه ظهر امروز گفت: از دیروز تا امروز ۱۴ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۹۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۵ هزار و ۵۴۰ نفر رسید.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، هنوز چهار شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
تهران در وضعیت نارنجی
البته وضعیت در پایتخت و شهرهای پرجمعیت بهبود پیدا کرده است، با این وجود به گفته مسئولان برخی از محدودیتها همچنان ادامه پیدا میکنند. علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، درباره وضعیت تهران گفت: ۲۳۵ بیمار جدید در بیمارستانهای تهران بستری شدند که ۹۰ نفر از آنها به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شدند. همچنین مجموعا ۱۳۸ بیمار از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی استان ترخیص شدند. مجموعه بیمارانی که با تشخیص کووید-۱۹ در بیمارستان بستری هستند ۲ هزار و ۱۴۰ بیمار است که بالغ بر ۸۵۰ بیمار از این تعداد در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
او درباره ادامه محدودیتها توضیح داد: بسیاری از اصناف همچون اصناف مرتبط با امور فرهنگی و تالارهای پذیرایی به شدت از این محدودیت ها آسیب دیدهاند و به علت برخی از مصوبات ستاد ملی امکان بازگشایی در مناطق نارنجی و زرد محقق نبوده است. به نظر میرسید بسته های حمایتی از این مشاغل باید افزایش یابد. با توجه به شکل گیری کمیته مشترک بین وزارت بهداشت و وزارت کشور، موضوع رسیدگی به امور این مشاغل همچون طراحی و بازتدوین نوین پروتکلهای بهداشتی در دستور کار قرار گرفته است.
آغاز فعالیت تالارهای پذیرایی تهران
با این وجود امروز معاون نظارت بر اماکن تهران بزرگ، خبر از بازگشایی کار فعالیت تالارهای پذیرایی تهران داد.سرهنگ نادر مرادی، در این رابطه گفت: در جلسهای که روز گذشته با حضور فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران برگزار شد، تمام نقطه نظرات بررسیهای کارشناسی در این زمینه ارائه و مقرر شد چنانچه تالارهای پذیرایی در تهران با یک سوم ظرفیت خود میهمان بپذیرند، فعالیت مجددا این واحدهای صنفی آغاز شود.
او افزود: تصمیم نهایی در این جلسه این شد که با طرح این مساله با استانداری تهران، اگر استانداری موافقت کند تالارهای پذیرایی از هفته آینده فعالیت خود را آغاز کنند به شرطی که با یک سوم ظرفیت کار کنند تا ضمن رعایت فاصله گذاری، پروتکلهای بهداشتی نیز در این واحدهای صنفی به دقت رعایت شود.
آلودگی هوا از عوامل افزایش کووید-۱۹
نگرانی دیگر این روزهای شهروندان در کلانشهرها، نسبت به افزایش آلودگی هواست، موضوعی که باعث افزایش شیوع کروناویروس در کشور میشود. موضوعی که تحقیقات زیادی آن را به اثبات رساندهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت امروز در این رابطه گفت: آلودگی هوا میزان آسیب پذیری دستگاه تنفسی را افزایش می دهد و به عنوان زنگ خطری جدی برای بیماران مبتلا به بیماری های حاد و مزمن تنفسی و همچنین بیماران قلب و عروقی است. بر اساس مطالعات و شواهد علمی، آلودگی هوا یکی از عوامل افزایش بیماری هایی مانند کووید-۱۹ است.
لاری ادامه داد: افرادی که بیماری های زمینه ای دارند و در مناطقی با هوای آلوده زندگی می کنند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند. بنابراین توصیه ما به منظور کاهش اثرات سوء آلودگی هوا در این ایام این است که تا حد امکان در خانه بمانید و در صورت خروج از منزل، استفاده مداوم از ماسک را به طور جد در دستور کار خود قرار دهید.
تزریق واکسن ایرانی کرونا به ۴ نفر دیگر، بزودی
خبر خوب دیگر نسبت به آخرین وضعیت دریافت کنندگان واکسن ایرانی کرونا، «کوویران» است. به گفته پزشکان حال این مبتلایان خوب است. طبرسی یکی از پزشکان آزمایش کننده واکسن ایرانی در این رابطه گفت: : سه نفری که نهم دی ماه واکسن ایرانی کرونا به آنها تزریق شد، تا کنون حالشان خوب است و واکسن عوارضی برایشان نداشته است.
همچنین قرار است ادامه این آزمایشات در روزهای بعدی ادامه پیدا کند، علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در این رابطه امروز گفت: چند شرکت دانشبنیان در کشور بر واکسن کار میکنند و واکسن نوترکیب هم در فاز پرهکلینیکال است و امیدواریم ظرف چند هفته آینده مجوز فاز انسانی را بگیرد. واکسنهای نوترکیب شانس تولید انبوه بیشتری دارند. تزریق واکسن ایرانی با پلتفرم ویروس غیرفعال بود که به ۳ نفر تزریق شده است. هدف از فاز یک انسانی اثربخشی واکسن نیست بلکه میخواهیم از ایمن بودن واکسن اطمینان حاصل کنیم؛ زیرا اگر واکسن ایمن نباشد، ممکن است بلافاصله پس از تزریق، شوک ایجاد کند.
او افزود: در روزهای مختلف همه عوارض بررسی میشود. ایمنی در فاز حاد اولیه و ساعات پس از تزریق واکسن با دقت بررسی میشود و خوشبختانه این سه نفر تاکنون عوارضی نداشتند. این افراد ۱۴ روز پس از تزریق اول مجددا دوز بعدی را دریافت خواهند کرد و ۲۸ روز بعد اثر واکسن سنجیده میشود. در روزهای آینده این واکسن به چهار نفر دیگر هم تزریق میشود تا همه ۵۶ نفر در فاز اول تست انسانی این واکسن را دریافت کرده و بحث ایمنی بررسی شود.
۲۳۵۲۳۷
نظر شما