به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری فرانسه نوشت: این اقدام ایران باعث تأخیر در ورود مرکل و جاروجنجال دیپلماتیک شد.
بامداد سهشنبه پرواز شبانه مرکل متوقف شد. هنگامیکه هواپیمای مرکل به مقصد هندوستان و برای ملاقات با نخستوزیر و رییسجمهور این کشور در دهلینو، در پرواز بود، اجازۀ ورود به ایران نیافت.
وزیر خارجۀ آلمان «گوئیدو وستروله» در بیانیهای اعلام کرد: ممانعت از عبور صدراعظم آلان بر فراز ایران بههیچوجه قابل قبول نیست. این نشاندهندۀ فقدان احترام نسبت به آلمان است که آنرا نخواهیم پذیرفت.
واکنش مرکل در هندوستان
مرکل که روز سهشنبه در کنفرانس خبری مشترک با نخستوزیر هندوستان شرکت کرد، از ذکر جزئیات ماجرا خودداری کرد.
مرکل گفت: بسیار خوشحالم که سالم و سلامت اینجا هستم. همه چیز به خیروخوشی تمام شد. دو کشور آلمان و هندوستان باید به تبادل نظر بپردازند و این مهمترین چیزهاست.
درگیری دیپلماتیک در آسمان
عبارت بالا تیتر وبسایت «اشپیگل» بود: «ایران موقتاً حقوق هوایی مرکل را نادیده گرفت».
این نشریۀ آلمانی نوشت: پیش از آنکه به هواپیمای مرکل اجازۀ ورود به فضای ایران داده شود، این هواپیما برای دو ساعت بر فراز ترکیه میچرخید. در همین مدت، وزارت خارجۀ آلمان سفیر ایران را احضار کرد.
اشپیگل نوشت: یک برخورد دیپلماتیک مزاحم پرواز مرکل به هندوستان شد، حادثهای که میتواند به سردی بیشتر روابط ایران-آلمان بیانجامد.
این نشریه افزود: در نخستین ساعات روز سهشنبه، ایران مانع ورود هواپیمای مرکل شد. در این هواپیما، که به جز مرکل، حامل یک هیأت نمایندگی شامل سیاستمداران و خبرنگاران بود، مجبور شد بر فراز ترکیه به مدت دو ساعت بچرخد.
سرانجام و در پی مذاکرات طولانی ترکها با تهران و دخالت وزارت خارجه در برلین به این هواپیما اجازۀ عبور داده شد.
«وستروله» وزیر خارجۀ آلمان گفت: اینگونه نقض پروتکلهای بینالمللی بر ضدّ آلمان مطلقاً قابل قبول نیست.
اشپیگل به نقل از سخنگوی دولت آلمان مدعی شد: هرگز اتفاقی مانند این نیفتاده است.
او اظهار داشت که این هواپیما وارد فضای هوایی ایران میشود، کنترل ترافیک هوایی ایران از خلبان آلمانی میخواهد از آسمان ایران خارج شود، و میگوید به این هواپیما اجازه ورود داده نشده است.
اشپیگل مدعی شد: «خلبان آلمانی اصرار میکند که مجوز دارد. عصر دوشنبه و پیش از ترک برلین به این هواپیما اجازۀ ورود به فضای ایران داده شده بود».
پس از گفتوگوی طولانی با مقامات ایرانی، خلبان به فضای ترکیه بازمیگردد. چون ایرانیها از صحبت بیشتر با خلبان آلمانی امتناع ورزیدند، کنترل ترافیک ترکیه وارد ماجرا شد.
با وجود این، مرکل ابتدا از مسأله مطلع نشد. او در کابین خصوصی خود در جلوی هواپیما خواب بود؛ چراکه کارمندان او نمیخواستند مزاحمش شوند.
گفتنی است رسانههای غربی سعی دارند این موضوع را با مواضع اتحادیۀ اروپا، به و یژه تحریم ایران و مذاکرات هستهای مرتبط سازند.
/29216
نظر شما