نسرین وزیری:«وزارت زنان» این روزها به چالشی میان مجلس و دولت و حوزه تبدیل شده است؛ چالشی که محمدحسن ابوترابیفرد، نایب رئیس مجلس را بر آن داشت تا برای حل آن راهی قم شود و رئیس مجلس که خود نماینده قم است، نیز دست بهکار شده و با دفتر مراجع تماس بگیرد. ماجرای مخالفت با وزرات زنان با اعلام مخالفت آیتالله ناصر مکارم شیرازی و لطفالله صافی گلپایگانی آغاز شد. این دو مرجع عظام تقلید در دیداری که رضا آشتیانی نماینده قم به نمایندگی از فراکسیون روحانیون مجلس با آنها داشت، نظر مخالفشان را اعلام کردند. مخالفتی که محمدتقی رهبر رئیس این فراکسیون آن را رسانهای کرد و روز گذشته نیز از مخالفت آیتالله مظاهری پرده برداشت و از تلاش رئیس و نایب رئیس مجلس برای کسب اطلاع از نظر دقیق مراجع و جلب نظر موافق آنان سخن گفت. البته این نماینده اصفهان که مسنترین نماینده مجلس هم هست، از نظر دیگر مراجع نسبت به این موضوع ابراز بیاطلاعی کرد. او که پیش از این گفته بود در صورت مخالفت علما، نظر مقام معظم رهبری را نیز جویا خواهند شد، در پاسخ به «خبر» که پرسیدبا وجود اعلام مخالفت این سه مرجع تقلید و ائمه جماعات مشهد و اصفهان، نظر رهبری را جویا شدید یا نه؟ گفت: به صلاح نیست که برای اینگونه موضوعات وارد حریم رهبری شویم!
اما وی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اینکه مقام معظم رهبری از دولت خواستهاند تا پیش از بررسی صلاحیت وزرا در مجلس، نظر مراجع را نیز جلب کند، گفت: تا جایی که ما میدانیم رهبری نفیاً یا اثباتاً هیچ نظری را نسبت به موضوع وزارت زنان ابلاغ نکردهاند.
اما انتشار همین خبر بود که از یکسو نمایندگان روحانی مجلس را به دیدار با محمود احمدینژاد واداشت و از سوی دیگر مرضیه وحید دستجردی را روانه دفتر رهبری نمود. به گفته یکی از نمایندگان مجلس دستجردی اگرچه ملاقاتی با معظم له نداشته است اما دفتر ایشان به او گفته است که رهبری هیچ پیام مکتوبی در این زمینه ندارند. وزیر پیشنهادی بهداشت که به دلیل همین اخبار و احتمال عدم کسب رأی اعتماد در مجلس، در نظر داشت از نامزدی وزارت انصراف دهد، دست خالی برگشت.
در همین حال نمایندگان روحانی مجلس نیز که به پاستور رفته بودند از احمدینژاد پرسیدند که آیا برای معرفی وزرای زن با مراجع عظام تقلید رایزنی کرده و نظر موافق رهبری را نیز کسب کرده است یا نه؟ به گفته محمد تقی رهبر او در پاسخ به این سؤال از تبعیتش از رهبری سخن گفته و تأکید میکند که مبنای عملکردش، اطاعت از رهبری است اما تاکنون هیچ نظر مخالفی را از سوی ایشان دریافت نکرده است.
اگرچه احمدینژاد پاسخ شفافی به این سؤال نمایندگان روحانی مجلس نداد که با علما و مراجع برای معرفی وزرای زن در کابینه دهم مشورت کرده است یا نه اما یکی از این روحانیون که از نزدیکان به رئیسجمهور است به «خبر» گفت: پیش از معرفی کابینه وقتی متوجه تمایل ایشان به معرفی وزرای زن شدیم، توصیه کردیم که از مراجع نظر خواهی کنند اما احمدینژاد به استناد اینکه وزارت زنان از مطالبات به حق جامعه زنان است بدون نظرخواهی از علما، اقدام به معرفی سه زن در کابینهاش کرد.
لاله افتخاری سخنگوی فراکسیون زنان مجلس نیز در واکنش به انتشار خبر موضع مخالف رهبری با وزارت زنان، با رد این خبر گفت که این فراکسیون اصلاً در نظر ندارد که از رهبری درباره وزارت زنان نظرخواهی کند. او با تأکید بر اینکه مجلس راساً باید این مشکل را با مراجع و علما حل کند، ادامه داد: خیال نداریم از جایگاه رهبری برای این مسئله هزینه کنیم.
نگاه به وزارت زنان از دو منظر
نظرات مثبت و منفی نسبت به وزارت زنان به دلیل اختلاف نگاه به جایگاه وزارت است. محمد تقی رهبر با بیان این مطلب گفت: برخی فقها با اعتقاد بر اینکه وزارت نوعی حاکمیت و ولایت است و ولایت را برای زنان جایز نمیدانند، مخالف آن هستند. اما برخی دیگر معتقدند که وزارت صرفاً نوعی به دوش کشیدن مسئولیت است و از این منظر ایرادی ندارد که چند وزیر زن در کابینه باشد. رئیس فراکسیون روحانیون مجلس در پاسخ به اینکه موضع این فراکسیون در قبال وزرای زن معرفی شده چه خواهد بود اظهار داشت: ما در این زمینه موضعگیری نمیکنیم چراکه هر نوع موضعگیری دارای بار خاص خود است.
تکذیب انصراف آجرلو و دستجردی
فاطمه آجرلو از روزی که از سوی رئیسجمهور برای وزارت رفاه دولت دهم در نظر گرفته شده است، تمایل زیادی به حضور در جمع خبرنگاران پارلمانی دارد. از این رو روز گذشته برای دومین بار متوالی از راهروهای مجلس عبور کرده و خود را در منظر اصحاب رسانه آفتابی کرد تا در واکنش به انتشار شایعاتی مبنی بر انصرافش از وزارت رفاه، تأکید کند که «هیچ استعفایی در کار نیست». آجرلو این شایعات را منتسب به کسانی کرد که «این روزها با استفاده از ابزارهای مختلف مشغول توطئه هستند و به جای کمک، زمینه تخریب وزرای زن پیشنهادی را به وجود آوردهاند».
اگرچه سوسن کشاورز و مرضیه وحید دستجردی وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در راهروهای دیروز مجلس حضور نداشتند که شایعه انصرافشان را تکذیب کنند، اما علیرضا مرندی وزیر سابق بهداشت به نقل از دستجردی این کار را انجام داد. او که میگفت صبح دیروز دیداری با دستجردی داشته است، به نقل از او اعلام کرد که قصد استعفا ندارد.
به این ترتیب این تنها سوسن کشاورز است که هنوز انصرافش از وزارت آموزش و پرورش را تکذیب نکرده است.
ولایت پذیری دستجردی
مرندی با ابراز بیاطلاعی از نظر رهبری در مورد نفی وزارت زنان، از نگاه مثبت امام و رهبری در مورد حضور زنان در عرصه اجتماع یاد کرد و به «خبر» گفت: من اولین وزیری بودم که یک زن (خانم دکتر صانعی که سال گذشته به علت بیماری سرطان در گذشت) را در وزارت بهداشت به معاونت خودم انتخاب کردم. در آن زمان رهبری به من گفتند که سنت شکنی خوبی کردهای. همین سنت شکنی در انتخاب معاونان زن از سوی رؤسای جمهور گذشته تکرار شد.
به گفته وی اگر در حال حاضر نیز رهبری نظر مخالفی نسبت به وزارت زنان داشتند، آن را اعلام کرده و مانع از معرفی سه وزیر زن به مجلس میشدند. مرندی تأکید کرد که اگر نظر رهبری مخالف وزارت زنان باشد، وحید دستجردی به دلیل روحیه ولایت پذیریای که دارد، حتماً انصراف میدهد. چون خود را مطاع رهبری میداند. وزیر اسبق بهداشت، بیش از 170 رأی در مجلس را برای وزیر پیشنهادی بهداشت، پیشبینی کرد.
نظر شما