مقامات جنبش فلسطینی حماس اعلام کردهاند که گذرگاه رفح در مرز مصر و نوار غزه پس از چهار روز تعطیلی، مجددا بازگشایی شده است.
ایوب ابو شعر مدیر گذرگاه رفح از سوی جنبش حماس، بدون اشاره به علل وقوع اختلاف میان دو طرف مصری و حماس، گفته است که این گذرگاه که تنها نقطه دسترسی فلسطینیان مقیم غزه به دنیای خارج محسوب میشود، روز چهارشنبه (18 خرداد، 8 ژوئن) مجددا پس از حل اختلافنظرها میان مقامات حماس و مصر بازگشایی شد.
طرف مصری عملیات بازگشایی این گذرگاه را در چهارم ژوئن (14 خرداد) و در پی اختلاف نظر با مقامات حماس متوقف کرد.
این در حالی است که قاهره پیش از این از بازگشایی دائمی این گذرگاه خبر داده بود.
ایوب ابو شعر گفت: "این گذرگاه امروز در هر دو مسیر رفت و آمد بازگشایی شده است."
گذرگاه رفح که تنها راه ورود و خروج برای بیش از 1.6 میلیون فلسطینی ساکن غزه است، مدت بیش از چهار سال در پی محاصره تحمیلی رژیم اسرائیل بسته و گذر افراد و انواع کالاها از آن غیرممکن بود.
تلآویو با همکاری رژیم حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر و دستنشانده امریکا، از سال 2007 میلادی تاکنون نوار غزه را تحت محاصره همهجانبه قرار داده است.
رژیم سابق مصر از سوی مردم و دولتهای کشورهای عربی به دلیل امتناع از بازگشایی مرز رفح، حتی در دوران حمله مرگبار اسرائیل به غزه در سال 2008 که به کشتهشدن هزار و 400 فلسطینی انجامید، تحت فشار قرار داشت.
ساکنان این منطقه از آن زمان در پی کمبود ذخیره مواد غذایی، آب سالم، سوخت و انرژی برق با شرایط سختی روبه رو بودهاند.
بازگشایی مجدد گذرگاه رفح خشم مقامات اسرائیلی را در بر داشته است و مقامات تلآویو نگرانی خود را نسبت به طرحهای مصر برای بازگشایی این گذرگاه ابراز کردهاند.
سازمان ملل متحد حصر تحمیلی اسرائیل بر نوار غزه را غیرقانونی خوانده و بارها بر لزوم توقف این محاصره تاکید کرده است.
گفتنی است، دولت جدید مصر از هنگام سقوط حکومت مبارک در ماه فوریه در سیاست این کشور در قبال مسئله غزه تجدید نظر کرده است.26149
پرس تی وی نوشت:
کد خبر 156252
نظر شما