مهر نوشت:

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با توجه به احتمال آبیاری برخی از مزارع کشاورزی با آبهای آلوده بر سالم‌سازی سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی تاکید کرد.

دکتر کاظم ندافی گفت: برای آبیاری سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی، ممکن است از آبهای آلوده و کودهای انسانی و حیوانی استفاده شود و علاوه بر آن حیوانات اهلی و وحشی در مزارع کشت سبزیجات و غلات رفت و آمد می‌کنند، بنابراین محصولات کشاورزی به انواع و اقسام تخم انگلها و میکروبها آلوده هستند و مصرف کنترل نشده آنها به صورت خام اعم از سبزی خوردن، سالاد فصل، تزئین ظرف غذا، همراه ساندویچ، ‌کاهو، هویج همراه با سالاد یا به صورت آب هویج، کلم، گل کلم و جوانه غلات باعث ابتلا ‌به انگلهای روده و بیماریهای عفونی روده ای مثل انواع اسهالها، حصبه، وبا و شبه حصبه و بالاخره بروز و اشاعه اپیدمی بیماریهای مذکور در جامعه می‌شود.

رئیس مرکز سلامت محیط کار به هموطنان تاکید کرد: برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماریهای روده ای حتما سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی را که می خواهند به صورت خام مصرف کنند طی چهارمرحله پاکسازی، انگل زدایی، ضدعفونی و شستشو سالم‌سازی کرده و سپس آنها را مصرف کنند.

وی در تشریح مراحل سالم‌سازی سبزیجات افزود: ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کرده شستشو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود و سپس آنرا در یک ظرف 5 لیتری ریخته بازاء ‌هر لیتر 3 تا 5 قطره مایع ظرفشوئی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده قدری بهم بزنند تا تمام سبزی در داخل کفاب قرار گیرد. مدت 5 دقیقه سبزی را در کفاب نگهداری سپس سبزی را از روی کفاب جمع آوری و کفاب را تخلیه کرده و ظرف و سبزی را مجدداً با آب سالم شستشو داده تا تخم انگلها و باقیمانده مایع ظرفشوئی از آنها جدا شوند.

ندافی، مرحله سوم سالم‌سازی را مرحله ضدعفونی عنوان کرد و گفت: برای ضدعفونی و از بین بردن میکروبها،‌ یک گرم نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پر از آب ریخته کاملاً حل کنید تا محلول ضدعفونی کننده بدست آید. سپس سبزی انگل زدائی شده را برای مدت 5 دقیقه در محلول ضدعفونی کننده اخیر قرار دهید تا میکروبهای آن کشته شوند. اگر پرکلرین در دسترس نباشد می توانید از یک قاشق مرباخوری آب ژاول 10درصد یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول 5 درصد استفاده کنید. ضمناً سایر گندزداهای موجود در بازار که دارای مجوز از وزارت بهداشت هستند نیز قابل استفاده هستند که در این گونه موارد باید مطابق دستورالعمل مندرج بر روی بسته بندی اقدام شود.

وی در خصوص مرحله چهارم سالم‌سازی که مرحله شستشوی نهایی سبزیجات است، افزود: سبزی ضدعفونی شده را مجدداً با آب سالم بشوئید تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس آنها را مصرف کنید.

4747

کد خبر 156624

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • غزاله IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
    0 0
    لطفا مطالب را باز تر و بیشتر توضیح بدهید ممنون2

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین