به گزارش رویترز، در خبری خوب برای یورو و اروپا، تا پایان ماه سپتامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگترین اقتصاد اروپا به ۳.۴ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل ۰.۲ درصد کمتر شده است. بدین ترتیب پایین ترین نرخ بیکاری آلمان در ۱۸ ماه اخیر به ثبت رسید. طی این مدت شمار بیکاران آلمانی با ۱.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در این ماه با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۴۴ میلیون و ۳۶۰ هزار نفر رسیده است.
مرکز آمار آلمان در گزارشی اعلام کرد بزرگترین اقتصاد اروپا در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ به میزان ۱.۸ درصد رشد کرده که این رشد، دومین رشد مثبت فصلی یک سال اخیر این کشور محسوب می شود. هم چنین در مقایسه با رشد فصل قبل رشد اقتصادی ۰.۱ درصد کمتر شده است. در بین بخش های مختلف، تشکیل سرمایه ثابت با ۴.۰ درصد بیشترین نقش را در ثبت این رشد داشته است. بدترین عملکرد هم مربوط به مخارج خانوار با منفی ۲.۱ درصد بوده است. مخارج دولتی نیز کاهش ۰.۲ درصدی داشته است.
خیز دموکرات ها به اخذ مالیات بیشتر از ثروتمندان آمریکایی می تواند منجر به آغاز دور جدیدی از فرار سرمایه به خارج کشور شود. هدف از این لایحه پیشنهادی سناتورهای آمریکایی که افراد با دارایی بالای یک میلیارد دلار یا متوسط درآمد سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در سه سال متوالی را هدف می گیرد، تامین مالی لایحه حمایتی یک تریلیون دلاری جدید دولت است. حدود ۱۰۰ ثروتمند آمریکایی مشمول لایحه پیشنهادی خواهند شد.
آمارهای منتشرشده مرکز آمار آمریکا نشان می دهد که میزان فروش خانه های جدید در آمریکا تا پایان ماه سپتامبر با افزایش ۱۴ درصدی نسبت به ماه قبل به بیش از ۸۰۰ هزار خانه رسیده است که این رقم ۹۸ هزار واحد بیشتر از چیزی است که در ماه آگوست ثبت شده بود. جذاب شدن مجدد بازار مسکن برای سرمایه گذاران می تواند یک فرصت جدید برای صعود دلار باشد چرا بخش قابل توجهی از خانه های گران قیمت معامله شده مربوط به سرمایه گذاران خارجی است.
باقی ماندن جریان سرمایه ورودی خارجی به چین در سطحی مستحکم بیش از پیش به تقویت جایگاه یوان منجر شده است. دادههای وزارت بازرگانی چین نشان میدهد که سرمایهگذاری خارجی مستقیم در چین در ۹ ماه امسال به ۸۵۹.۵۱ میلیارد یوان ( ۱۲۹.۲۶ میلیارد دلار) رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به سال قبل ۱۹.۶ درصد افزایش نشان می دهد. کشورهای عضو اتحادیه آ. سه. آن با ۳۱.۴ درصد کل سرمایه گذاری ها بزرگ ترین سرمایه گذار خارجی در چین بوده اند.
ادامه بالا ماندن نرخ تورم در سطح جهانی به یک نگرانی بزرگ در بازار ارز تبدیل شده است. جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا- با بیان اینکه این نهاد به زودی به برنامه خرید اوراق قرضه خود خاتمه خواهد داد نسبت به بازگشت تورم آمریکا به محدوده دو درصدی تا سال آینده ابراز امیدواری کرده است. از طرف دیگر جک دورسی- مدیرعامل توییتر- در یک پیام توییتری عجیب نوشت: ابرتورم همه چیز را عوض خواهد کرد. به زودی ابرتورم در آمریکا و بعد از آن در سایر نقاط جهان اتفاق خواهد افتاد.
فرا رسیدن سررسید پرداخت بدهی غول ساخت و ساز چینی به ضرر دلار تمام شده است. بدهی این شرکت چیزی حدود دو درصد کل تولید ناخالص داخلی چین است و بررسی ها نشان می دهد این شرکت دارایی های دلاری زیادی دارد که برای بازپرداخت بدهی هایش مجبور به فروش آن ها خواهد بود بنابراین معامله گران انتظار دارند در روزهای پیش رو حجم زیادی دلار توسط این شرکت چینی و بانک های دولتی پشتیبان آن به بازار تزریق شود تا این شرکت سرپا بماند.
متوسط نرخ تورم ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۳.۴ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا از سطح دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی فاصله گیرد. در اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۳.۶ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است. در مقایسه با ماه قبل، نرخ تورم در یک کشور کاهش و در ۲۵ کشور افزایش داشته است. یک کشور نیز هیچ افزایش تورمی را تجربه نکرده است.
موسسه رتبه بندی مودیز اعلام کرد در نتیجه همه گیری کرونا و وادار شدن دولت ها به حمایت از بازارهای پولی و مالی، مجموع بدهی دولت های جهان تا پایان سال ۲۰۲۰ از رقم ۱۳ تریلیون دلار عبور کرده که این رشد در یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. همچنین مجموع بدهی جهان شامل بدهی خانوارها، بخش دولتی و بخش خصوصی در بازه زمانی فوق به ۸۳ تریلیون دلار رسیده است تا رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شود. بدهی جهانی به نسبت بحران ۲۰۰۷ حدود ۲.۵ برابر بیشتر شده است.
ین که در روزهای اخیر شرایط بسیار سختی مقابل دلار را تجربه کرده است احتمالا باز هم چاره ای جز عقب نشینی مقابل دلار ندارد چرا که وضعیت تورم و همچنین بازار کار ژاپن کاملا با چیزی که بانک مرکزی این کشور هدفگذاری کرده، فاصله گرفته است. طبق اعلام کابینه این کشور، متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهی به آگوست با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به منفی ۰.۴ رسید که این رقم، یکی از کمترین تورم های ثبت شده در این کشور طی هشت ماه اخیر بوده است.
تاکنون بیش از ۲۴۶ میلیون و ۶۰۷ هزار و ۱۸۵ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و هزار و ۲۵۶ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۶۳ هزار و ۹۱۱ نفر، برزیل با ۶۰۷ هزار و ۱۲۵ نفر، هند با ۴۵۷ هزار و ۷۷۲ نفر، مکزیک با ۲۸۷ هزار و ۶۳۱ نفر و روسیه با ۲۳۶ هزار و ۲۲۰ نفر بوده است.
ماریو هدیجیاکاروس - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه بروکریج ایکس ام - گفت: برای معامله گران بازار ارز رویکرد فعلی بانک مرکزی اروپا قابل درک نیست و این در بلندمدت به ضرر یورو تمام خواهد شد. انتظارات تورمی بازار با سرعت زیادی رو به افزایش است اما بانک مرکزی اروپا کماکان نه حاضر به توقف برنامه خرید اوراق قرضه شده و نه نرخ بهره را افزایش داده است. با این حال فکر میکنم به زودی مجبور به این کار شوند.
شاخص دلار (نرخ های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۸۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۴.۱۱۲ واحد بسته شد.
شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا ۱۰ ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا، شاخص ۱۰ ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۲ دلار اعلام شد.
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۶۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۶۹ دلار مبادله شد. یورو ۱.۰۵ درصد پایین رفت و با رفتن به کانال ۱.۱۵ به ۱.۱۵۶ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۹ درصد افزایش به ۱۱۳.۹۰۷ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۲۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۰۲ یوان چین اعلام شد.
223225
نظر شما