دیوان عالی کشور سیف و عراقچی را مجرم ندانست

فارس نوشت:دیوان عالی کشور با نقض رای دادگاه متهمان ارزی اعلام کرد: متهمان، مجریان سیاست‌های کلان ارزی بوده‌اند، با این وصف مجرمانه تلقی نمودن عملکرد آنان و انتساب بزه اخلال در نظام اقتصادی کشور توجیه قانونی نخواهد داشت.

شعبه اول دیوان عالی کشور رای خود را درباره به پرونده متهمان ارزی که شامل نفر از جمله ولی الله سیف رئیس کل اسبق بانک مرکزی، سید احمد عراقچی معاون اسبق ارزی بانک مرکزی و فرشاد حیدری معاون سابق نظارتی بانک مرکزی و نفر دیگر را صادر کرد.

طبق رای دیوان عالی کشور همه متهمان این پرونده، مجریان سیاست‌های کلان ارزی بوده‌اند و با این وصف مجرمانه تلقی نمودن عملکرد آنان و انتساب بزه اخلال در نظام اقتصادی کشور توجیه قانونی نخواهد داشت.

همچنین طبق این رای پرونده برای بررسی مجدد به شعبه دیگری ارجاع می شود. بنابراین رای دادگاه قبلی مبنی بر مجرم بودن این متهمان توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده مجددا رسیدگی می شود.

متن رای دیوان عالی کشور به شرح زیر است:

مستدعیان اعاده دادرسی عبارتند از آقایان: 1- ولی‌الله سیف، 2- سیداحمد عراقچی، 3- سالار آقاخانی، 4- میلاد گودرزی، 5- سیدرسول سجاد، 6- احسان معافی، 7- علی اروند، 8- فرشاد حیدری، 9- میثم خدایی هر کدام از نامبردگان به شرح لایحه جداگانه‌ای با ادعای اینکه اقدامات صورت گرفته در توزیع ارز در اجرای سیاست بانک مرکزی و با هماهنگی مقامات نظارتی بوده است و هدف از این کار تسلط بر بازار ارز و کنترل آن می‌باشد استدعای تجویز اعاده دادرسی نموده‌اند.

وکلای آقایان ولی‌الله سیف و سیداحمد عراقچی در توجیه عملکرد موکلین خود به مدارک و مستنداتی اشاره کرده‌اند از جمله نامه‌هایی به شماره 1- نامه شماره 227928-96.7.19 دبیر شورای عالی امنیت ملی خطاب به رئیس جمهور که به موجب آن پیشنهاد شده مداخله در بازار به صورت مداخله فردایی به نحو پوششی صورت گیرد، 2- نامه شماره م 96/1267 - 96/7/22 دفتر رئیس جمهور موضوع ابلاغ دستور آقای رئیس جمهور مبنی بر اقدام لازم برای کنترل قیمت ارز، 3- نامه شماره م /97221282 - 1397/6/27 آقای عبدالناصر همتی رئیس وقت کل بانک مرکزی که مفاداً‌ در تأیید اقدامات صورت گرفته می‌باشد، 4- نامه شماره 3601/77/97- 97/6/20 وزیر وقت محترم اطلاعات که صراحتاً مداخله در بازار فردایی ارز را با اطلاع و هماهنگی، توصیه و دستور سلسله مراتب مقامات ذی‌ربط گزارش نموده در این نامه خصوصاً در مورد آقای سیداحمد عراقچی آمده است: نامبرده به عنوان مسئول ارزی دولت و کشور مداخله در بازار فردایی با اطلاع، هماهنگی، توصیه و دستورات مقامات ذی‌ربط انجام داده است.

همچنین در مورد آقای سالار آقاخانی معاون محترم وزیر اطلاعات طی نامه‌ای خطاب به دادستان عمومی و ا نقلاب تهران اعلام داشته آقای سالار آقاخانی با دستور بانک مرکزی و هماهنگی با این مرکز اقدام به فروش ارز فردایی طی چند ماه گذشته در بازار نموده است. مشارالیه مدارکی ارائه می‌دهد که بدواً‌ از وی تضمین کافی اخذ شده و تمام وجوه ریالی حاصل از فروش ارز را به حساب بانک مرکزی واریز کرده است. 

آقایان میلاد گودرزی و علی آروند نیز مدعی هستند صرفاً کارگر شرکت خدماتی آقای سالار آقاخانی بوده‌اند و هیچ تصوری را اینکه اقدام خلافی صورت بگیرد نداشته‌اند. وکیل آقای فرشاد حیدری مدعی است تهیه پاسخ‌نامه برای بازپرسی و امضای آن براساس روال اداری است به خصوص اینکه مسئولیت مفاد و محتوای نامه‌ایی که وی امضا کرده را آقای عراقچی برعهده گرفته است.

ادعای آقای احسان معافی این است که جایگاه حراست بنابر تقسیم‌بندی‌های اجرایی به موجب آیین‌نامه‌های اجرایی با ممنوعیت اقدامات اطلاعاتی مواجه است و فعالیت‌های اطلاعاتی توسط معاونت مربوطه در وزارت اطلاعات را ارائه می‌دهد که به موجب آن اعلام شده تمامی اقدامات صورت گرفته با اطلاع و هماهنگی وزارت انجام شده است.

آقای سیدرسول سجاد مدیرکل وقت امور بین‌الملل معاونت ارزی مدعی است عملیات ارزی هیچ ارتباطی با شرح وظایف شغلی و سازمانی وی ندارد و اشتباهاً مرتبط شده است و از طرف آقای سیداحمد عراقچی هیچ دستوری اعم از کتبی و شفاهی در فروش ارز به آقای سالار آقاخانی به اینجانب داده نشده است و هیچ دخالتی نداشته‌ام و فقط با توجه به وظیفه اینجانب بر کنترل حساب‌های بانک مرکزی در خارج از کشور پس از سپرده‌گذاری آقای سالار آقاخانی در پاسخ استعلام آن را تأیید کرده‌ام.

وکیل میثم خدایی کلاکی نیز در لایحه خود ضمن انتفای ارکان مادی و معنوی جرم ارتشاء مدعی شده بخش عمده وجوه دریافتی از آقای سالار آقاخانی حق‌المشاوره و همکاری و اجرای طرح‌های اقتصادی شرکت‌ تجاری مشارالیه بوده است و مبلغی نیز به صورت قرض‌الحسنه بود و موکل هیچ دخالتی در فعالیت ارزی نداشته است. 

مطالب مذکور و نامه‌ها و مستندات فوق‌الذکر جملگی حکایت دارد که مستدعیان اعاده دادرسی، مجریان سیاست‌های کلان ارزی بوده‌اند با این وصف مجرمانه تلقی نمودن عملکرد آنان و انتساب بزه اخلال در نظام اقتصادی کشور توجیه قانونی نخواهد داشت. علیهذا با اعلام اینکه در خواست‌های متقاضیان با بند «چ» ماده 474 قانون آیین‌ دادرسی کیفری منطبق است ضمن تجویز اعاده دادرسی پرونده جهت رسیدگی به شعبه دیگر (هم عرض دادگاه صادرکننده رأی) ارجاع می‌گردد. مضافاً آنچه در محکومیت آقای سالار آقاخانی در پرداخت رشوه و آقای میثم خدایی در اخذ رشوه مطرح شده با مخدوش شدن اصل موضوع فاقد مبنای قانونی خواهد بود.

شعبه اول دیوان عالی کشور 

رئیس: سیداحمد مرتضوی مقدم 

عضو معاون: سیدابوالحسن هاشمی امامزاده

۴٧۴٧

کد خبر 1584706

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی GB ۰۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    48 22
    بخاطر حبف و میل میلیاردها دلار بهشون پاداش هم بدین خوبه ؟ وای بر شماکه تیشه به ریشه کشور و شیعه می زنید لعنت خدا بر شما .
  • سید IR ۰۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    49 13
    پس معلوم شدمقصرمردم هستن وبس
  • US ۰۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    27 1
    اخی ماکه نفهمیدیم چی شد
  • TR ۰۵:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    28 9
    آقا اصلا مقصر خود مردم ایران بودن ول کنین اینارو بیگناهای بدبختو
  • TR ۰۵:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    17 5
    آقا اصلا مقصر خود مردم ایران بودن ول کنین اینارو بیگناهای بدبختو
  • بی نام IR ۰۶:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    26 3
    تنها مجرمان واختلاسگران دزدان وغارتگران پول نفت وگاز مردمن اینا که حتی راه دزدی رو بلد نیستن چرا چون پارتی کلفت دارن کار کرده رو براتون دوسوته نکرده مهیا میکنن
  • حسن IR ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    33 5
    کاری با رای دیوان ندارم ولی اگر شما یک پرونده ای در دیوان داشته باشی حداقل ۳سال طول می کشد تا رای بدهند بس این چطور شد خارج از نوبت رسیدگی گردید عدالت اسلامی کجا رفت
  • مهدی IR ۰۶:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    21 3
    مگه قرار بود مجرم شناخته بشن
  • حسین IR ۰۶:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    21 3
    اشتباه محاکمشون کردیت ، در در حالتی حق با مسئولین است ولو اشتباه چون اینها از جانب خدا منصوب شده اند
  • IR ۰۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    21 3
    بله برا چی مجرم باشند همینجوری مملکت هست که هر بلایی سر اقتصاد کشور بیاد آقایان ترس ندارند چون ميدونند قانون کشور ازشون حمایت میکنه ویک دوتا تبصره برا اعمال مجر مانه شان می چسبانند واز گناه مبرا میشند
  • فتاحی IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    14 5
    آقایون بقول ما بختیاریا (په بوم ای بلانه سرمو اورد؟) یعنی پس پدر من بوده این بلا را بسرمون آورده؟ دستتون درد نکنه !!!! ببخشید خبری نبود . کی بود کی بود من نبودم
  • سپهر IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    24 2
    از اول هم معلوم بود همه این کارا زیر سر جناب خان است. رامبد جوان هم شریک جرم است.
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    11 2
    بس مجرم کی همان ملت هشتاد میلیون جمعیت تا حالا چهل سال است مجرم شناخته نشده همه اینها معصوم هستند مجرم کسی که حرف حق میگه ولی کسی نیست گوش کنه
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    27 2
    با این اوصاف کدوم احمقی بدون دلیل و مدرک برای افراد نامبرده حکم مجرم و زندانهای چندساله صادر کرده . حالا اینها شانس اوردند و دیوان عالی پرونده و مستندات بی گناهی اینها رو بررسی کرده وای به حال اون بدبختهایی که بدون دلیل توسط قاضی های ناعادل و کج فهم محاکمه و زندانی میشن .
  • جعفر IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    32 5
    من از همون اول گفتم این بندگان مظلوم هیچ گناهی ندارند!!!!!!!!!!¡!؟؟?؟؟؟؟ بابا گناهکار منم ...من....!!!!!¡!!!!¡
  • مهدی IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    24 6
    پس کی گناه کاره خودتان را مسسسسخره کردین یا مردم
  • دانشجو IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    14 2
    خدا را شکر چرا این افراد باید مجرم باشند اولا بانک مرکزی باید استقلال داشته باشد که اقای سیف وافراد این استقلال را نداشتن خدا شکرکه این افراد از بزه مبرا شدند
  • بیژن IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    21 4
    نباید هم وقتی سفارش میشوند مجرم شناخته شوند،انان فقط از دستورات پیروی کردند
  • نورالله گرشاسبی IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    11 1
    البته مجرم آن دله دزدی است که در نتیجه سیاستهای غلط اقتصادی بر اثر فشار آفتابه ای دزدیده!
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    12 2
    امان ازوقتی که.......
  • سجاد IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    18 4
    معلومه که چاقو دسته خودش رو نمیبره
  • IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
    18 3
    بقیه چکارشون کردن که نوبت اینهاباشه فقط مردم را احمق حساب میکنن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین