۰ نفر
۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰
مبلغ طلب ایران از عراق چقدر است؟

بخش خصوصی وصول طلب خود بابت ارائه خدمات و اجرای طرح‌های صنعتی در عراق را از طریق صرافی‌ها و یا مجاری دیگر انجام می‌دهد که ممکن است هزینه‌ای از این بابت متحمل شود، اما اینکه در این میان طلبی از بین رفته باشد صحت ندارد.

عراق پس از چین دومین شریک تجاری ایران است، در شرایط امروز اقتصاد عراق، بازرگانان، فعالان اقتصادی و شرکت‌های بزرگ، کوچک و متوسط ایرانی در همه حوزه‌هایی که توانمندی دارند از خدمات فنی و مهندسی گرفته تا تامین نیازهای اساسی می‌توانند از بازار عراق سهم داشته باشند.

حجم مبادلات تجاری میان ایران و عراق تا ماه گذشته حدود هشت میلیارد دلار بود که این میزان تا پایان سال به 10 میلیارد دلار خواهد رسید. البته اگر مبادلات غیررسمی مانند بازارچه‌های مرزی را به این میزان اضافه کنیم حجم مبادلات بیشتر خواهد شد.
این در حالی است که حجم مبادلات 14 میلیارد دلاری را هم ثبت کردیم ضمن اینکه هدف‌گذاری صورت گرفته برای حجم مبادلات دو کشور، 20 میلیارد دلار است که این شدنی است. عزم مسئولان دو کشور بر حل چالش‌های پیش روی افزایش مبادلات، قرار گرفته است.
در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی ایران به عراق مشکل 20 ساله موجود در راه‌اندازی راه‌آهن شلمچه به بصره پیگیری شد که در سطح مسئولان قول داده شده که این چالش حل شود و اگر این مشکل رفع شود زمینه توسعه مبادلات را نه تنها با عراق بلکه با کشورهای دیگر هم خواهیم داشت.

با عراق به طور مستمر یک حساب جاری داریم یعنی به صورت مداوم انرژی از جمله گاز به عراق صادر می‌کنیم و به صورت مستمر پول خود را به اشکال مختلف دریافت می‌کنیم. از این رو مبلغ طلب ما از عراق ثابت نیست، اما به طور متوسط مطالبات ما از عراق پنج تا هفت میلیارد دلار است که البته این طلب بیشتر مربوط به بخش دو دولت در عراق و ایران است. ممکن است در کارهای پیمانکاری، اختلافاتی میان دو طرف باشد که این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد ضمن اینکه قول داده شده همین مشکلات هم رفع شود.

بوروکراسی‌های موجود از جمله متغیر بودن مقررات، استاندارد و چالش شبانه روزی بودن گمرک در روند تجارت دوجانبه با هر کشوری ممکن است وجود داشته باشد با این وجود بازار عراق برای فعالان اقتصادی ایران و عراق فرصت بسیار مناسبی است به شرط آنکه عزم برای حضور در بازار عراق مستمر باشد که در این صورت امکان موفقیت دربازار عراق چه در اقلیم و چه در جنوب عراق بسیار بالاست.
هم اکنون در حوزه‌های مصالح ساختمانی، محصولات غذایی، مواد شیمیایی، محصولات نساجی، خدمات به ویژه خدمات فنی و مهندسی، فولاد و ترانزیت تبادل خوبی با عراق در حال انجام است این یعنی برای فعالان اقتصادی ایرانی در حوزه‌های مختلف از پلاستیک تا نیروگاه، امکان داشتن بازار در عراق وجود دارد.

* رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1588338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
    8 1
    اگر فرصت کردید، طلب مردم ایران بابت جنگ تحمیلی رو هم از عراق محاسبه و مطالبه نمایید.
  • IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
    8 1
    پس غرامت جنگ چی شد؟؟ کویت از عراق غرامت گرفت. آیامسئولان مملکتی ما فقط بلدند جیب مردم خودشونو خالی کنند؟؟
  • IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
    8 0
    یکهزارمیلیارد و یکصد میلیون دلار بهمراه بهره سی و چند ساله آن به اضافه پنج میلیارد دلار
  • سکووت IR ۰۵:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    1 6
    عراق راه دنیای اسلام و راه یکه کردن دنیاست و راه نابودی ظالمان تاریخ برای ما .....عراق و ایران نداریم ما یکی هستیم ...کدورتها تمام شد ..الان دنیایی میسازیم بدور از هرگونه ظالم اگر حضرت آدم اشتباه نمیکردخیلی از کارها الان نمی شد ..باعث اصلی شیطان است ما باشیطان می جنگیم ..بااااااید شکسته دهیم تا ..........!
  • محسن IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    7 0
    کویت چند روز پیش مبلغ خسارتی که بابت حمله رژیم بعث به آن کشور وارد شده بود را از عراق گرفت ، خسارت هشت سال جنگ تحمیلی که توسط کشور عراق به ایران عزیزمان وارد شد چقدر است و کی بحساب کشورمان واریز خواهد شد
  • مهدی IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    0 0
    حالاکه عراق غرامت جنگ کویت رو داده و کمک های مارو در جنگ با داعش فراموش کرده و صدر و دوستانشان دنبال عرب گرایی خودشان هستند طلب ما را بابت خسارتهای که در جنگ 8 ساله مطالبه کنید اگر یک جو ایرانی بودن دارید و دنیال منافع ما هستید اینا ببینید چطور کنسول گری ما را آتش زدن اقا ما بااینا دوستیم ولی بدهی مان را می خواهیم......