«جس گودل» بر خلاف دختران هم سن خود علاقه ای به کارها و مشاغل زنان نداشت و بلافاصله بعد از اینکه از دبیرستان محل زندگی خود در سال 2001 فارغ التحصیل شد به جای دانشگاه تصمیم می گیرد، مکانیک شود و با همین شغل نیز در لیست نیروهای اعزامی به ژاپن در ارتش آمریکا استخدام میشود.
او سالهایی در اوکیناوای ژاپن به تعمیر وسایل و تجهیزات موتوری پرداخت ولی در سرش رویای حضور در عراق را می پروراند و به خاطر همین با اولین درخواست نیروهای نظامی ارتش آمریکا در عراق در لیست افراد داوطلب ثبت نام کرد. وی در گفتگو با تری گراس، خبرنگار فرش ایر، که یک مجله نظامی است، گفته بود که در ژاپن احساس خفگی می کرده و می خواست در یک میدان جنگی واقعی حضور پیدا کند که عراق گزینه اول بود. بنابراین در سال 2004 وقتی نیروی تفنگداران دریایی واحد ویژه در عراق درخواست نیرو دادند گودل بلافاصله ثبت نام کرد و در نیروهای ذخیره به عنوان مکانیک پذیرفته شد.
در جوخه ای که او خدمت میکرد، وظایف افراد قبل از ورود به دسته تعیین شده بود که همه بر اساس نوع مهارت انجام وظیفه میکردند که طبیعتا گودل نیز باید به تعمیر وسایل و تجهیزات موتوری میپرداخت ولی وی در کتاب خاطراتش با عنوان «سیاهش کن: مرگ و بعد از آن در عراق» هیچ اشاره ای به تجهیزات قابل تعمیر نکرده است.
به گزارش خبرآنلاین، در حالیکه او به صورت داوطلب برای تعمیر وسایل و تجهیزات به عراق رفته بود، اذعان می کند که آنجا وسیلهای برای تعمیر وجود نداشت و فقط به نیروهایی نیاز بود که برای کشتن و کشته شدن به آنجا رفته بودند. گروهبان سردسته نظامیان پایگاه اوکیناوای ژاپن به او گفته بود که شرایط متفاوتی در عراق تجربه خواهد کرد و او این شرایط متفاوت را به جای بوی روغن و نفت بوی مرگ احساس می کند.
در این جوخه در عراق، یکی از فعالیتهای او دسته بندی وسایل ضروری و شخصی جنازه های آمریکایی و ثبت جنازه های عراقی بود. او حتی نامه ها و عکس های سونوگرافی کودکان متولد نشده سربازان آمریکایی را جمع می کرد و بعد از دسته بندی و شناسایی به کشورشان می فرستاد. وظایف او البته کمی تخصصی تر هم می شد که گاهی اوقات از تخصص مکانیکی و شاید نقشه کشی خود استفاده می کرد. برای نمونه او وظیفه داشت طرحی شماتیک از اجساد تهیه کند که قسمت های بدن از دست رفته اجساد را تیره و سیاه می کرد. درون تابوت های حاوی اجساد سربازان آمریکایی اجسادی پیدا می شد که آثار عجیب و غریبی روی پوست خود داشتند که گودل مسئول این بود که آن قسمت ها را سیاه کند.
جس گودل، بعد از هشت ماه خدمت در ارتش آمریکا در حال حاضر در منطقه بوفالو نیویورک زندگی می کند و قصد دارد پائیز امسال مدرسه و دانشگاه را ادامه دهد. وی چند سالی است که به خانه بازگشته ولی مشکلات جدیدی برای او ایجاد شده است. مثل بسیاری از سربازان آمریکایی که هنوز نوع بیماری های روانی و افسردگی آنها تشخیص داده نشده است او نیز با برخی مشکلات عجیب و غریب روحی روبرو شده که خودش نیز نامشان را نمی داند. ولی با این وجود آماده است به سربازان دچار اختلالات روانی کمک کند.
ان پی آر/ 21 ژوئن/ ترجمه محمد حسنلو
6060
نظر شما