جمعه روز ی از روزهای آغاز جوانی و اتاق آخر شبستان مسجد شارعی که پاتوق ما بود برای جلسه محفل انس با قرآن ودم غروب و وصف روحانی سالخورده و اهل دلی از فضلای قم که قرار بود از آن شب امامت مسجد را بر عهده بگیرد .

و گفتند : حاج آقا آمد ،‌نامش حاج آقا امجد . نامی که ماند برای ما و آیت الله امجد و استاد امجد و حضرت ایت الله و جناب استاد هیچ وقت روی زبانمان نچرخید . حاج آقای ما از راه رسید و در ذهن و دل و خاطر ما با همان قامت بلند و قدم زدن سریع و لبخند شیرین ماندگار شد .

حاج آقای ما آمد و در تهران ماند و با همان شوریدگی و سادگی و بی تکلفی که " تکلف گر نباشد خوش توان زیست " و با بی تعلقی که " تعلق گر نباشد خوش توان مُرد " . حاج آقا یما از همان عصر جمعه که به تهران آمد در دل جوان ها و دانشجو ها و طلبه ها جا گرفت و شد حاج‌آقا امجد . بعدها هم هر چه از آیت الله بهاء الدینی وصفش را شنیدیم یا از حضرت آیت الله بهجت اشاره ای دیدیم یا در محضر آیت الله جوادی نکته ها خواندیم باز همچنان آیت الله نازنین و دوست داشتنی و نزدیک و راحت ما همان حاج آقا امجد بود.

دیگر ما بودیم و حاج آقا . در مدرسه عالی شهید مطهری ، در کوی دانشگاه تهران ، در حلقه دعای سمات ، در روضه محرم و صفر ، در قم و دماوند وتهران ، آخر شب یا میانه روز . هر سؤال پاسخی سریع داشت پیش حاج آقا و هر مشکل راه حلی ساده ، گویی این مرد زندگی نداشت ، گویی خانواده نداشت ، گویی استراحت نداشت .

وقتی دلمان می گرفت دست بر سرمان می کشید و وقتی آشفته می شدیم آراممان می کرد . وقتی به دیوارهای بلند و درهای بسته می خوردیم با مهربای راهی می یافت و وقتی به چهره های عبوس و اخمهای درهم می رسیدیم لبخند و مهربانی او بود که امیدمان می بخشید .

مسافری بود که روی زمین قرار نمی گرفت و به چیزی بسته نمی شد ، این آزادگی و رهایی ، این شوریدگی و بی قراری شیفته مان می کرد . شاید برای همین بود که خانه ای نداشت و زندگی اش را دو سه بار کامل بخشیده بود . درها را باز کرده بود که هر کسی هر چه نیاز دارد بردارد و برود . یکی یخچال را نیاز داشت و یکی فرش را و دوباره حاج آقا بود که با همراهی بانوی صبور و همراه زندگی اش از نو شروع می کرد با میز شکسته ای یا فرش پاره ای .

امجدحاج آقا شد پدر برای همه مان ، وقتی خواستیم برویم خواستگاری او را جلوتر فرستادیم و وقتی بچه دارشدیم او در گوش نوزادمان اذان گفت . وقتی خانه اجاره کردیم او به مهمانی کوچکمان آمد و وقتی ماشین خریدیم او در کنارمان نشست .
در نرمریز اشک با او " علی علی مولا " گفتیم و در گرمسوز آه " مکن ای صبح طلوع " را ناله کردیم . در زیارت خورشید خراسان با او همقدم شدیم و در پابوس ماه قم او را همراهی کردیم . کتب اگر خواندیم با او خواندیم و بحث اگر کردیم با او گفتیم و شنیدیم . هم حلقه اتصال و پیوند ما جوان تر ها بود با بزرگان حوزه و پیران عالم عرفان و معنویت ، و هم از افتادن به بیراهه هایی به ادعای عرفان و سلوک و معنویت بازمان می داشت که مردانه می ایستاد و می گفت : " آمده ام تا دکان ها و کاسبی ها را تعطیل کنم "

در روزگاری که کمتر کسی " آخوندی " می کند به معنای پدری و همراهی و همدلی . در روزگاری که کمتر کسی رها و بی تعلق و بی بستگی است ، در روزگاری که هزار و یک ملاحظه و مناسبت و مراعات در لابلای هر کلام و نگاه و حرف و حدیث هست وجود مردی به نام " محمود امجد " گمشده ما بود .
حاج آقا مال ماست ، نه مال کسانی که با هزار و یک فتنه و نیت شوم در پی مصادره اش هستند . حاج آقا مال ماست ، نه مال کسانی که تازه از راه رسیده اند . حاج آقا مال ماست نه مال آنها که دیر آمده اند و می خواهند زود بروند .

حاج آقا مال ماست و برای همین دلمان می گیرد وقتی می بینیم برخی از صفا و سلامتش سوء استفاده می کنند . برای همین نگران و اشفته می شویم وقتی می بینیم چنگال های خطرناکشان را برای دریدن آبرو و حرمتش تیز کرده اند . برای همین می ترسیم وقتی می بینیم این پدر و برادر همدل و همراه را می خواهند از ما بگیرند .

شاید برخی از دیدگاه ها و افکار ایشان را نپذیریم ، شاید بعضی مواضع سیاسی ایشان را نپسندیم ، شاید گاهی سلیقه هایمان متفاوت باشد ، اما این همه باعث نمی شود پدری و برادری این مرد نازنین را فراموش کنیم . این همه موجب نمی شود قدر و قیمت این گوهر کمیاب را ندانیم ، این همه سبب آن نیست تا از خاطر مان برود که " به هر الفی الف قدی برآید "

حاج آقا بزرگ اسـت ، دوست داشتنی است ، قیمتی است اما معصوم نیست . ما مرید و نوچه او نیستیم که او اصلا آمده تا بساط همین مرید بازی ها و نوچه گری ها را به هم بزند . حاج آقا بزرگی است که ممکن است اشتباهات بزرگ هم بکند و افسوس که این روزها عادت کرده ایم همه را معصوم بخوانیم و بدانیم .

حاج آقای ما قیمتی است و برای همین به او طمع می کنند ، دوست داشتنی است و از همین روی به سراغ او می روند ، عزیز است و به همین خاطر برایش نقشه می کشند ، اما هر چه هست حاج آقا مال ماست . بی خود به او طمع دارند و بی جا به او چشم شوم دوخته اند . حاج آقا مال ماست و برای ما خواهد ماند .

حاج آقای ما ممکن است عصبانی شود ولی هرگز سخنی نخواهد گفت که آسایش دشمن را به دنبال داشته باشد . ممکن است دل نازکش بشکند ولی محال است کلمه ای بر زبان بیاورد که دل دوستان خدا را بیازارد . ممکن است انتقادی بکند ولی هیچ گاه این انتقاد از مرز این خانه و این خانواده بیرون نخواهد رفت .

حاج آقا مال ماست و دل های پریشان ما مثل فرشتگان قدسی پیرامون وجود نازنینش مراقب است . حاج آقا مال ماست و دعاهای همیشه ما مثل دیوارهای بلند ، نام و حرمتش را پاس می دارند . حاج آقا مال ماست و اشک هایمان ، لبخندهایمان ، نگاه هایمان مثل زنجیری دل نازنین او را به خاک این عقیده و باور و تعهد بسته است .

حاج آقا مال ماست ، بیهوده خود را معطل نکنید . او که هماره زمزمه اش " خدایا چنان کن "‌بوده است " سرانجام کار " ش " جز " تو خشنود باشی و ما رستگار " نخواهد بود و " الهی عاقبت محمود گردان را به نام محمود او نوشته اند . خیالتان را راحت کنم . حاج آقا مال ماست .

کد خبر 160233

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م.ر.الف DE ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    1 0
    نفستان گرم و قلمتان پاینده باد. شخصا خیلی لذت بردم. حق همین است که نوشته اید. امید است برخی نزدیکان حاج آقا به هوش آیند." قال یا نوح. انه لیس من اهلک. انه عمل غیر صالح. فلاتسئلن ما لیس لک به علم. انی اعظک ان تکون من الجاهلین."(46 سوره هود)
  • بدون نام SE ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    3 1
    دوبار دیگه انتقاد بکنن همین شما میاین بی بصیرت خطابشون میکنین.
  • بدون نام IR ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    7 1
    اتفاقا حاج آقا مال ماست به خاطر مواضع سیاسیش
  • روح الله IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    2 0
    بدترین مطلبی که از اقای زائری خوندم.یک جورهایی انگار تعیین تکلیف کردید.انگار خودتان و فکرتان را از آیت الله امجد برتر دانسته اید.از کجا خط کش تعیین دوست و دشمن را گرفته اید؟ مطلبتان پر بود از قضاوت اگر چه در لفافه.خلاصه خیلی بدم اومد
  • بدون نام CH ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    3 2
    بسیار منطقی و عادلانه بود.
  • سید محمد رضا IR ۰۲:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    0 0
    من از مشتری های نشریه "خانه" به مدیر مسئولی آقای زائری بودم.از تعطیلی نشریه و حبس ایشان بسیار ناراحت شدم.هنوز متن دفاعیات ایشان را داریم.اکثریت هیئت منصفه ایشان را مجرم دانستند اما همه ی آنها وی را مستحق تخفیف دانستند.قبل از تعطیلی نشریه پس از نماز جمعه در مشهد خودم شاهد بودم که چگونه گروه های فشار درحالیکه یکی از شماره های نشریه را در دست داشتند شعار میدادند:«خانه توقیف باید گردد»
  • د . ا IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    3 0
    شما هم افراد را تا جائی مال خود می دانید که مثل شما فکر کنند وتصمیم بگیرند و اگر قالبهای خشک موروثی را بشکنند و از دردهای نهان و پیدای مردم بگویند که به خاطر مصلحت و به قول شما شاد نشدن دشمن همیشه انکار شده ، دیگر حاج آقا نیست . اهل ... می نامیدش . حسن ایشان و تفاوتشان با امثالکم اینست که هیچگاه حقیقت را قربانی مصلحت نکرده ند.
  • بدون نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    0 0
    چرا دوست دارید کسایی که ادعا می کنید مال شما هستند رو برنجونید که بعدا بخواهید این طوری مقاله بنویسید. این رفتار شما با همه ی مردمیه که عقاید متفاوت دارند.همه مال این کشوریم ولی تا وقتی مثل شما فکر کنیم.مقاله ای هم که با عمل شما متفاوت باشه، جز پر کردن صفحه فایده ای نداره!
  • بدون نام IR ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    3 0
    باحال شده مملکت. هیچ استادی حق نداره انگار به شاگرداش بگه دارید اشتباه می کنید. شاگردها هستند که میگن استاد ما از خط ما خارج شده!!
  • بدون نام IR ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    0 0
    matn bish az had ehsasi bud.iradi ham nadare albate.
  • علیزاده IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    0 0
    دستمریزاد مرد. آنها حق را به مسلخ ناحق می برند و خود دم از حق کشی می زنند. روزی خواهد آمد که حق روشن خواهد شد.
  • atieh IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    0 0
    خیلی جالبه به جای گیس وگیس کشی ویار کشی ببینید حرف حساب چیست .هین آقا با این توصیفاتی که شما از او دارید حرف دیگری غیر از آچه شما ،قای زایری میگویید.می گوید .به حرفش گوش کنید او که دنبال منافع شخصی نیست دلسوز نظام هم هست و شما شک ندارید .پس کمی اندیشه کنید.
  • مسلمان IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    1 0
    تمامیت خواهی ویژگی بارز شماست، حاج آقا مال شماست، امام مال شماست، انقلاب مال شماست، آقای زائری مگه ما همه یک ملت نیستیم چرا ما دیگران می کنید همین حرفهای شما عین تفرقه و فتنه انگیزی است اونوقت به دیگران اتهام فتنه می زنید، تازه خود حاج آقا رو هم قبول ندارید تا جایی که به نفعتون بود قبولش داشتید ولی اگه خلاف نظرتون بگه دیگه معصوم نیست وای بر ما که شما مبلغ دینمون باشید
  • بدون نام A1 ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    1 0
    دقیقا به خاطر دلایلی که در بالا خودتان ذکر کردید، یعنی "بی تعلقی" است که ایشان مواضع خود را بی واهمه اعلام می کنند. اگر ایشان قرار بود نگران این باشند که " مال شما باقی می مانند یا نه" سکوت می کردند
  • بدون نام IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    3 0
    درود و رحمت بی پایان خداوند بر حاج آقای امجد
  • بدون نام IR ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    2 0
    چه طور می توانید به حاج آقای امجد بزرگوار تهمت بزنید که ایشان تحت تأثیر دیگران هستند؟ افراد با درجه تقوای کمتر هم مراقبند در موضع گیری خود تحقیق کنند و تحت تأثیر کسی نباشند چه برسد به آقای امجد
  • بدون نام IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    0 0
    جناب آقای زائری، وقتی آدم گوشش را به روی سخن حق نبندد ، امیدی هست که حقیقت را بیابد، ولی اگر تا هر کسی سخن مخالفی گفت، با گفتن این جمله که "به سراغ او رفته اند ، برایش نقشه کشیده اند" و دلخوش کردن به اینکه"برخی از صفا و سلامتش سوء استفاده می کنند" گوش خود را به روی ندای حق ببندد، آیا باز هم امیدی هست؟ چه طور با این قاطعیت موضع خود را حق می دانید و مخالف خود را فریب خورده دیگران می دانید؟
  • بدون نام IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    2 0
    حاج آقا مال هیچ کس نیست، که اگر قرار بود مال کسی باشد در برابر ناحقی باید سکوت می کرد تا به مذاق هم دسته ایهایش تلخ نیاید
  • بدون نام IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    1 1
    خیلی ها مال شما بودند اما حالا دیگه نیستند..آزاد شدند و بصیرت واقعی پیدا کردند
  • بدون نام IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    1 0
    اگر حاج آقا مال شما است، چرا شاید برخی از دیدگاه ها و افکار ایشان را نپذیرید ، چرا شاید بعضی مواضع سیاسی ایشان را نپسندید ، چرا شاید گاهی سلیقه هایتان متفاوت باشد؟ اگر مال شما است، بايد کارهايش را هم قبول کنيد!
  • فروهر IR ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    1 0
    لطفا در صورت عدم انتشار برسونید به دست حاج آقا زایری چه متن از خود متشکری! شما مرکز جهان و ختم عقل و اخلاقی؟ گمراهی و حقانیت به نسبت دوری و نزدیکی آنچه شما درست میپنداری سنجیده میشه؟ و حاج آقا هم یکی از ما یملک شماست که حالا که دل آزار شده کم کم باید گذاشتشون تو انباری؟ أحب الناس إليّ من أهدى إليّ عيوبي ؟ یا ابغض الناس؟ میگم قول معصوم ایراد داشت که با معیارهای لوس و من درآوردی آسایش دشمن و خاطر نازک دوست جایگزینش کردی؟
  • بدون نام GB ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    0 0
    yek joori mifarmaeed "male maast" engar tashrif bordid abdolabad mashin moamele konid.
  • بدون نام IR ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    1 0
    تفاوت سلیقه ی ما با حاج آقای امجد در رهبری نیست چون تمام کساتی که حاجاقا را می شناسند می دانند ایشان می گویند کسی را در حال حاضر بهتر از آقای خامنه ای برای رهبری نداریم-اما برخی از نزدیکان ایشان آنچه را دوست دارند بشنود فقط می شنود نه همه ی حرف های حاجاقا را
  • امیر احمد IR ۰۴:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    1 0
    از آقای زائری انتظار این جور نوشتن را نداشتم، ظاهرا شاگردی را فراموش کرده اید جناب زائری! اگر می خواهید نه سیخ بسوزد نه کباب سنگین تر این است که اصلا ننویسید! درود بر سنبل تقوی آیت الله امجد.
  • عباس سعيدي IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 0
    جناب آقاي زائري با عرض سلام وعرض ارادت مجدد -يادمان باشد كه به نص آيات الهي همه ما دائم در معرض امتحان الهي هستيم ولذا همواره دعاكنيم همديگر وخودمان را كه در ابتلائات الهي سر بلند واز وساوس شيطان مصون باشيم يادمان باشد كه شيطان پس از عمري عبادت وبندگي الهي سر از فرمان الهي پيچيد - يادمان باشد كه فرداي روزگار ممكن است شيطان ووسوسه هاي او مارا هم دچار ساخته و ازامتحان الهي مردود شويم وبراي همين امام ما فرمود ميزان حال فعلي افراد است.
  • سعید IR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    1 0
    هچکی مال هیچکی نیست.ایشون شیئ نیستند.عقل و درایت داره و راهشو خودش انتخاب کرده.اگه به شما بود که باید از شما اجازه میگرفت.حق با شماست دوره ی مرید و مرادبازی تمومه.حاج آقا مال اونائیه که واقعیتو میبینن نه توهمات مالیخولیائی رو، حاج آقا زائری
  • منصور IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    2 0
    من خیلی متعجبم اصلا علامت تعجبم خیلی مملکت وحشتناک شده هرکی نظرشو میگه سریع میگن گولش زدن عامل اسراییله دشمن شادکنه آقای زائری اگه واقعا شاگردی ادب شاگردی به جا آور بابا آیت الله امجد خودش عقل داره میدونه و میفهمه که چی میگه ملت هم حرف همه رو گوش میدن و طبق تشخیصشون عمل می کنن والسلام
  • علی A1 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    2 0
    حاج آقا امجد مال خداست مال حق است ما امید و روشنگری و تقوی است . او مال شما نیست. شما بی بصیرت های که احمدی نژاد را تا این حد بالا بردید و حالا بر زمینش می زنید مال شما همان یک لقمه نانی است که بابت به به و چه چه گفتن شما در نزد قدرتمداران می گویید . امجد متعلق به ملت ایران است به همه آزادگان و مبارزان راه ازادی
  • بدون نام IR ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 0
    "دل های پریشان ما مثل فرشتگان قدسی پیرامون وجود نازنینش مراقب است " واقعا این قسمت نوشته تان جالب توجه بود.شما فرشته اید و قدسی و حاج اقا اشتباه میکنند نه؟ متاسفم.کاش چشمتان را باز کنید و ببینید چه برسر مردم واعتقاداتشان امده.
  • بهمن IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 1
    به نظرم این گام اول است که آن را آقای زائری برداشته‌اند اما به این ختم نخواهد شد آنقدر پیش می‌روند که شیخ محمود را وادار به بیانیه‌ای به مثابه توبه‌نامه کنند. جالب است آقای زائری که سیدحسن نصرالله را می‌ستاید حاضر است شیخ امجد را در کنج عزلت و عرفان ببیند! و به خیال خودش در این نوشتار کوشیده تا علاج واقعه قبل از وقوع کند. راستی چرا همه آزمایش‌های الهی مال منتقدین و معترضین است؟؟؟
  • بدون نام A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۲
    1 0
    حاج آقا مال خداست نه شما که بخواهید اون طور که شما دوستدارید ایشون رو ببنید
  • بدون نام IR ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    0 0
    بسم الله الرحمن الرحيم بسيار زيبا و به جا آنهايي كه فكر كرده اند حاج آقا امجد رو مي تونن ازشون سو استفاده كنن غلط كرده اند. كسايي كه از نزديك حاج آقا رو مي شناسن مي دونن اين متن چه بجااست
  • رضا IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
    2 0
    به نظر من بهتره ما آدما بجای اینکه عقاید خودمون رو خط کش و میزان سنجش عالم بدونیم بزاریم همه عقایدشون رو مطرح کنن وسپس فاصله خودمون رو با اون عقاید و آدما بسنجیم . هچ کس مال هیچ کس نیست همه آزاد آفریده شدن . مگر در منظر آدمای تمامیت خواه که فکر میکنن همه چیز مال اونهاست و هر چیز خلاف میل اونها بطل و نا درست .
  • نیلوفر IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    1 0
    شما همون آقای زائری هستید که مقاله "آمریکا دروغ می گوید، جمهوری اسلامی هم" رو نوشتید؟!! چقدر تغییر کردید!!

آخرین اخبار