آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان می دهد اعتیاد فزاینده به دود قلیان و سیگار، زنان و دختران ایرانی را به خود گرفتار می کند

امیدسلیمی بنی: آمارهای عجیب و غریبی درباره اشتیاق زنان ایرانی، به "دودجات" اعلام می شود. اینچنین که به نظر می رسد نزدیک به 400 هزار نفر از زنان و دختران ایرانی، عادت به پک زدن سیگار و قلیان دارند. هر چند به گفته بالاترین مقام بهداشتی و درمانی کشور، این میزان "اندک" است، ولی زنگ خطر از هم اکنون برای جامعه به صدا درآمده، زیرا بیش از یک درصد زنان و دختران ایرانی، معتاد به استعمال دود توتون و تنباکو شده اند. از سوی دیگر، بیش از 21 درصد جمعیت مردان و پسران ایران نیز دودی، محسوب می شوند.

به بیان دیگر، در حال حاضر، نزدیک به 400 هزار دختر و زن سیگاری و نزدیک به 7 و نیم میلیون مرد و پسر ایرانی، سیگاری محسوب می شوند.

به گفته برخی مسوولان، میزان مصرف سیگار در بین دختران در دانشگاه ها نیز رو به افزایش است ، همچنین برخی از آمارهایی که از سوی وزارت بهداشت به نقل از منابع خارج از کشور، منتشر شده مصرف دخانیات در بین دختران در مدارس کشور را 19 و نیم درصد جمعیت آنها برآورد می کند. این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش به طور قطعی آمار دانش آموزان دختر به جز بزرگسالان را قریب به 6 میلیون نفر اعلام کرده بود. با این حساب، آمار دختران سیگاری، سر به جهنم می زند. جهنمی با بیش از یک میلیون و 200 هزار دختر دودی!

دلیل آن نیز، تبلیغات بیش از حد صنایع دخانی است که بر دختران متمرکز شده، واقعیت این است که صنایع دخانی و بازار فروش آن، دختران را هدف قرار داده اند، آنان از طریق تبلیغ، طرح ها و بسته بندی های جذاب و مورد دلخواه دختران و همچنین بکارگیری عناوینی مانند لاغری به جلب توجه دختران می پردازند. از سوی دیگر مصرف دخانیات از سوی والدین، سایر اعضای خانواده و دوستان را برای روی آوری به استعمال دخانیات ترغیب می کند.

وضعیت جهانی زنان سیگاری

افزایش مصرف سیگار در میان زنان منحصر به ایران نیست، بلکه براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2005 ، شمار زنان سیگاری در 20 سال اخیر 60 درصد افزایش یافته است. براساس همین آمار، همچنین شمار زنانی که روزانه بیشتر از یک پاکت سیگار می کشند سه برابر شده است.

طبق نتایج بررسی جهانی وضعیت استعمال دخانیات در بین نوجوانان، مصرف دخانیات در بین دختران 13 تا 15 سال در دنیا در حال افزایش است و اختلاف میزان مصرف در بین دختران و پسران کاهش یافته است به طوریکه در برخی از کشورها دختران بیش از پسران دخانیات مصرف می کنند.

مصرف سایر محصولات دخانی بجز سیگار مانند قلیان، تنباکوی بدون دود، بین دختران در منطقه مدیترانه شرقی - که ایران نیز جزو این منطقه است- دومین رتبه را در مقایسه با دیگر کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.

وضعیت آمار سیگار و سیگاریهای ایرانی

آمار سیگاریهای ایرانی، هر روز افزایش می یابد. اطلاعات جداول زیر که توسط وزارت بهداشت اعلام شده به خوبی نشان می دهد وضعیت معتادان دودی در ایران، به شدت نگران کننده است.

جنسیت

درصد شیوع مصرف سیگار در سال 83

درصد شیوع مصرف سیگار در سال 90

تعداد سیگاری ها

زنان

کمتر از 8/0

بیش از 1 درصد

نزدیک به 400 هزار نفر

مردان

اعلام نشده

بیش از 21 درصد

نزدیک به 7 و نیم میلیون نفر

دانش آموزان دختر

اعلام نشده

19 و نیم درصد

نزدیک به 1 میلیون و 200 هزار نفر

 

جنسیت

عوارض مصرف سیگار

زنان

چروکیدگی زودرس پوست، تغییرات تن صدا، سرطان، حمله قلبی، ‌زایمان زودرس، افسردگی، تشدید اختلالات پیش از قاعدگی، و انواع بیماری های تنفسی و نازایی

مردان

بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطانهای ریه، زبان و دستگاه گوارشی، اختلالات جنسی،

 

اقتصاد دود در ایران

هزینه مصرف مواد دخانی در ایران

هزینه درمان بیماریهای ناشی از دخانیات در ایران

کل هزینه های دخانیات در ایران

سالانه یک هزار و 750 میلیارد تومان

سالانه دو هزار و 540 میلیارد تومان

4 هزار و 290 میلیارد تومان سالانه

 

47/233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 160458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =