وقتی غرب در آتش جنگ اوکراین می‌دمد

ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین معتقد است که میزان کمک ها به این کشور در جنگ با سوریه باید افزایش پیدا کند.

مهسا مژدهی: جنگ اوکراین سه ماهه شد و در این ماه‌ها غرب دست به تلاش‌هایی برای رساندن کمک‌های مالی و تسلیحاتی به این کشور زد. با این حال زلنسکی معتقد است کمک‌ها انقدرها کافی نیست و روز دوشنبه بار دیگر درخواست های خود را برای ارسال تسلیحات بیشتر به کشورش و اعمال بیشترین میزان تحریم ها بر روسیه در مجمع جهانی اقتصاد "داووس" سوئیس، تکرار کرد.

کمک‌های امریکا به اوکراین

یکی از نخستین کمک های ایالات متحده به اوکراین در ماه ژانویه و در حالی انجام گرفت که هنوز حمله ای از سوی روس ها شکل نگرفته بود. اما زمزمه ها برای یک بحران وجود داشت و ۱۰۰ هزار سرباز روس در مرزهای روسیه و اوکراین صف کشی کرده بودند.در ۲۲ ژانویه اولین محموله کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین که در هفته‌های اخیر توسط جو بایدن تایید شده بود به کی‌یف رسید. این محموله ۹۰ تنی شامل از جمله مهمات برای نیروهای خط مقدم اوکراین بود. در ماه فوریه و با آغاز جنگ امریکا اعلام کرد که در عرض یک سال ارزش کمک‌های نظامی ایالات متحده آمریکا به این کشور در مجموع بیش از یک میلیارد دلار بوده است. در حقیقت رئیس جمهور آمریکا گفته بود با احتساب کمک اضافی ۸۰۰ میلیون دلاری، مجموع کمک امنیتی جدید به اوکراین یک میلیارد دلار می شود. در همان ماه آمریکا کمک نظامی جدیدی به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار را به این کشور اختصاص داد.

در نیمه ماه مارس رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد ۱۳.۶ میلیارد دلار کمک‌های نظامی به اوکراین اختصاص داده است. یک ماه بعد، واشنگتن اعلام کرد لیست تسلیحات تحویلی به کی‌یف را گسترش می‌دهد و توپخانه، خودروهای زرهی و هلی‌کوپتر در اختیار اوکراین می‌گذارد. مسکو تهدید کرد که خودروها و تجهیزات نظامی ناتو و آمریکا در مناطق درگیر را "اهداف مشروع" تلقی می‌کند.

وقتی غرب در آتش جنگ اوکراین می‌دمد

بیشتر بخوانید:

آیا روسیه و غرب از وقوع جنگ اتمی نجات می‌یابند؟

چالشِ آینده روسیه برای حفظ جایگاه یک قدرت بزرگ

جنگ اوکراین؛ دوازده گسستی که جهان را تغییر می‌دهد

آیا پوتین در حال مقدمه‌چینی برای پایان جنگ است؟

پس از آخرین مکالمه رئیس جمهوری آمریکا با همتای اوکراینی، ایالات متحده از تقویت کمک‌های نظامی به اوکراین و تحویل تجهیزات و تسلیحاتی به ارزش ۸۰۰میلیون دلار خبر داده بود. در اواخر اردیبهشت ماه اعلام شد که این کشور در آستانه عملی کردن کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین قرار دارد. این میزان کمکها در سنا تصویب و بعد به امضای رییس جمهور امریکا رسید. امریکایی ها جزییاتی از این طرح را این طور ارائه دادند: ۶ میلیارد دلار برای تقویت تجهیزات ارتش اوکراین در زمینه خودروهای زرهی و دفاع ضد هوایی، حدود ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای پشتیبانی تجهیزات نظامی آمریکایی که قبلاً کی‌یف دریافت کرده است و ۱۱ میلیارد دلار کمک اضافی برای شرایط اضطراری که کاخ سفید می تواند بدون چراغ سبز کنگره آزاد کند. مابقی ۴۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده به مقاصد غیرنظامی، کمک‌های بشردوستانه و نیز اقتصادی اختصاص پیدا میکند. این میزان کمک در ماه جاری میلادی به تصویب رسیده اما کمک ها هنوز به اوکراین ارسال نشده اند.

گفته می‌شود که از آغاز جنگ اوکراین، واشنگتن تاکنون بیش از ۳.۵ میلیارد دلار تسلیحات از جمله موشک‌های زمین‌به هوای جاولین، موشک‌های ضدهوایی استینگر شانه‌پرتاب، قطعات پرتابگر هویتزر M۷۷۷ و پهپادهای جدید ( Switchblade و Phoenix Ghost ) به این کشور در حال نبرد ارسال کرده است و بقیه کمک ها هم تصویب شده اما هنوز به اوکراین ارسال نشده اند.

در امریکا نگرانی هایی بابت اینکه کمک های نظامی به اوکراین باعث کاهش سلاح در این کشور شود وجود دارد. با این حال زلنسکی از این که کمک های مالی و تسلیحاتی ۱۰۰درصد نیازهای اوکراین را برای مقابله با روسیه پوشش نمی دهد نگران است.

کمک‌های جی ۷

کشورهای عضو گروه هفت امسال ۱۹.۸ میلیارد دلار برای حمایت از اوکراین اختصاص می‌دهند. با این حال این تصمیمی است که وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشورهای گروه هفت متشکل از آمریکا، آلمان، انگلیس، کانادا، فرانسه، ایتالیا و ژاپن در پایان نشست خود در آلمان، گرفتند. در بیانیه ای که این کشور ها منتشر کرده اند آمده ۱۹.۸ میلیارد دلار بودجه در سال جاری برای کمک به کاهش شکاف مالی اوکراین اختصاص یافته و ارائه خدمات ضروری به مردم ادامه خواهد داشت. همزمان با این اتفاق رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم اعلام کرد که کمک مالی اضافی ۹ میلیارد یورویی را به منظور بهبود اقتصاد اوکراین به این کشور اختصاص داده‌اند. با این حساب کشورهای اروپایی به اضافه ژاپن امسال حدود ۳۰ میلیارد دلار به اوکراین کمک خواهند کرد.

اوکراین در جنگ با روسیه نیاز مبرمی به کمک های تسلیحاتی و مالی پیدا کرده است. رقم های تامین شده تنها می تواند بخشی از این نیازها را پوشش دهد و در صورت پایان جنگ مساله بازسازی هم به این موضوع اضافه خواهد شد. زلنسکی ابایی از اینکه غربی ها را به کمک فرا بخواند ندارد و به نظر می رسد که این کشورها هم خود را برای ارائه حمایت های بیشتر اماده می کنند.

به گفته مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ۲۰ کشور دنیا نیز تعهد داده اند که ادوات نظامی را برای حمایت از اوکراین در اختیار این کشور قرار دهند که چنین اتفاقی می تواند دورنمایی از طولانی تر شدن درگیری ها در اوکراین را همزمان با تداوم بحران انرژی و امنیت غذایی را نشان دهد. توقف روند مذاکراتی طرف های روسی و اوکراینی که چندی پیش در جریان بود امیدها را برای مصالحه افزایش داد و اکنون نگاه ها به نتایج بازی خطرناکی است که نه غرب تصمیم دارد آن را رها کند و نه روسیه ای که به دنبال دستاوردی ملموس از جنگی است که سه ماه از عمر آن می گذرد.

۳۱۱۳۱۲/۴۹

کد خبر 1634410

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین