باید کسانی را زیر سوال برد که احتمالا برای لغو برنامه حرم امام خمینی در شب‌های قدر فشار آورده‌اند که این حکایت از جریانی مغایر اندیشه‌های امام دارد.

ایلنا گزارش داد:

عماد افروغ تاکید کرد: شب‌های قدر فرصتی بود تا مردم بار دیگر با اندیشه‌های امام از جمله پیوند دین و سیاست و آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی تجدید میثاق کنند و بسیاری از مردم از سر تجدید میثاق با این آرمان‌ها در مراسم احیای مرقد امام شرکت می‌کردند که ظاهرا امسال این فرصت را از آنها گرفتند.
 
وی در تحلیل خود از لغو مراسم شب‌های احیا در حرم امام (ره) گفت: من از طریق شبکه‌های اطلاع‌رسانی رایانه‌ای متوجه شدم که در کل انجام مراسم شب قدر و سخنرانی‌های مرسوم توسط تولیت آستان قدس امام لغو شده است که این مساله هم به لحاظ مذهبی و رعایت و انجام مناسک و شعائر الهی و هم به لحاظ سیاسی پیام خوبی ندارد.
 
افروغ در توضیح این گفته خود تصریح کرد: از لحاظ مذهبی امام(ره) رهبری دینی و سیاسی جامعه ما را برعهده دارند و بنیانگذار انقلابی هستند که ما کماکان وام‌دار آن هستیم و به تعبیر مقام معظم رهبری این انقلاب بی‌نام خمینی در هیچ‌جای جهان شناخته شده نیست.

وی با بیان اینکه مردم برای شب قدر حرمت زیادی قائل هستند، ادامه داد: بر این اساس جمعیت انبوهی سالیانه حرم امام را انتخاب می‌کنند تا به گونه‌ای ضمن پاسداشت شعائر بزرگ دینی ، در مکان مقدسی به نام حرم امام، ائمه اطهار و در راس همه آنها پیامبر اکرم و بزرگان را شفیع قرار دهند، تا از برکت مقام این بزرگان مقدرات خوبی برای آنها در سال آتی رقم بخورد و با لغو این برنامه‌ها امسال این جمعیت انبوه از اینکه کنار رهبر سیاسی و مذهبی خود مناجاتی را داشته باشند محروم کردیم.

این نماینده سابق مجلس تاکید کرد : شب‌های قدر فرصتی بود تا مردم بار دیگر با اندیشه‌های امام از جمله پیوند دین و سیاست و آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی تجدید میثاق کنند و بسیاری از مردم از سر تجدید میثاق با این آرمان‌ها در مراسم احیای مرقد امام شرکت می‌کردند که ظاهرا امسال این فرصت را از آنها گرفتند.

وی با تاکید بر اینکه لغو این برنامه‌ها به لحاظ سیاسی هم پیام مناسبی نداشت،گفت: امام(ره) منشا وحدت و تجمیع گروه‌ها و جناح‌های سیاسی بودند و مراسم سال‌های گذشته هم ترجمانی از نمایش وحدت بود. چراکه سخنرانی‌ها به گونه‌ای چینش می‌شد که از گروه‌های عمده و غالب سیاسی سخنرانی می‌کردند.

افروغ ادامه داد: بر این اساس حرم امام(ره) تنها جایی بود که توجه به وحدت در عین کثرت بود. یعنی دیدگاه‌ها و سلایق مختلف سخنرانی داشته‌اند و این بیانگر تفکر امام(ره) بود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه امام هیچگاه در حیات سیاسی خود گروهی را حذف نکردند، ادامه داد: در زمان امام(ره) همه گروه‌ها ، یعنی هم سنت‌گرایان اجتماعی و هم نوگرایان اجتماعی حضور داشتند و ما اندیشه وحدت در عین کثرت را که در اندیشه امام می‌دیدیم در انجام مراسم شب قدر نیز خود را نشان می‌داد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم با تاکید بر اینکه هنوز علت لغو سخنرانی‌ها مبهم است،‌خاطرنشان کرد: البته حدس‌هایی را می‌توان زد و انشاءالله این حدس‌ها درست نباشد. می‌توان اینگونه حدس زد که احتمال داده شده ممکن است جمعیت عظیمی در این مراسم حضور به هم رساند که این جمعیت به لحاظ امنیتی مشکل‌آفرین باشند.

افروغ خاطر نشان کرد: اگر لغو این سخنرانی‌ها به خاطر این هول و هراس‌ها باشد این خود جای سوال است و خدا کند که اینگونه نباشد، چراکه این مساله یعنی تفکر امام را در برابر امام قرار دهیم.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه امام همواره تلاش می‌کردند مردم را در زیر سایه احکام نورانی اسلام و آموزه‌های انقلابی جمع کنند،گفت: در صورت وجود چنین مساله‌ای مردم را در برابر اسلام و انقلاب قرار می‌دهیم که این ناشی از بی‌خردی است و در دراز مدت پیامد خوبی ندارد.

افروغ در عین‌حال تصریح کرد: اگر علت لغو این سخنرانی‌ها نگرانی‌هایی باشد که به تولیت حرم امام (ره) تحمیل شده باشد،‌ باید به تولیت حرم امام(ره) تبریک گفت، چراکه بار دیگر از طریق عقب‌نشینی تلاش کرد چهره وحدت‌بخش امام(ره) را به نمایش بگذارد.

وی تاکید کرد: در این صورت باید از یک‌طرف کسانی را زیر سوال برد که احتمالا برای لغو برنامه فشار آورده‌اند که این حکایت از جریانی مغایر اندیشه‌های امام است و باید در برابر این تفکر ایستاد، تفکری که همه‌چیز را امنیتی می‌بیند و به نظر می‌رسد بیانگر تفکری متصلب، مسدود و ضد آزادی است. تفکری امنیت‌گرا و مصلحت‌گرا که چندی پیش با نام تفکر متحجر و جمودگرا ملهم از اندیشه امام از آن نام بردیم.

نماینده سابق مجلس با تاکید بر اینکه باید این نگرانی‌ها را زیر سوال برد و این کم صبری‌ها و نابردباری‌ها را به چالش کشید، تصریح کرد: از سوی دیگر بایستی به حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی تبریک گفت که تلاش کرد بار دیگر از امام به عنوان چهره وحدت‌بخش یاد کند و حداقل بهانه به دست کسی ندهد که این ما هستیم که تداوم‌بخش اختلافیم و تفرقه‌ایم. بلکه این دیگران هستند که اندیشه امام را برنمی‌تابند و خود به صورتی نرم و سخت با اندیشه‌های امام و آرمان‌های ایشان بازی می‌کنند و اهداف انقلاب را به سخره گرفته‌اند.

افروغ در پایان تاکید کرد: کار حجت اسلام حسن خمینی ارزشمند بود و بیانگر این قضیه است که نمی‌توان از امام چهره‌ای تشتت‌زا و خواهان تفرقه و اختلاف به دست داد.

کد خبر 16379

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین