دارندگان دستگاه کارتخوان بخوانند/ ماجرای مالیات از تراکنش‌های بانکی به کجا رسید؟

تجارت‌نیوز نوشت: اختلاف روزهای گذشته اصناف و سازمان امورمالیاتی در مراحل پایانی قرار دارد، انتظار می‌رود از طریق راه‌حل موقتی که برای اصلاح ضرایب مالیاتی صنوف پیدا شده است، مشکل مالیات‌ستانی امسال برطرف شود.

در ادامه اختلاف مالیاتی امسال سازمان امورمالیاتی با صنوف، تعیین ضریب مالیاتی هر صنف به اتحادیه و اتاق اصناف محول شد.

حمیدرضا رستگار، مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران درباره توافق تشکل متبوعش با سازمان امورمالیاتی بر سر نحوه تعیین مالیات صنوف گفت: با توجه به ناممکن بودن تمدید فرجه ارائه اظهارنامه مودیان، برای امسال سازمان امور مالیاتی ضریب مالیاتی را با مشارکت اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی سراسر کشور تعیین خواهد کرد.

وی افزود: در همین راستا اتاق اصناف ایران از هشت هزار اتحادیه صنفی پراکنده در سراسر کشور، ضریب سود یک ساله را استعلام کرده است، پاسخ این استعلام در نهایت مبنای تعیین ضریب مالیاتی در سازمان امور مالیاتی خواهد بود.

پیش از این خبرنگار ما از منابع موثق خود مطلع شد که در نتیجه مذاکرات فشرده اتاق اصناف و سازمان امور مالیاتی، قرار است ضریب مالیاتی امسال براساس تقسیم بندی تراکنش واحدهای صنفی کشور به سه دسته پُرتراکنش، تراکنش متوسط و کم تراکنش تقسیم شود.

مشکل موقت حل شد

رستگار نیز در تایید این خبر گفت: مشکل اینجا بود که در نتیجه تغییرات تورمی، حجم تراکنش اصناف بالارفت، این رشد به سود حاصل از فروش هیچ ربطی نداشت و سازمان امور مالیاتی نیز نتوانست در این رابطه ملاک درستی را برای صنوف تعیین کند.

براساس ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات واحدهای صنفی که زیر مقدار معینی تراکنش مالی سالیانه داشته باشد به صورت مقطوع محاسبه خواهد شد و برای مقادیر بالاتر نیز مالیات مودی حسب خود اظهاری تعیین می‌شود.

رستگار در این باره یادآور شد: تا سال قبل تراکنش سالانه یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون تومان ملاک پرداخت مالیات مقطوع بود، برای امسال این مبلغ به چهار میلیارد و هشتاد و هشت میلیون تومان در سال رسید. اما چون تاثیرات تورمی به مراتب بیشتر بود، تراکنش صنوف متعددی از این میزان فراتر رفت و در نتیجه اختلافات اخیر به وجود آمد.

وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی برای امسال مجموعه تراکنش‌های دستگاه کارتخوان، حساب بانکی و سامانه صیادی را ملاک سقف مالیاتی قرار داد، غافل از اینکه این تراکنش به معنی درآمد حاصل از فروش نیست، جدا از افزایش قیمت‌ها، مناسبات بازار طوری است که کاسب در موارد غیر از خرید و فروش هم تراکنش مالی دارد، بسیاری از مواقع ناچار است جنس را زیر قیمت خرید بفروشد، همه اینها مواردی است که باید درنظر گرفته می‌شد.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران افزود: مجموع این ایرادات هنوز به قوت خود باقی است. اصلاح این موارد فراتر از اراده سازمان امورمالیاتی است و نیاز به مصوبه مجلس دارد اما با همه این شرایط برای امسال می‌خواهیم مشکل را با تعامل اتاق اصناف، اتحادیه‌های صنفی و سازمان امورمالیاتی حل کنیم، به طور حتم این راهکار موقتی و مقطعی است.

با این توضیحات رستگار به نظر می‌رسد اختلاف روزهای گذشته اصناف و سازمان امورمالیاتی در مراحل پایانی قرار دارد، انتظار می‌رود از طریق راه‌حل موقتی که برای اصلاح ضرایب مالیاتی صنوف پیدا شده است، مشکل مالیات‌ستانی امسال برطرف شود.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1644142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    32 2
    عجب
  • DE ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    99 6
    چون مالیات خرج دیگر گشورها میسود مردم ناراضی هستند
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    32 11
    مغازه های نظیر املاک مسکن و نمایشگاه های اتومبیل و دیگر مغازه دارن که عنوان می کنند کارتخوان خراب است وباید از طریق عابر بانک پرداخت کنید. لطفا بازنگری فرمایید.
  • فداحسین IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    65 3
    بابا پدر مردم در اومد تو را به خدا بس کنید
  • آرش IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    32 3
    نوش دارو بعد مرگ سهراب . مهلت قانونی ارسال که تمام شده مهلت تمدید شده هم تا 15 تیر ، تا اینا تصمیم بگیرن و اجرایی کنن میشه 14 ام تیر یه روزم که کسی کاری نمی تونه بکنه . (پیدا کنید خر را )
  • IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    31 7
    بحث مالیات از تراکنش یک روی سکه است ، روی دیگر سکه جدول ضریب سود نا عادلانه ای است که ممیز ها بر اساس آن مالیات را تعیین می کنند. ممیر برای فروش گوشی موبایل مربوط به سال 99 آمده و 19 درصد سود فروش لحاظ کرده در حالی که اتحادیه رسما اعلام کرده سود فروش موبایل کمتر از 4 درصد است ، اما سازمان امور مالیاتی ضریب سود ناعادلانه و دلخواه خودش را اعمال می کند.
    • عبدالله IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
      11 8
      «سود کمتر از ٤%»!!! خوب کاملًا معلومه اتحاد موبایل فروشها دارد دوروغ که نه ده‌روغ مي‌گوید. و السلام
  • ایران عزیز IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    43 4
    بازیگران آن فقط عوض شده اند، یعنی با این ترفند اداره امور مالیات پشت پرده کار می‌کنه و اتاق اصناف را جلو فرستاده.. هدف همان هدف است حال میخواهید رنگ آن را تغییر بدهید یا ندهید... شگردهای تان تکراری شده در همه زمینه‌ها..
  • مانی IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    46 3
    این که در نظر گرفتن مالیات نیست سر گرنه گیری پول زور بازم قشر ضعیف صدمه میبینن اخر نفهمیدیم معنی ربا خاری تو ایران چیه نه بانکها شاملش میشن نه اداره مالیاتو و.‌...فقط و فقط واس مردمه
  • سعید IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    47 6
    دولت چشم دوخته به جیب مردم. یکی از بزگترین کشورهای ثروتمند دنیا هستیم که همه سرمایه ملی دست دولت محترم میباشد حال بجای اینکه دولت با این سرمایه ملی از مردم حمایت کند نه تنها این کار عملی نمی‌شود و برعکس آن اتفاق میفتد. اجناس ده درصد مالیات داره برق تجاری محاسبه میشه و خیلی هزینه های متفرقه دیگه و مالیات کارتخوان هم یه درد دیگه. موندم چرا زورشون به دکترا نمیرسه چون همشون از بیمار نقدی میگیرن.
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    6 2
    با حضور نماینده مجلس مشکلات بصورت طرح درآمده ودر مجلس برسی و قانون گذاری شود
  • هلهه IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    44 2
    هرچه دلتون میخواد درست کنید ماهیچی نمیدیم
  • بهروز IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    35 5
    مردم ندارن دیگه ولشون کنید
    • عبدالله IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
      4 21
      تو را با ملّت مستضعف چه کار و السلام علیٰ من اتبع الهدیٰ
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    49 3
    پدر همه‌را درآوردیم با قانونهای من در آوردی ومعلوم نیست این همه پول کجا میره ؟
  • طاهرنیا IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    29 3
    خوب ،این کار از قدم خوش دولت سیزدهم است چون ب زورش ب سرمایه داران بزرگ نمی رسد ،،حالا یقه یک مشت کاسب کار مستمند را گرفته ،
  • غلام IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    12 4
    خوبه حرف نداره بازار خراب شده
  • ناشناس IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    29 0
    خیلی جالبه حرف بی سروته و بی اساس که هیچ تعهدی در قبالش نیست مالیات ۷۰۰هزار تومنی یه واحد کسبی خرازی که بوده ۵۰۰تومن امسال شده ۱۰‌میلیون تومن چجوری حساب کردن چطور به این نتیجه رسیدن؟چرا زورتون به جامعه پزشمی نمیرسه ؟بیمار میره دکتر اکثرا باوقاحت تمام میگن کارتخوتن نداریم یا پرداخت ویزیت با کارتخوان ۱۲۰تومنه و پرداخت نقدی ۱۰۰نومن این اقایون کجان؟کی باید ناظر باشه ،؟اتاق بازگانی؟اصناف اتحادیه ها؟کدومش کی باید نظارت کنه چرا فقط زورتون به بازاری بدبخت میرسه خیلی ها مستاجرند خیلی ها به زور نون‌شبشون رو‌در میارن کجاست عدالت کجاست اون همه هارت و پورت مردم‌ سالاری دینی؟
  • علی IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۲
    36 5
    دولت میخواد ثابت کنه بودجه از فروش نفت تامین نمیشه و بگه وابسته به نفت نیستم، ولی از اونور دهن مردم بدبخت، سرویش شده با این مالیات بر کارت خوان. من خودم فسفودی دارم به هزارتا جا و سازمان مالیات میدم الان مگن باید به دستگاه کارت خوان هم مالیات بدم. باور کنید کمونیست ها انیطور نیستند