به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یزد، علیرضا الماسوندی در سفر به یزد در نشستی که برای مشارکت، همفکری و همکاری بخش آب، محیط زیست و مناقشات و طرح و توسعه و کسری منابع مالی برگزار شد، گفت: ظرفیتهای این استان در توسعه کشت گلخانهای بسیار مثبت است و میتواند الگوی مناسبی در این حوزه باشد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از روشهای نوین و بهینه مصرف آب افزود: یزد از لحاظ مشارکت اجتماعی، روشهای مصرف صحیح و بهینه و افزایش بهره وری در کشور پیشرو است.
الماسوندی با بیان اینکه کشاورزان به لحاظ اعتقاد به شرایط سنتی، روشهای نوین و امروزی بهینه مصرف را نمیپذیرند، اظهار کرد: همان کشاورز اگر متوجه شود که در منطقه مجاور، با مصرف یک ششم آب توانسته اند تولیدی ۴ تا ۶ برابر داشته باشند او نیز به این روش ترغیب شده و خواهد دانست که برای تولید و درآمد بیشتر حتما نباید آب بیشتری مصرف کرد.
معاون تلفیق و امور تنظیم گری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: دولت نیز در این زمینه باید همراه کشاورزان بوده و با وامهای کم بهره و یا حتی بلاعوض آنها را یاری نماید تا هم بحث مدیریت مصرف وهم امنیت غذایی، بیشتر مورد اهمیت قرار بگیرد.
وی به در دست اجرا بودن تدوین برنامهای جامع جهت مدیریت مصرف آب اشاره کرد و تأکید کرد: در این طرح، هم کلانها و هم اجزاء با برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده و بر اساس نتایج مدرن، مدلها و الگوهایی که با مناطق سازگار باشند شبیه سازی و تحلیل میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد هم گزارشی درباره سیمای کلی آب استان ارائه داد و گفت: استان یزد واقع در فلات مرکزی ایران دارای ۱۹ محدوده مطالعاتی است که ۱۶ محدوده در شرایط ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار گرفته و ۳ محدوده آزاد آن نیز منابع آب چندانی نداشته یا بسیار شور میباشد.
محمدمهدی جوادیان زاده به دشت حیاتی و مهم یزد- اردکان اشاره کرد و افزود: این دشت که عمده سکونتگاه و تاسیسات و صنایع در آن مستقر میباشد سالیانه با ۱۰۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن و افت ۵۰ سانتیمتری روبرو است.
نظر شما