وزارت امور خارجه چین همچنین تاکید کرد: «اقدام آمریکا در فروش تسلیحات به تایوان نقض خطرناک اصل چین یکپارچه بوده به شدت به روابط دو کشور آسیب میزند».
تایوان بخشی از چین محسوب میشود که ادعاهای جداییطلبانه دارد؛ ادعاهایی که کشورهای جهان و سازمان ملل متحد بهرسمیت نمیشناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض میکند و پیامهای نادرستی به نیروهای جداییطلب ارسال میکند.
سفر اخیر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان خشم شدید چین را در پی داشت و پکن متعاقب این سفر تمرینهای نظامی گسترده پیرامون تایوان از جمله با شلیک موشکهای بالستیک برگزار کرد. مدتی بعد از سفر پلوسی، دو هیات دیگر از نمایندگان کنگره آمریکا که اولی تحت سرپرسی سناتور دموکرات «اد مارکی» و دومی تحت سرپرستی «مارشا بلکبرن» سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی بود سفرهای جداگانهای به تایپه انجام دادند.
علیرغم هشدارهای چین به آمریکا درباره دخالت در امور تایوان و برانگیختن حس جداییطلبانه در این جزیره، واشنگتن بازهم از دفاع از تایپه دم میزند. «جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید سهشنبه گذشته گفت آمریکا درباره تعهد خود به حفظ توانایی تایوان برای دفاع از خود، مصمم و جدی است.
311311
نظر شما