در خبرها و به نقل از ایسنا آمده بود: "رئیس کل دادگستری استان قزوین درباره وکیل ارزان و استفاده از مشاوران حقوقی در این زمینه گفت: در بسیاری از کشورها مشاوره حقوقی گران است و در کشور ما نیز استفاده از مشاوره ارزان نیست."
جناب آقای رییس کل دادگستری استان قزوین : مطابق ماده 14 آئیننامه تعرفه حقالوکاله، حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری و وکلای موضوع ماده187 قانون برنامه سوم توسعه جمهوریاسلامی ایران ،تمامی امور مربوط به مشاورت و هدایت افراد _بجز پذیرش وکالت _ مو به مو پیش بینی و به شرح زیر به تصویب ریاست قوه قضاییه رسیده است:
ماده14ـ چنانچه وکیل بدون تنظیم وکالتنامه نسبت به ارائه خدمات حقوقی مثل تنظیم دادخواست، شکوائیه، اظهارنامه، لایحه دفاعیه، مشاوره حقوقی، مطالعه پرونده اقدام نماید برابر بندهای ذیل از حقالزحمه متناسب برخوردار میشود.
الف ـ تنظیم دادخواست یا شکوائیه به مبلغ 000/200 ریال.
ب ـ تنظیم لایحه تا پنج صفحه به ازای هر صفحه 000/20 ریال و بیشتر.
از پنج صفحه تا هر میزان به ازای هر صفحه 000/10 ریال و حداکثر تا 000/300 ریال.
ج ـ حقالمشاوره از قرار هر ساعت حداکثر 000/50 ریال.
د ـ حق مطالعه پرونده حداکثر مبلغ 000/150ریال.
حضرتعالی در بخش دیگری از سخنانتان از فعالیت 600 وکیل و کارشناس حقوقی در استان قزوین خبر داده اید .
حال سوال اینست :
آیا مشاوره حقوقی ساعتی 5هزارتومان توسط وکیل پایه یک،گران است؟
آیا تعداد وکلای دادگستری در استانی با جمعیت متوسط جوابگوی سوالات حقوقی نمی باشد؟
شاید بهتر باشد یادآوری کنم "یک ساعت مبلغ پنج هزار تومان " برای یک وکیل پایه یک دادگستری با تجربیات اندوخته و سواد قضایی برابر ده عدد نان بربری است!
حق ویزیت یک پزشک متخصص _ وفق تعرفه امسال نظام پزشکی _ که حداکثر پانزده دقیقه از وقتش را صرف معاینه بیمار می کند پانزده هزارتومان (60هزارتومان درساعت) است. یعنی 12 برابر یک وکیل پایه یک دادگستری!
از همین روی اکثر همکاران از خیر اخذ حق المشاوره گذشته و عطایش را به لقایش می بخشند که مباد مایه بدنامی شود.
شاید فرمایشات شما تلنگری باشد تا این آیین نامه نیز مانند آیین نامه های تغییر هزینه های ثبتی در دفاتر اسناد رسمی ، اصلاح گردد.
مصطفی ترک همدانی وکیل پایه یک دادگستری
نظر شما