جمال شورجه در گفتوگو با خبرآنلاین، درباره استعفاهای اخیر اعضای اتحادیه تهیهکنندگان اظهار داشت: «اگر اعضای مستعفی مشکلی در مورد اتحادیه داشتند باید به بازرسان اعلام میکردند، من، آقای زندباف و آقای یشایایی بازرسانی هستیم که میتوانستند دوستانی که مسئله دارند موضوع را با ما در میان بگذارند.»
او ادامه داد: «اگر عضوی به دلیل مشغله کاری یا خانوادگی از حضور در اتحادیه کنارهگیری میکند، میتواند موضوع خود را به شکل دیگری با شورای مرکزی مطرح کند و بعد از پذیرش استعفای او اعضای علیالبدل جایگزین شوند. این موضوع چندان حاد و پیچیدهای نیست.»
شورجه در مورد تاثیر واگذاری مسئولیت صدور پروانه ساخت به اتحادیه تهیهکنندگان بر استعفاهای اخیر، گفت: «اینکه بخشی از فعالیتهای شورای پروانه ساخت به اتحادیه محول شده نشان دهنده ارزش و توانمندی افراد صنف است و این را باید به عنوان حسن در نظر داشت نه عیب. اینکه اهالی صنف به مدیران دولتی همفکری دهند و آنان را راهنمایی کنند موضوعی است که موجب خوشحالی میشود. اگر کسی برای کنارهگیری از صنف چنین موضوعی را مطرح کرده در اصل بهانه است و دلیل موجهی به نظر نمیرسد.»
او در مورد ادبیاتی که اخیرا در صحبتهای اهالی سینما مشاهده میشود، گفت: «کلیت ماجرا اصلا خوب نیست. افراد صنوف مختلف و صنف واحد تهیهکنندگان نباید در تخاصم باشند. اصل ما در اتحادیه بر جذب است و خوب نیست شاهد چنین رفتاری باشیم.»
او اظهار داشت: «جریانات سیاسی سالهای گذشته بر این شرایط سایه انداخته و این مباحث را تحتالشعاع قرار داده است. اگر افراد برای تحکیم صنف کار کنند این تنازعات به حداقل میرسد.»
شورجه با اشاره به سخنان محمدی گفت: «منوچهر محمدی به عنوان کسی که سالها در عرصه تهیهکنندگی و مدیریت سینما نقش و حضور داشته ادبیات نامناسبی را انتخاب کرد. متولیان امامزاده باید حرمت آن مکان را داشته باشند؛ چه خانه سینما چه محل دیگری. هرچه در جهت رفع کدورت قدم برداریم و صنوف به فعالیت اصلی بپردازند و به منافع و نیازهای ملی فکر کنند قطعا این تنازعات به حداقل میرسد.»
او همچنین در مورد اظهارات سیدضیا هاشمی رئیس اتحادیه تهیهکنندگان سینمای ایران گفت: «جواب «های» «هوی» است. برخورد آقای محمدی و با آن لحن و ادبیاتی که به کار بردند و در برنامهای مانند «هفت» به آن دامن زده شد مناسب سینما نیست.»
او گفت: «این تیترسازیها و درشتنمایی که صورت میگیرد موجب بدتر شدن شرایط میشود از رسانه ملی صداوسیما انتظار نمیرود به این مسائل دامن بزند و مشکلات را تشدید کند. اگر همه به فکر اهداف نظام باشند و به فرمایشات مقام معظم رهبری گوش بسپرند وضعیت قطعا تغییر خواهد کرد.»
شورجه تاکید کرد این استعفاها منجر به تغییر در شرایط اتحادیه تهیهکنندگان نمیشود و گفت: «قطعا شرایط اتحادیه بعد از این تغییر نخواهد کرد. در هر جایی وقتی افرادی کنارهگیری میکنند اساسنامه و آئیننامهای پیشبینی شده که براساس آن جایگزینها انتخاب میشوند. شاید این رفتنها موجب پالایش اتحادیه شود و وضعیت را بهتر از گذشته کند.»
در هفته اخیر سه عضو اتحادیه تهیهکنندگان شامل علیاکبر ثقفی، محمدعلی نجفی و جواد نوروزبیگی از حضور در این تشکل استعفا دادند.
58243
نظر شما