محققین در بازار ماهی‌فروشان تایوان، گونه جدیدی از کوسه را کشف کرده‌اند که ساکن آب‌های عمیق است و برای اولین بار است که شناسایی و نامگذاری می‌شود. این کوسه یک متر طول و سری بسیار کوتاه دارد.

بهنوش خرم‌روز: اگر در غذای یکی از مشتریان رستوران،‌ از گونه متفاوتی از جانوران استفاده شده باشد،‌ بعید است که مشتری متوجه شود و مثلا نسبت به این مسئله اعتراض کند. اما در واقع، گاهی این اتفاق می‌افتد! تا به حال یک گونه جدید میمون،‌ یک گونه مارمولک و یک پرنده منقرض‌شده در راه رفتن به بشقاب غذای مصرف‌کنندگان کشف شده‌اند. به گزارش نشنال‌جئوگرافیک،‌ این‌بار یک گونه جدید از کوسه‌ها به این لیست اضافه شده است.

ویلیام وایت، از محققین موسسه تحقیقات صنعتی و علمی هوبارت استرالیا، به همراه همکارش، به بازار ماهی تاشی در تایوان رفته بودند تا نگاهی به گونه‌های صید شده بیاندازند و ببینند آیا در مقایسه با دهه‌های قبل، تغییری در نوع گونه‌های صید شده،‌ از جمله کوسه‌ها، به چشم می‌خورد یا نه. در واقع در اغلب بازارهای ماهی تایوان، کوسه هم یافت می‌شود.

وایت می‌گوید: «در بین گونه‌های کوسه‌های صید شده، ما گونه تازه‌ای از خانواده اسکوالوس پیدا کردیم.» این گونه تازه که حالا اسکوالوس فورموسوس نامیده می‌شود، یک متر طول دارد و از سگ‌ماهی‌های کوتاه‌بینی است. وجه تمایز آن از سایر سگ‌ماهی‌ها، باله مستقیم رو به بالایی که روی پشت خود دارند، یک ستون فقرات بسیار قوی و یک سر بسیار کوتاه و گرد است.

وجه تمایز آن از سایر سگ‌ماهی‌ها، باله مستقیم رو به بالایی که روی پشت خود دارند، یک ستون فقرات بسیار قوی و یک سر بسیار کوتاه و گرد است

این گونه به این دلیل فورموسوس نامیده شده که یکی از نام‌های قدیم تایوان،‌ فورموسا بوده است. به گفته وایت،‌ این گونه آب‌های عمیق به طور تصادفی در بین سایر ماهی‌ها، صید شده است. در بازارهای ماهی بسیار بعید است که خریداران گونه‌های جدید را تشخیص بدهند. یا این که مصرف‌کنندگان  از روی مزه،‌ بتوانند تشخیص بدهند که گونه جدیدی را می‌خورند. به احتمال زیاد بسیاری حتی نمی‌دانند این گونه را چه‌طور باید برای خوردن آماده کنند. گونه مشابهی در اندونزی وجود دارد که برای مصرف انسان، نمک‌سود و خشک می‌شود. باله‌هایش را هم در سوپ باله کوسه می‌ریزند. اما به گفته وایت، این بدان معنا نیست که در تایوان هم به همین روش از این کوسه‌ها استفاده می‌شود.

به احتمال زیاد این گونه جدید در محدوده آب‌های تایوان و ژاپن زندگی می‌کند و در جای دیگری از دنیا نمی‌توان آن را یافت. بسیاری از گونه‌هایی هم که پیش از این تصور می‌شد در سراسر زمین پراکنده‌اند، بعد نشان دادند که در واقع چندین گونه بسیار مشابه هستند، نه یک گونه.

یکی از فواید تعیین دقیق گونه‌های بسیار بسیار شبیه به هم، امکان بررسی سلامت آن‌ها توسط محققین است.

از آن‌جا که کوسه‌های آب‌های عمیق، سرعت بالایی در تولیدمثل ندارند،‌ اگر به دلیل صید بی‌رویه تعدادشان بسیار کم شود، مدت زمان بسیار زیادی طول خواهد کشید تا جمعیت آ‌ن‌ها دوباره به میزان طبیعی برگردد. شاید اگر این را بدانید،‌ در خوردن آن‌ها کمی درنگ کنید!

53272
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 171897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کوسه خوار IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۶
    2 11
    به به دهنم اب اوفتاد
  • بدون نام IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۶
    10 2
    همه ی دریا را خوردیم مانده اعماق اش
  • هيتلر IR ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۸
    8 3
    مطمعنا انسان هاي امروزه خطر ناك ترن ازيك كوسه
  • بردیا IR ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۵
    3 0
    وا... چی بگم
  • بی نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    1 0
    روش جالبی است. مفت مفت صیادها نمونه برداری میکنند و دانشمندان هم میروند در بازار ماهی فروشان و گونه ها را میبینند و شناسایی و به اسم خودشان ثبت میکنند. بهترین و ارزانترین روش هست. در منطقه خودم هم وقتی تله موش گذاشته بودیم که موش انباری را بگیریم گونه ای هامستر گرفتیم که تاکنون پراکنش اش در این محدوده ثبت نشده بود و کلی جالب و ارزشمند بود.