ارمنستان و قره‌باغ خواستار مداخله روسیه پس از ایجاد ایست بازرسی در گذرگاه لاچین

ایسنا نوشت: پس از آنکه جمهوری آذربایجان یک ایست ‌بازرسی را در گذرگاه مسدودشده لاچین ایجاد کرد، مقامات در ایروان این اقدام باکو را به دلیل "نقض آشکار توافقنامه ۹ نوامبر ۲۰۲۰" محکوم کردند و از روسیه خواستند تا وظایف خود را نسبت به پایان‌دهی انسداد قره‌باغ انجام دهد.

 آرایک هاروتیونیان، رئیس منطقه قره‌باغ نیز خواسته مشابهی را از روسیه درخواست کرد و گفت: با ایجاد یک ایست بازرسی غیرقانونی در گذرگاه لاچین، مردم قره‌باغ بالاخره به "گروگان‌هایی" در درستان جمهوری آذربایجان تبدیل شده‌اند. همچنین خطر آشکار "پاک‌سازی قومی" در حال افزایش است و توافقنامه سه‌جانبه آتش‌بس به طور جدی تهدید می‌شود.

وی افزود: ما از تمامی طرف‌های این توافقنامه سه‌جانبه از جمله فدراسیون روسیه درخواست می‌کنیم که فورا گفت‌وگوها را درباره رفع انسداد قره‌باغ آغاز کنند و مانع ایجاد ایست بازرسی جمهوری آذربایجان شوند و همچنین تضمین‌های واقعی را برای امنیت مردم قره‌باغ ارائه دهند.

این رئیس منطقه محلی بیان کرد: ما انتظار داریم که در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام موثری برای حل‌وفصل مشکلات امنیتی و انسانی پیش‌آمده برای مرم قره‌باغ اتخاذ شود و عدم انجام چنین کاری موجب خواهد شد تا دولت و مردم قره‌باغ خودشان تصمیماتی بگیرند.

وزارت امور خارجه ارمنستان روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: در تاریخ ۲۳ آوریل ۲۰۲۳، مقامات جمهوری آذربایجان به شدت بند شماره ۶ توافقنامه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ را نقض کردند. این مقامات پیشتر گذرگاه لاچین را رسما مسدود کردند و اقداماتی را برای ایجاد یک ایست بازرسی در این گذرگاه که نیروهای صلحبان روسی مسؤولیت این منطقه را برعهده دارند، انجام داده‌اند. این اقدام که توسط نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان صورت گرفته است، دیگر به عنوان یک "تحریک" تلقی نمی‌شود، بلکه "نقض آشکار" یکی از شروط اساسی توافقنامه سه‌جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ می‌باشد.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند.

گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ است. در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را "کارشناس محیط زیست" نامیدند، این گذرگاه را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعی شد که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها می‌توانند به آزادی در هر دو سوی این گذرگاه حرکت کنند.

این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1757932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =